rugzaktrips vakantie

Een low budget vakantie op Mallorca.

Mallorca is een Spaans eiland in de Middellandse Zee, ongeveer 250 km van Barcelona. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Mallorca is niet alleen een vakantiebestemming als je van zon, zee en strand houdt.

Hiken kun je o.a. in de prachtige natuurgebieden Albufera en La Reserva del Galatzó.

De grootste stad op Mallorca is Palma de Mallorca. Het is een stad met veel hotels en resorts. Vanuit de haven van Palma varen veerboten naar de eilanden Menorca en Ibiza.

Kaart van Mallorca.

Spanje

Overnachten op Mallorca.

Op Mallorca zijn er verschillende mogelijkheden om te overnachten. Zo kun je kiezen uit hotels, hostels, appartementen en luxe resorts. Ook zijn er diverse populaire campings.

Buiten het hoogseizoen zijn er op het eiland voldoende goedkope hotelkamers maar in juli en augustus kan het wel eens lastig zijn om op het laatste moment een kamer te vinden.

In Palma de Mallorca en in de badplaats EL Arenal zijn goede hostels waar je voor een paar tientjes per nacht kunt overnachten op een slaapzaal of in een eenvoudige kamer.

De hotels, appartementen en vakantiehuizen.

Overnachten op Mallorca.

Overnachten

Tips om goedkoop op Mallorca te overnachten.

Rond Palma de Mallorca is het goedkoper om een hotel te nemen in badplaatsen in de buurt van het vliegveld. Bij de stranden van Playa de Palma en Ca’n Pastilla vind je bijvoorbeeld goedkope hotels en hostels.

Ook aan de oostzijde van het eiland is een overnachting goedkoper.

Goedkope hostels op Mallorca zijn o.a. in Palma de Mallorca en EL Arenal.

In badplaatsen met grote resorts als Illetas en Cala d’Or zijn hotels en restaurants duurder dan elders op het eiland.

Reizen met het openbaar vervoer op Mallorca.

Het openbaar vervoer op Mallorca is goed geregeld. Er is een uitgebreid netwerk van bussen en taxi's. Een kaartje voor de bus vanuit Palma de Mallorca is niet duur. Voor iets meer dan een euro kun je al naar veel badplaatsen in de omgeving reizen.

Vanaf het vliegveld kun je met bussen of taxi's naar je hotel reizen. Je kunt natuurlijk ook op het vliegveld een auto huren.

Vervoer vanaf het vliegveld Palma.

Mallorca

Het vliegveld van Mallorca ligt 8 km van Palma de Mallorca. Foto: het strand Playa de Palma.

De twee treinen op Palma de Mallorca.

Er zijn twee treinverbindingen vanuit Palma de Mallorca. Beide treinen vertrekken vanaf het station aan het Plaça d’Espanya.

Het kleine treintje naar de plaats Sóller is populair bij toeristen door de mooie route van 27 km.

Er gaat ook nog een trein van Palma de Mallorca naar Inca in het midden van het eiland.

Het vliegveld van Palma de Mallorca.

De snelste en goedkoopste manier om op Mallorca te komen is met het vliegtuig: je vliegt in ongeveer twee a drie uur naar Mallorca.

Het kan veel geld schelen om vanaf de vliegvelden van Eindhoven of Weeze te vertrekken. Vanaf Schiphol vliegt o.a. Transavia op Palma de Mallorca.

Het vliegveld van Mallorca heet Son Sant Joan Airport maar wordt ook wel Palma de Mallorca Airport genoemd. Het vliegveld ligt ongeveer 8 km van de hoofdstad Palma de Mallorca bij de badplaats Ca’n Pastilla.

Als je een hotel in de buurt van het vliegveld zoekt moet je in de badplaats Ca’n Pastilla zijn.

De veerboten vanaf Mallorca.

Het is mogelijk om vanuit de haven van Barcelona met de veerboot in 10 uur naar Palma de Mallorca te varen. De veerboot is van Spaanse rederij Transmediterranea.

Je kunt ook met de snelle veerboot vanuit Mallorca naar het plaatsje Denia, niet ver van Alicante.

Er vaart vanuit de haven van Palma de Mallorca een veerboot naar het eiland Ibiza. Vandaar kun je verder varen met een andere veerboot naar het eiland Formentera.

De kaart van Spanje.

Spanje

Met de veerboot kun je naar Barcelona, Alicante en Valencia varen

De beste tijd om Mallorca te bezoeken.

Mallorca heeft een Mediterraans klimaat dit betekent dat de zomers warm en zonnig zijn en de winters mild. Mallorca is het hele jaar door te bezoeken maar in de winter zijn veel restaurants en cafés in de populaire vakantiebestemmingen gesloten.

Vanaf juni tot en met augustus is het hoogseizoen in Spanje. Het kan soms een hoop geld schelen als je in mei op vakantie gaat.

Je reis boeken via een reisbureau.

Ibiza

De veerboten tussen de eilanden.

Mallorca

De attracties van Mallorca.

bagage