rugzaktrips vakantie

Goedkoop overnachten in Helsinki.

Overnachten is in Helsinki niet goedkoop maar als je op tijd zoekt kun je vaak nog wel iets betaalbaars vinden. Behalve een hostel of goedkoop hotel kun je ook een appartement of een blokhut op een camping huren.

Hieronder vind je adressen om een goedkope overnachting in Helsinki te reserveren.

De regionale bussen vanuit Oslo.

Helsinki is zeker geen goedkope stad om te overnachten en een goedkope slaapplaats vinden in Helsinki is niet altijd gemakkelijk. In Helsinki zijn hotels echter goedkoper in de zomer dan in de winter.

Als je zelf wilt koken of met meerdere mensen reist kan een appartement per persoon goedkoper zijn dan een hotelkamer. Typisch voor Helsinki zijn de vele appartementenhotels.

De hotels en appartementen in Helsinki.

Overnachten in Helsinki.

overnachten

De appartementenhotels in Helsinki.

Een appartementenhotel is eigenlijk een appartementenblok waarvan de appartementen aan toeristen worden verhuurt. Vaak heb je de keuze uit verschillende soorten appartementen

Het voordeel van deze appartementenhotels is dat je de beschikking hebt over een eigen keuken. Dit scheelt een heel stuk op je budget want in een restaurant eten in Helsinki kan behoorlijk prijzig zijn.

Sommige appartementenhotels beschikken ook over gezamenlijke ruimten zoals een ontbijtzaal of een zwembad. En een gezamenlijke sauna is bijna standaard in flats. Wel een handdoek omdoen want je zit met de buren in de sauna.

Zoek een appartement in Helsinki.

Overnachten op een camping bij Helsinki.

Finse campings verhuren bijna altijd ook blokhutten. Deze zijn simpel maar geriefelijk. Normaal gesproken hebben de vakantiehuisjes een eigen privé-sauna.

De enige camping in Helsinki is Rastila Camping. Behalve staanplaatsen voor caravans en tenten staan er op de camping ook blokhutten. De camping is zelfs per metro in ongeveer 20 minuten te bereiken.
Adres: Rastila Camping, Karavaanikatu 4, Helsinki.

Finland en Estland.

Finland

Enkele hostels in Helsinki.

Een goed hostel in Helsinki is het CheapSleep Hostel. Het is een gezellig hostel waar je zelfs een ontbijt krijgt. Er zijn kamers en slaapzakken. Het gebruik van de keuken is gratis.

Een ander goed hostel is het Eurohostel op het eiland Katajanokka. Met de tram ben je in 5 minuten in het centrum. De veerbootterminal van Viking Line ligt op loopafstand dus je kunt gemakkelijk de veerboot naar Talinn in Estland nemen.

Overnachten in de buurt van Helsinki.

Als overnachten in Helsinki boven je budget ligt kun je uitwijken naar de stad Espoo. Espoo ligt tegen Helsinki aan en is de op één-na-grootste stad van Finland.

Van Espoo naar Helsinki reizen is met het openbaar vervoer maar een kort ritje. De prijzen voor een kamer in Espoo zijn iets lager dan in Helsinki.

Behalve meerdere hotels zijn er in Espoo ook een camping waar je ook bungalows en blokhutten kunt huren.

De hotels en campings in Espoo.