rugzaktrips vakantie

Goedkoop vliegen met KLM.

De prijs van een vliegticket van KLM

De tickets van de goedkope low budget maatschappijen zijn vaak goedkoper dan die van de KLM. Vooral als je lang van te voren boekt ben je met een vliegticket van bijvoorbeeld Ryanair en EasyJet vaak goedkoper uit.

Als je echter niet maanden van te voren wilt boeken neemt het prijsverschil af. Daarbij komt dat je bij een vlucht van KLM minder bijkomende kosten maakt dan bij een prijsvechter als Ryanair. Zo kan vliegen met KLM goedkoper zijn dan vliegen met een prijsvechter.

Zoek en vergelijk alle vliegtickets.

KLM

KLM op Schiphol

Je bagage bij KLM

Binnen Europa betaal je inmiddels bij KLM voor sommige goedkope tickets ook voor de eerste koffer maar nog wel minder dan bij bijvoorbeeld Ryanair.

Bij Ryanair kost een koffer per vlucht €25 per persoon per vlucht. Extra bagage kan je bij Ryanair dan nog €11,- per kg. kosten. Zo wordt een retourtje al snel duurder dan een KLM ticket. Let bij prijsvechters dus extra op als je tijdens je stedentrip gaat shoppen.

Check je bagage altijd online in. Dat is ook bij KLM online veel goedkoper dan op het vliegveld. Lees de voorwaarden bij je ticket.

Veilig je bagage meenemen

Enkele voordelen van vliegen bij KLM

Bij KLM hoef je tijdens de vlucht niet apart te betalen voor eten en drinken. Als je arriveert hoef je dus ook niet direct kosten te maken in een restaurant.

Bij verre reizen vlieg je met de KLM meestal rechtstreeks naar je bestemming. Je hoeft dus niet over te stappen en je bespaart dus op reistijd.

Bij het overstappen op het vliegveld zul je misschien tijdens het wachten geld uitgeven aan drinken en eten. Dat bespaar je bij een rechtstreekse vlucht.

KLM vliegt ook naar grote vliegvelden.

Een prijsvechter als Ryanair vliegt naar kleinere en goedkope vliegvelden. Vaak liggen deze vliegvelden niet vlakbij de stad waar je naartoe wilt. Je moet dan vanaf het vliegveld met de trein, bus of taxi nog naar je hotel rijden.

KLM vliegt ook op de grote vliegvelden en je bent dus sneller en goedkoper op je bestemming.

Prijsvechters als EasyJet en Transavia vliegen overigens wel op de grotere vliegvelden.

Vervoer vanaf het vliegveld

klm taxiën

Let met name bij prijsvechters goed op de bijkomende kosten voor bijvoorbeeld belastingen, administratie en boekingen. Soms duiken deze kosten pas later op in het boekingsproces. Het mag niet maar het gebeurt nog wel eens.

Als je op bij elkaar wilt zitten kun je bij de meeste luchtvaartmaatschappijen een zitplaats reserveren. Bij KLM kun je kiezen uit stoelen met meer of minder beenruimte. Ook is het vliegtuig in een paar prijszones verdeeld.

Als je iets comfortabeler wilt reizen betaal je dus ook bij KLM iets meer. Dit geldt overigens in nog grotere mate voor de prijsvechters."

KLM cabine

Vliegen met KLM

Bij verre vluchten kun je aan boord tv kijken of gamen via een klein scherm in de stoel voor je.

Op het kleine scherm kun je kiezen uit een groot aantal films en er is muziek. Je krijgt oordopjes uitgereikt voor het geluid.

Tijdens de vlucht krijg je bij KLM een maaltijd of snack. Ook komen de stewardessen een paar keer langs met drinken. Je hoeft dus onderweg niets te kopen aan boord.

Enkele prijsvechters