rugzaktrips vakantie

Met de trein reizen in Spanje.

Reizen per trein door Spanje is een stuk goedkoper en comfortabeler dan in Nederland. Op het uitgebreide spoorwegnetwerk opereren een landelijke en enkele regionale treinmaatschappijen.

De lange afstandstreinen in Spanje zijn snel, comfortabel en stipt maar ook duur.

Leuke plaatsen in Spanje.

Bordeaux

De spoorwegen van Spanje.

RENFE is de nationale Spaanse spoorwegmaatschappij. RENFE beschikt over lange afstandstreinen (de zogenaamde Tren de Larga Distancia), de middellange afstandstreinen (Spaans: Tren de Media Distancia) en de forensentreinen (Spaans: Cercanias) die tussen de grootste steden van Spanje rijden. Verder verzorgt de RENFE ook de hogesnelheidstrein AVE en de internationale trein TALGO/TALGO 2000.

De meeste treinen zijn verdeeld in de klassen Preferente (1ste klas) en Turista (2de klas).

Kortingen op treinkaartjes

Er zijn kaartjes met korting te krijgen maar het is lastig om online goede informatie te vinden. Je kunt als toerist het beste naar het loket gaan om het voordeligste kaartje te kopen.

Bij de zogenaamde Promo kaartjes kun je afhankelijk van de trein korting krijgen tot wel 70 %. De voorwaarden zijn dat je niet kunt annuleren en dat je niet zelf een stoel kunt kiezen. Je koopt een promo kaartje online of gewoon bij het loket op het station.

Ook zijn er kaartjes voor vier personen. Je kunt een flinke korting krijgen als je vier zitplaatsen tegelijkertijd koopt.

Waar koop je treinkaartjes

Treinkaartjes voor de RENFE treinen koop je in Spanje op de treinstations aan het loket en bij veel reisbureaus in Spanje. Deze reisbureaus rekenen echter commissie.

Je kaartje gewoon op het station of online kopen is dan ook het goedkoopst.

Je kunt ook een Interrail-kaart kopen voor Spanje. Je kunt dan onbeperkt met de trein door Spanje reizen.

Reizen met de bus door Spanje.

Als je naar afgelegen regio's wilt of als je goedkoper wilt reizen dan kun je ook met de langeafstandsbussen in Spanje reizen.

Reizen met de bus in Spanje.