Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Veerboten, treinen en bussen in Italië

Bussen,treinen, veerboten en treinen zijn in Italië op elkaar afgestemd zijn en rijden redelijk op tijd. Hieronder vind je informatie over het openbaar vervoer in Italië.

In steden als Rome, Napels en Rome kun je je met de metro gemakkelijk, snel en goedkoop verplaatsen. Toeristen kunnen een kaart aanschaffen waarmee je voordelig met het openbaar vervoer kunt reizen.

    Openbaar vervoer in Italië
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Italië > Reizen in Italië
Vakantie in Toscane De veerboten in Italië Goedkope vliegtickets vinden
Openbaar vervoer in Italië
Bussen, trams en ondergrondse treinen, metro's
Stadsvervoer in Italië: bussen, trams en metro

Italië beschikt over een goed en vrij uitgebreid openbaar vervoer systeem. In de grote Italiaanse steden zijn de bussen en ondergrondse treinen goed op elkaar aangesloten. De uitzondering is het waterige Venetië, waar je je alleen boot of lopend kunt verplaatsen. In plaats van de bus reis je in Venetië met de kanaalbus (Vaporetti).

Steden als Genua, Rome, Napels en Milaan beschikken over een goede metro waarmee je veel sneller door de stad kunt reizen dan met de bus of tram.

Bijna altijd koop je van tevoren een kaartje voor de trein of de bus. Het kaartje moet je in de bus of de trein stempelen. Geen kaartje, betekent een boete van tenminste 50 euro! Er bestaat geen geldig excuus. Een biljet koop je bij een kiosk (voor sigaretten of kranten) op straat, bij het loket of bij een automaat in de ondergrondse.

Metro in Rome
Foto: De metro in Rome

Als je meerdere dagen in een stad als Napels, Rome of Milaan verblijft is het goedkoper een dagkaart of meerdagenkaart te kopen. Een enkele reis kost ongeveer een euro, een dagkaart dan ook vrij goedkoop. Je reist met dezelfde kaart zowel met bus, tram als metro.

Bij de toeristenbureaus kun je een voordelige kaart krijgen voor het plaatselijke openbaar vervoer. Voorbeelden zijn de Milano Card en de Rome Card & Omnia Vatican Card. Bij deze voordelige kaarten reis je gratis met het openbaar vervoer, krijg je korting in musea, soms is er gratis vervoer van het vliegveld naar de stad en er zijn veel meer extra's.

Hier kun je online een dergelijke kaart kopen voor o.a. Milaan, Rome, Napels, Florence, Bologna, Pisa, Siena, Turijn, Venetië en Verona.

Als je op het vliegveld van Rome aankomt, kun je met de trein en bus of met een taxi naar het centrum. Trein & bus zijn het goedkoopst (ongeveer 10 euro), maar voor zo'n 15 euro kun je ook met een speciaal busje snel naar het centrum van de stad of je hotel. Voor een normale taxi betaal je al snel het dubbele.

Vervoer van vliegvelden bij: Milaan, Pisa en Florence en Rome.

Reizen met de bus in Italië

Kortingspassen voor het stadsvervoer

Treinen in Italië

Trenitalia is het gedeeltelijk geprivatiseerde en grootste spoorwegbedrijf. Voor reizen binnen Italië kun je het best ter plekke het goedkoopst een ticket kopen. De meeste treinen stoppen op kleinere stations maar er zijn ook hogesnelheidstreinen.

In de hogesnelheidstreinen moet je vooraf een zitplaats reserveren. Dat kan voor vertrek bij het loket, als het niet te druk is.

Tips voor je handbagage Veilig je bagage meenemen
Station Termini in Rome

De Intercity (IC) en de nog snellere Eurostar Italia (ES) stoppen alleen in de grotere steden. Voor ieder stuk bagage betaal je 3 euro extra. Een enkele reis naar een andere verre grote stad binnen Italië zal niet duurder zijn dan zo'n 20 euro.

Als je trein 30 minuten te laat is, kun je korting bedingen op een volgende reis.

Een zesdaags treinticket tweedeklas kost ongeveer 210 euro per persoon.

Meer informatie over reizen met de trein in Italië

Meer informatie over treinreizen door Europa.

Taxi's in Italië

Taxi's zijn goed gereld in de (grote) steden van Italië. Een taxi vind je bij de speciale taxistandplaatsen of per telefoon. Je kunt geen taxi's op straat zomaar aanhouden. Let erop, dat de taxi echt een firmanaam draagt, een taxibordje op het dak en dat de meter loopt bij het rijden.

Korte ritjes zullen niet duurder zijn dan 15 euro. De officiële taxi's zijn vaak wit of geel. Tarieven moeten zichtbaar zijn in de taxi.

De taxi's in Napels die je bij het station aantreft trekken zich overigens niet zoveel van de regels aan. Ook als de meter aanstaat wordt vaak op de plaats van bestemming ander bedrag gevraagd met als verklaring "Stadstarief", "Extra bagage" of "Dit is een grotere auto". Spreek voordat je in de taxi stapt een bedrag af om verrassingen te voorkomen. Onderhandelen doe je niet in de auto.

Auto's huren in Italië

Voor het huren van een auto moet je minimaal 25 jaar zijn. De toeristen kantoren, hotels, hostels en campings kun je helpen met het vinden van verhuurbedrijf.

De meest gerenommeerde autoverhuurders zijn: Europcar, Budget, Avis, Hertz & Italy By Car. Volg de borden op het vliegveld.

Als je veel gaat reizen in een bepaald gebied, dan kan het een leuk idee zijn om een Vespa (brommer) te kopen. Voor zo'n 300 euro heb je een tweedehandsje. Voordelig een auto huren

Liften in Italië

Liften is beslist niet populair in Italië. Je zult dus niet snel een lift krijgen. Liftcentrale

Meer informatie voor je low budget vakantie in Italië:

Rome - Florence - Venetië - Milaan - Napels - Verona - Genua - Trieste

Veerboten in Italië - Reizen in Toscane - De kust van Ligurië

Reizen door Italië zonder afgezet te worden.

Vliegvelden bij: Milaan, Pisa en Florence en Rome

 
 
kaart van Italie
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
kaart van Italie
 
 
Noord-Italië
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact