rugzaktrips vakantie

Goedkoop een paar dagen naar Zuid-Holland.

In Zuid-Holland is voor een weekendje weg veel te doen. In Rotterdam of Den Haag kun je uitgaan, winkelen of een theater of museum bezoeken.

De meest bekende badplaatsen in Zuid-Holland zijn Hoek van Holland Strand, Noordwijk aan Zee, Katwijk aan Zee en Scheveningen. Deze badplaatsen hebben een breed strand en liggen ideaal voor lange strandwandelingen.

De omgeving van Rotterdam

Rotterdam

De binnenstad van Rotterdam

Een hostel of budget hotel in het centrum van Rotterdam hoeft niet duur te zijn. Lees wel van te voren de beoordelingen van gasten voordat je reserveert om verrassingen bij aankomst te voorkomen.

Als je echt heel goedkoop wilt slapen kun je vanaf ongeveer 27 euro een bed met ontbijt nemen in Hostel ROOM. Dit hostel ligt vlakbij de Oude Veerhaven in het Scheepvaartskwartier. Het Museumpark, de Erasmusbrug en de restaurants van het Westelijk Handelsterrein liggen bijna om de hoek.

Goedkoop overnachten in Rotterdam.

Er is een hostel van StayOkay in die typische kubuswoningen bij station Blaak.

Je hebt verder een ruime keus aan twee/ en driesterrenhotels. Een verrassing is het viersterrenhotel Art Hotel Rotterdam. In het hotel heb je een kamer met een prachtig uitzicht op de haven en de skyline van Rotterdam. En dat voor minder dan 100 euro per nacht.

kaartjes Boottochten, dagtrips en toegangskaartjes.
Dordrecht

Met de snelle veerboot vaar je goedkoop en snel van Rotterdam naar Dordrecht. Je fiets mag mee aan boord.

De binnenstad van Den Haag.

Den Haag is één van die steden waar je een dagje naar het strand kunt combineren met een stedentrip. In de binnenstad kun je uitgaan en shoppen en in het nabijgelegen badplaatsen Scheveningen of Kijkduin kun je naar het strand.

Een goed budgethotel is het Ibis Den Haag City Centre. In dit driesterrenhotel in het centrum van Den Haag krijg je een uitgebreid ontbijt.

In Den Haag is er een hostel van StayOkay niet ver van het Centraal Station.

Scheveningen en Den Haag

Scheveningen en Den Haag

kaartjes Verhuur, dagtrips en toegangskaartjes.

Het Easyhotel in Den Haag.

Het EasyHotel is een populair budgethotel in veel steden in Nederland. In Den Haag is er een EasyHotel in de Parkstraat, een goede locatie als je wilt shoppen en uitgaan in Den Haag.

In een EasyHotel betaal je apart voor extra´s als koffie, extra handdoeken, Housekeeping etc. Deze budgethotels zijn over het algemeen heel goedkoop.

De hotels in Den Haag

Noordwijk

Het centrum van Noordwijk aan Zee.

De badplaats Hoek van Holland.

Hoek van Holland ligt ongeveer 30 km van Rotterdam. Er rijdt een metro van Rotterdam naar Hoek van Holland Haven. Je kunt ook met de bus vanuit Den Haag naar Hoek van Holland Haven reizen.

Vanuit Hoek van Holland Haven vertrekt de veerboot naar Harwich in Engeland. Het strand ligt een paar kilometer verder.

In Hoek van Holland zijn een aantal hotels en je kunt er goedkope overnachten in één van de vakantieparken en bungalowparken bij het strand.

Rustige stranden in Nederland.

De badplaats Katwijk aan Zee.

De badplaats Katwijk aan Zee heeft een mooi breed strand en er zijn natuurgebieden als het Panbos, Berkheide en de Coepelduyn waar je kunt wandelen en fietsen.

Op zondag zijn alle winkels in Katwijk gesloten maar je kunt wel naar de nabijgelegen badplaats Noordwijk aan Zee gaan.

De hotels en vakantiehuizen van Katwijk aan Zee.

Hoek van Holland

Het strand van Hoek van Holland ligt maar 30 km van Rotterdam.

