rugzaktrips vakantie

Vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

Vervoer naar Schiphol

Het gemakkelijkst is Schiphol te bereiken met de trein. De trein stopt onder het vliegveld en iedere 10 minuten vertrekt er een trein van en naar Amsterdam CS.

Naast met de trein kun je ook naar Schiphol met de bus, taxi, Schipholtaxi of je eigen auto. Parkeren kan op één van de parkeerterreinen van Schiphol.

Parkeren op Schiphol

Als je ervoor kiest om met de auto naar Schiphol te gaan kun je bij P3 parkeren. Iedere 10 minuten rijdt er een gratis bus in 10 minuten van P3 naar de vertrekhal van Schiphol.

Overnachten op Schiphol

Op Schiphol ligt het goedkope YOTELAIR Amsterdam Schiphol Transit Hotel achter de douane en de security. Het goedkope Yotel heeft cabines waar je kunt overnachten.

Het hotel ligt ideaal als je vroeg moet vertrekken. Je mag echter alleen handbagage meenemen. Als je ruimbagage hebt moet je die voor de douane en de securitycheck in de bagegekluizen zetten. De bagagekluizen vind je bij Aankomsthal 1 en 2. Volg de borden.

YotelAir en andere hotels op Schiphol

Inchecken op Schiphol

Inchecken in de vertrekhal van Schiphol

Eten en drinken op Schiphol

Goedkoop eten en drinken op Schiphol kun je nergens. Vooral achter de douane in de terminal is drinken en eten erg duur. Neem dus zelf wat te eten mee als je naar Schiphol gaat. Je hebt dan wat te eten als je wacht tot je aan boord mag.

Je mag aan boord alles wat je meegenomen hebt opeten. Als je wilt besparen koop je bij de low budget maatschappijen tijdens de vlucht niet eten of drinken.

Als je toch iets te eten of te drinken op Schiphol wilt kopen kun je voor de douane naar Albert Heijn To Go in de Aankomstpassage. Hier is de koffie goedkoop vergeleken met elders op Schiphol.

Overnachten bij Schiphol

Overnachten

De low budget gates van Schiphol.

Low budget vluchten vertrekken vanaf de H-M Pier. De H en M Gates zijn erop gericht om vliegtuigen zo snel en effectief mogelijk te laten vertrekken. Bij de H-pier krijg je pas 30 minuten voor vertrek te horen vanaf welke Gate je vliegtuig vertrekt. Dit geeft Schiphol de mogelijkheid om flexibel vluchten aan Gates toe te wijzen.

De lounge voor de H-pier is Lounge 3. Op de H-pier zelf zijn geen restaurants, bars en winkels.

De luchtvaartmaatschappijen.

Vanuit Schiphol wordt naar bijna iedere bestemming in de wereld gevlogen. Vanuit Schiphol vertrekken veel intercontinentale vluchten maar ook binnen Europa zijn er teveel vluchten om op te noemen.

Grote luchtvaartmaatschappijen als KLM, Transavia, Air France en SAS vliegen vanaf Schiphol. Vanaf de low budget pier, de H-M Pier, vliegen prijsvechters als EasyJet, Jet2 en WizzAir..

Parkeren

Parkeren op Schiphol

Parkeren bij Schiphol

Parkeren bij Schiphol kan duur zijn maar als je van ver komt is het vaak goedkoper dan een taxi. Een parkeerplaats op het parkeerterrein of in de parkeergarage van P3 Lang Parkeren kost rond de 60 Euro per week.

Vanuit P3 Lang Parkeren rijden gratis pendelbussen van en naar de aankomst- en vertrekhallen

Als je voor minder dan twee dagen wilt parkeren kun je naar de parkeergarage P1. Deze hoef je niet te reserveren. Vanuit P1 loop je in ongeveer drie tot zes minuten naar de terminal.

Parkeren bij Schiphol

Autoverhuur

In de aankomsthal vind je autoverhuurders als Avis, Hertz, Budget, National, Europcar en Sixt. Als je met veel mensen in de nacht aankomt kan een huurauto een betaalbare optie zijn om naar huis te gaan.

Vaak kun je de auto inleveren op de plaats van bestemming.

De autoverhuurders op Schiphol Airport