rugzaktrips vakantie

Een auto huren op vakantie.

Een auto huren via een "broker"

Bedrijven als Autoeurope, BCO, Rentalcars en Holidayauto's zitten tussen de klant en de autoverhuurders. Doordat deze Brokers grote aantallen auto's afnemen hebben ze lagere prijzen bedongen bij de autoverhuurders.

Ook hebben ze vaak zelf geen balie of kantoor op een vliegveld omdat de autoverhuurder die service verleent. Brokers zijn vaak goedkoper dan autoverhuurders. Een ander voordeel voor de klant is dat de auto's verhuurt worden tegen standaard voorwaarden.

Let hier op als je een auto gaat huren.

Huurauto in Griekenland

Bij deze autoverhuurder bij kun je de veerhaven van Paros (Griekenland) goede auto's huren.

Op een vliegveld een auto huren.

Het is soms moeilijk om te achterhalen wat precies is de huurprijs inbegrepen is. Als je ter plekke huurt zijn het huurcontract en de voorwaarden niet altijd vertaald.

Ook bij een all-in prijs is niet alles all-in. Bij all-in moet je denken aan: gratis een onbeperkt aantal kilometers rijden, lokale belastingen en een goede verzekering. Uiteraard moet je wel je brandstof betalen.

Huur een auto op het vliegveld online.

Autoverhuur

De verzekering van je huurauto

De verzekering is het moeilijkste gedeelte en je kunt de verzekeringen van de verschillende autoverhuurders moeilijk met elkaar vergelijken. Niet alles is gedekt want dan zou de premie te hoog zijn.

Vaak is er ook een eigen risico. Dit eigen risico kan echter wel worden afgekocht.

Een voordeel van het afkopen van het eigen risico is natuurlijk dat je van te voren niet ieder krasje op de auto hoeft te beschrijven.

De voorwaarden van een broker

Bemiddelaars voor autoverhuurders geven op hun websites vaak duidelijke informatie in het Nederlands of Engels over de voorwaarden en de verzekering.

Over het algemeen geldt dat als je jonger bent dan 26 jaar je vaak een extra vergoeding betalen bij het huren. Je moet altijd ouder zijn dan 21 om een auto te mogen huren.

4 drive auto huren

Four Wheel Drive (4WD) SUV's zijn handig als je over slechte wegen gaat rijden.

Het huren van een auto in je vakantie

In de VS, Canada en Zuid Amerika zijn de verzekeringen en voorwaarden vaak ingewikkeld. Neem de tijd om goed te informeren naar de voorwaarden en de dekking van de verzekeringen.

Tip: in veel landen is het verstandig om ter plekke een afrekening te laten maken. Hierdoor ben je er zeker van dat je thuis geen verrassingen krijgt op het gebied van schade aan de auto, eventuele reinigingskosten en de overgebleven brandstof in de tank.

Auto verhuur in India

Autoverhuur via StudentCar in Nederland

Via het Nederlandse StudentCar kun je voor een paar euro per uur en ongeveer 22 cent per kilometer een auto huren. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is StudentCar niet alleen voor studenten. Iedereen van 18 tot 70 jaar kan hier goedkoop een auto huren.

Met je pasje kun je dan gratis tanken dus je brandstof zit in de kilometerprijs. Registratie als lid van StudentCar kost éénmalig 25 euro.

Er is een StudentCar vestiging in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Leiden, Delft, Rotterdam, Utrecht, Wageningen, Nijmegen, Eindhoven en Tilburg.

De website van StudentCar

De grote autoverhuurders.

Grote autoverhuurders zijn bijvoorbeeld Avis en Herz. Deze bedrijven verhuren overal in de wereld op internationale vliegvelden en bij hotels en drukke centra auto's.

Je kunt je auto na je reis weer inleveren bij dezelfde verhuurder maar tegen meerkosten kun je de auto overal in het land terugbrengen. In landen als de VS en Australië is dat heel normaal.

Auto's delen via Greenwheels

Ook een auto delen zoals bij Greenwheels is goedkoop maar je moet er wel een borg betalen. Je krijgt je borg wel weer terug als je je lidmaatschap opzegt.

Bij Greenwheels sluit je een abonnement af gebaseerd op hoe vaak je een auto denkt te gebruiken. Als dat maar af en toe is kost dat niets. Gebruik je de auto veel dan sluit je een abonnement van 25 Euro af. Je betaalt verder per uur en per kilometer.

Greenwheels heeft een goede dekking in Nederland.

De website van Greenwheels.