rugzaktrips vakantie

Low budget vakantie aan de Côte d'Azur.

De Côte d'Azur is niet de goedkoopste vakantiebestemming aan de Middellandse Zee. Als je echter terrasjes vermijdt en overnacht op een camping, hostel of budgethotel dan hoeft een vakantie niet duur te zijn.

In badplaatsen als Frejus, Antibes, Cannes en Nice zijn campings en goedkope budget hotels waar je goedkoop kunt overnachten.

De Côte d'Azur.

De Côte d'Azur is een prachtige kust in Zuid-Frankrijk. Vooral badplaatsen als Nice, Cannes en Saint Tropez staan bekend om de vele rijke toeristen die hier op vakantie komen.

Toch hoef je niet bang te zijn dat je hier niet low budget op vakantie kunt gaan.

Over het algemeen geldt dat hotels en restaurants die dichtbij zee liggen het duurst zijn. Als je goedkoop wilt overnachten of eten in Nice of Cannes dan moet je in de buurt van het station een hotel of eetcafé zoeken.

Overnachten aan de Côte d'Azur.

Overnachten

De chique badplaats Saint-Tropez

Saint-Tropez is één van de meest chique badplaatsen aan de Côte d'Azur. Vooral de haven is een plaats op te zien en gezien te worden.

De meeste hotels in Saint-Tropez zijn aan de dure kant maar dichtbij de stad bij de dorpen Grimaud en Saint Maxime zijn diverse campings en er zijn daar ook goedkope hotels en appartementen.

Met de veerboot kun je dan uit de havens van Port Grimaud en Saint Maxime snel, filevrij en heel goedkoop naar de haven van Saint-Tropez varen.

Low budget in Saint-Tropez.

De parfumstad Grasse.

Niet alle plaatsen aan de Côte d'Azur liggen aan zee. De stad Grasse ligt ongeveer 15 km van Cannes. Grasse heeft een station met een trein naar o.a. Cannes.

Grasse heeft een mooi historisch centrum en in de buurt van Grasse kun je hiken in de bergen. Er zijn enkele spectaculaire wandelroutes langs diepe kloven.

Overnachten in Grasse

De attracties van Cannes

De attracties van Nice

Rondleidingen in de parfumfabrieken van Grasse

Grasse staat bekend om de parfum die hier gemaakt wordt.

Iedere dag rijden toeristenbussen af en aan voor een rondleiding door de parfumfabrieken.

kaartjes Rondleidingen door de parfumfabrieken.

Avignon

Reizen naar de Côte d'Azur.

De prijsvechter Transavia vliegt vanaf de vliegvelden van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven rechtstreeks naar het vliegveld in Nice. Vanaf Schiphol kun je natuurlijk ook met KLM naar Nice vliegen. Uiteraard kun je ook met de hogesnelheidstrein naar de Côte d'Azur reizen. Je moet dan in Parijs overstappen.

Een reis met de TGV van Amsterdam naar Nice duurt inclusief overstappen en afhankelijk van hoe laat u vertrekt ongeveer 10. Een aantal treinen stopt ook in Cannes. Je kunt met de TGV ook van Parijs naar Marseille.

Via de Route du Soleil naar Zuid-Frankrijk.

Als je met de auto naar Zuid-Frankrijk reist rij je over de A31, A6 en A7 langs plaatsen als Dijon, Beaune, Lyon en Avignon. Je rijdt meer dan 1200 km dus waarschijnlijk zul je onderweg willen overnachten.

De fraaie stad Avignon ligt aan de autosnelweg A7, de Route de Soleil. Je komt langs deze prachtige stad als je met auto naar de Côte d'Azur rijdt. Het is een aanrader voor een tussenstop!

De hotels en motels aan de Route du Soleil.