rugzaktrips vakantie

Low budget vluchten vanuit Nederland.

De prijsvechters

Low-cost luchtvaartmaatschappijen als Ryanair, EasyJet en Transavia vliegen goedkoop binnen Europa. Dit is mogelijk omdat deze prijsvechters vaak weinig kosten maken en de vliegtuigen en het personeel effectief inzetten. De vliegtuigen van de prijsvechters staan tussen de vluchten door maar even aan de grond.

De low budget maatschappijen geven vaak weinig extra service en je betaalt voor je bagage.

De low-cost airlines

Goedkope vliegvelden

De prijsvechters vliegen vanaf van kleine vliegvelden als die van Eindhoven, Rotterdam, Groningen-Eelde, Maastricht-Aachen, Brussel - Charleroi, Weeze en Munster. Bij deze vliegvelden kun je ook nog goedkoper parkeren dan bij Schiphol.

Transavia en EasyJet vliegen ook vanaf de H/M-Pier van Schiphol.

Vliegen vanaf de goedkope vliegvelden

De H/M-Pier van Schiphol.

Op Schiphol is een low budget pier. Deze H/M-pier is helemaal ingericht voor low budget reizigers. Deze pier heeft weinig faciliteiten en er zijn geen passagiersbruggen naar het vliegtuig.

Vanaf de H-Gate vertrekken low budget vluchten naar niet-Schengenlanden. Vanaf de M-Gate vliegen de low budgetmaatschappijen naar Schengenlanden.

Vliegen vanaf Schiphol

Goedkope vliegvelden
Goedkope vliegvelden

Vergelijk de prijzen van vliegtickets

Een goedkope vliegticket vinden valt niet mee. Vooral bij de prijsvechters moet je rekening houden met extra kosten bovenop die voor je vliegticket. Als je zeker wilt weten of je op de goedkoopst mogelijke manier vliegt moet je de prijzen van een ticket van verschillende maatschappijen vergelijken. Dat is best wel lastig aangezien er vaak nog extra kosten bij komen voor stoelen, eten en drinken onderweg en service op het vliegveld.

De prijsvechter met het goedkoopste kaartje heeft niet altijd het goedkoopste kaartje voor jou.

Tips bij het boeken van vliegtickets