Noordwijk aan Zee

Noordwijk aan Zee ligt maar 8 km van Katwijk aan Zee. Het is een grote badplaats met zowel luxueuze hotels als goedkope budget hotels en zelfs een hostel van StayOkay. Rondom Noordwijk aan Zee kun je fietsen en wandelen in de duinen en in de bossen. Op zondag zijn de winkels open.

In de lente kun je vanuit Noordwijk aan Zee langs de bloembollenvelden fietsen. De Keukenhof in Lisse ligt ongeveer 12 km van Noordwijk.

De hotels en vakantiehuizen van Noordwijk aan Zee.

Noordwijk

Het strand van Noordwijk aan Zee.

De badplaats Scheveningen.

De badplaats Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag. Met het openbaar vervoer is Scheveningen dan ook vanuit het centrum van Den Haag gemakkelijk te bereiken.

In Scheveningen kun je naar het strand, er is een Holland Casino en je kunt er naar de musical in het Circustheater.

Goedkoop in Scheveningen.

Katwijk aan Zee

Het strand van Katwijk aan Zee.

De Molens van Kinderdijk.

Tussen Dordrecht en Rotterdam liggen de 19 wereldberoemde molens van Kinderdijk. In de polder kun je gratis wandelen en fietsen. Ook is er een rondvaartboot.

In Kinderdijk kun je fietsen huren maar je kunt ook een fiets meenemen als je met de Waterbus, de snelle veerboot, van Rotterdam of Dordrecht naar Kinderdijk vaart.

Kinderdijk

De molens van Kinderdijk liggen tussen Dordrecht en Rotterdam in. Je kunt in de polder fietsen en wandelen.

De Waterbus van Rotterdam naar Dordrecht

De Waterbus (lijn 20) is goedkoop en het is een mooie vaartocht tussen Rotterdam en Dordrecht. De aanlegsteiger in het centrum van Rotterdam is op de Willemskade bij de Oude Veerhaven.

De aanlegsteiger van de Waterbus in Dordrecht is op de Merwedekade in het centrum.

De snelle veerboot tussen Rotterdam en Dordrecht.

Den Haag

In Den Haag kun je rond de Dagelijkse Groenmarkt shoppen.

kaartjes Verhuur, tours en toegangskaartjes.

Nationaal Park de Biesbosch.

In Dordrecht is één van de drie bezoekerscentra van de Biesbosch. Vanuit het bezoekerscentrum kun je met een rondvaartboot door de Biesbosch varen. Ook kun je met een gids het natuurgebied in. Neem wel een paar laarzen mee.

Bij Biesboschcentrum Dordrecht kun je ook fietsen, kano's en roeiboten huren. Adres: Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht.

Tip: Het hostel StayOkay Dordrecht ligt vlakbij het bezoekerscentrum aan de rand van de Biesbosch.

Dordrecht

Bij Dordrecht komen drie rivieren bij elkaar. Je kunt er dus lekker aan het water zitten. Het natuurgebied Biesbosch ligt om de hoek.

Fietsen bij Gorinchem.

Tip: Ga eens bij Gorinchem fietsen en/of doe er een rondje met het pontje. Met de veerboot heb je een leuke en goedkope boottocht op de rivier en je fiets mag mee.

Met de veerboot vaar je vanuit Gorinchem naar Woudrichem, Slot Loevestein en naar een fort van de Hollandse Waterlinie.

Met de veerboot op de rivier.

Gorinchem

Gorinchem is een leuke vestingstad in Zuid-Holland.

De Waterbus van Rotterdam naar Dordrecht

  • De bollenvelden bij Noordwijk en de Keukenhof in Lisse. Adres: De Keukenhof. Stationsweg 166A, Lisse. Open van eind maart tot eind mei.
  • Het pretpark Duinrell bij Den Haag. Bij het attractiepark is een camping en een vakantiepark. Adres: Duinrell 1, Wassenaar.
  • Dierentuin Blijdorp ligt in Rotterdam. Adres: Blijdorp, Blijdorplaan 8, Rotterdam.
Noord-Brabant

Op de grens met Noord-Brabant.

Kinderdijk

Foto's van Kinderdijk.

Biesbosch

Foto's van de Biesbosch.

reis artikelen