Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Low budget in het romantische Venetië

In het hoogseizoen, in juli, augustus en september, is het in de stad heet en druk. De restaurants, cafés en hotels in het centrum zijn dan ontzettend duur.

Maar ook in het hoogseizoen zijn er nog rustiger plekken te vinden waar je relatief goedkoop een hotel of café kunt vinden.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
 
Reizen > Low budget in > Italië > Low budget in Venetië
Gratis attracties in Venetië Venetïe: hotels en B&B's Met de trein naar Venetië
Low budget in Venetië
Low budget in Venetië
 
 
kaart van Venetie
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
 
 
Italie
 
 
kaart van Venetie
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Low budget naar Venetië

In Venetië zijn auto's en bromfietsen verboden. Al sinds 1392 vindt al het vervoer in Venetië per boot of te voet plaats. Als je met de auto naar Venetië wilt, rij je eerst over een snelweg die eindigt in een parkeergarage voor de stad. Hier zul je moeten parkeren voor zo'n 35 euro per dag.

Het is veel handiger om per trein de stad binnen te rijden. Er is een goede treinverbinding naar het centrum van Venetië.

Vanaf het treinstation is alles binnen Venetië goed te voet, per kanaalbus of per gondel te bereiken maar als je wilt kun je hier vervoer reserveren.

Venetië: goedkope hotels en B&B's Gratis attracties in Venetië
Venetië
Foto: De snelweg en spoorweg door zee naar Venetië.
Gondels en kanaalbussen in Venetië

Venetië is geen grote stad. Het grootste gedeelte van het centrum is te voet en af een toe een veerboot goed te bereiken. Gondels zijn alleen voor toeristen. Een tocht met een gondel duurt zo'n 50 minuten en kost rond de 65 euro. Je kunt natuurlijk ook een gondel met een paar anderen huren en de kosten delen.

Bij de Canal Grande, het kanaal tussen San Marco en San Polo, kun je met een gondel (een Traghetto) naar de overkant. Deze overtocht duurt een paar minuten en is relatief goedkoop. Er zijn zeven haltes.

Het goedkoopst is een kanaalbus (een Vaporetto). Als je het San Marco plein wilt vanuit zee wilt bekijken kun je het beste een kanaalbus nemen naar het eiland San Giorgio Maggiore of naar Lido. Een mooie vaartocht van het station naar San Marco is Vaporetto lijn 1.

tickets Tickets voor gondels en andere attracties (met prijzen).
Venetië
Foto: Een kanaalbus en gondels in Venetië
Kaartjes voor de Vaporetti kun je in de kiosk bij de aanlegsteigers of in iedere tabakszaak kopen. Een kaartje is voor één vaart geldig en wordt dus niet op basis van de afstand gerekend. Een dagkaart van 12 of 24 uur is goedkoper als je veel wilt varen.

Herfst, winter en voorjaar in Venetië

Venetië is het hele jaar door een leuke stad om te bezoeken. In de zomer is het echter heet en er zijn teveel toeristen. Minder druk is het in de herfst en winter. De vele hotels en restaurants zijn dan goedkoper en er zijn minder toeristen.

Carnaval in Venetië

In Venetië is carnaval het meest bekende feest. Het carnaval van Venetië is heel speciaal. Maskers zoals hiernaast worden nog steeds gedragen. Tegenwoordig vind je veel winkels in Venetië waar toeristen het hele jaar door deze maskers als souvenir kunnen kopen.

Naast het carnaval trekt ook het filmfestival van Venetië (eind augustus, begin september) jaarlijks veel toeristen.

Goedkoop eten in Venetië
Tip 1: Eten en drinken in Venetië is duur. Eet niet in restaurants maar in wijnbars of 'Paccari'. Het eten wordt hier in kleine porties geserveerd.

Tip 2: Als je in Venetië toch in een restaurant wilt eten kun je het beste het toeristen menu nemen. Dit drie of viergangenmenu vind je op een bord bij de deur. Het is goedkoper dan een Menu à la Carte.

Tip 3: Een pizzeria is goedkoper dan een Trattoria. Een Trattoria is weer goedkoper dan een Restorante.

Tip 4: Overal in Venetië kun je 'tramezzini', sandwiches, vinden. Goedkoop, lekker en gezond.

Tip 5: Als je in een café eet blijf dan staan. Bediening aan een tafel kost geld.

Tip 6. Op ongeveer anderhalf uur rijden van Venetië ligt de prachtige stad Verona. Verona is veel minder toeristisch dan Venetië en eten en overnachten is hier dan ook veel goedkoper.

Meer informatie voor je vakantie in Italië
Goedkoop overnachten in Venetië Hostels en jeugdherbergen in Venetië
Goedkoop in Italië Vliegvelden bij Florence
Gratis attracties in Venetië Dagtrips naar Verona
Goedkoop reizen in Italië Dagtrips naar Trieste
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact