rugzaktrips vakantie

Faro en Lissabon: vliegvelden, vervoer en hotels

Het vliegveld van Lissabon ligt vlakbij de stad. Lissabon ligt vlakbij badplaatsen als Estoril en Cascais. Het vliegveld Faro is het vliegveld van de Algarve.

Zo ga je met het openbaar vervoer van het vliegveld naar je hotel.

vliegvelden Faro en Lissabon

Het vliegveld van Lissabon (LIS).

Het vliegveld ligt net buiten het centrum van Lissabon. Met de metro of de taxi reis je in ongeveer 30 minuten van het vliegveld naar het centrum.

Alle vliegtuigen komen bij terminal 1 aan.

Maatschappijen als KLM, Air France en Lufthansa vertrekken vanaf de gemakkelijk bereikbare terminal 1. De low-budgetmaatschappijen vertrekken meestal vanaf terminal 2. Deze terminal ligt ongeveer 10 minuten van de metro verwijderd. Er rijdt een gratis shuttlebus tussen terminal 1 en 2.

Maatschappijen die vanaf de minder gunstig gelegen terminal 2 vliegen zijn Easyjet, Transavia, Ryanair en Wizz Air.

Voordelig overnachten in Portugal.

Overnachten

Vervoer vanaf het vliegveld van Lissabon

Er staat voor de aankomsthal een speciale Airportbus, de Aerobus, die je voor iets meer dan twee euro vanaf het vliegveld naar het centrum kan brengen. Deze bus rijdt zowel naar terminal 1 en 2.

De trein naar de Algarve vertrekt vanaf het station op Praça da Comercio en de trein naar Estoril en Cascais vind je op het station Cais do Sodré.

Met de metro reis je in ongeveer 30 minuten van het vliegveld naar het centrum van Lissabon. Het metrostation ligt naast terminal 1.

Tip: Met een taxi of shuttlebus reis je gemakkelijk met je bagage van het vliegveld naar je hotel.

Aerobus

De Airportbus, de Aerobus, rijdt van terminal 1 naar het centrum van Lissabon. De rit kost maar een paar euro.

De hotels bij het vliegveld van Lissabon.

Het vliegveld niet zo ver van het centrum van Lissabon. Met de metro reis je er snel en gemakkelijk naartoe. Tegenover het vliegveld ligt het viersterrenhotel Tryp Lisboa Aeroporto Hotel.

Dit is een goed hotel maar is absoluut niet duur.

Bij metrostation Oriente liggen ook veel hotels. Het metrostation is vanaf het vliegveld met de metro of de Airportbus rechtstreeks te bereiken. Bij Oriente ligt ook een treinstation met treinen en bussen naar bestemmingenin heel Portugal.

De hotels bij het vliegveld van Lissabon.

Hotel bij het vliegveld

Het Tryp Lisboa Aeroporto Hotel ligt tegenover terminal 1 van het vliegveld van Lissabon.

Autoverhuur op het vliegveld.

Het is mogelijk om op Lisboa Airport auto's te huren van Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, National, Auto Jardim en Sixt.

Autoverhuur op Lissabon International Airport

Rechtstreekse vluchten naar Lissabon.

vliegveld Lissabon

Terminal 1 van het vliegveld van Lissabon.

Het vliegveld van Faro (FAO) in de Algarve

Het vliegveld van de Algarve ligt ongeveer zes km van Faro. Er gaat regelmatig een bus van EVA van het vliegveld naar het centrum van Faro. Neem lijn 16 of 14. De reis duurt ongeveer 20 minuten en kost ongeveer twee euro per persoon.

Vaak vertrekt er ieder uur een bus maar buiten de piekuren vertrekt de bus minder frequent. De bus is buiten het vliegveld bij de aankomsthal te vinden.

Als je met meerdere personen bent en wat langer op de bus moet wachten dan is een taxi een goed alternatief. Een taxi naar Faro kost ongeveer 15 euro.

De hotels en taxi's bij het vliegveld van Faro.

De Algarve

met de boot naar Engeland
vliegveld Lissabon

Een vliegtuig van Vueling op vliegveld Lissabon.

Rechtstreekse vluchten naar Faro.