rugzaktrips vakantie

Low budget in Tallinn, Estland.

Al zijn hotels in Tallinn vrij goedkoop, het goedkoopst overnacht je in Tallinn in een hostel. Als je in het centrum wilt overnachten betaal je iets meer dan als je buiten het centrum overnacht maar een overnachting in een hostel is spotgoedkoop.

Vanuit de haven van Tallinn vertrekken veerboten naar o.a. Helsinki en Stockholm.

Tallinn.

Talinn

Goedkoop reizen naar Tallinn in Estland.

Er zijn verschillende low budget maatschappijen die op Estland vliegen. Zo zijn er rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol en Brussel naar Tallinn Airport met de luchtvaartmaatschappij Estonian Air.

Vervoer binnen Estland gaat meestal per bus. Busreizen zijn in Estland goedkoop. Een enkeltje met de bus van Tallinn naar Vilnius in Litouwen, het meest zuidelijke land van de Baltische Staten, kost ongeveer 50 euro en je doet er zo'n 10 uur over.

Met de bus naar Talinn.

Overnachten in Tallinn.

overnachten

Goedkoop overnachten in Tallinn.

Al zijn hotels in Tallinn vrij goedkoop, het goedkoopst overnacht je in Tallinn in een hostel. Als je in het centrum centrum wilt overnachten betaal je iets meer dan als je buiten het centrum overnacht maar een overnachting in een hostel is spotgoedkoop.

Enkele bekende hostels in en buiten het centrum van Tallinn zijn: Tallinn Backpackers, het Zinc Old Town Hostel, het Academic Hostel en het OldHouse Hostel. Ook appartementen zijn iets buiten het centrum vrij goedkoop.

In Estland kun je buiten de stad low budget overnachten in de zogenaamde Turismitalu. Dit zijn voormalige Russische staatsboerderijen die zijn omgebouwd tot budget-hotels.

Bij de badplaats Pirita ligt een camping aan het strand. Pirita ligt vlakbij Tallinn.

Met de veerboot naar Helsinki of Stockholm.

Helsinki ligt vlakbij Tallinn. Bij helder weer, kun je Helsinki zelfs zien liggen vanuit Tallinn. De overtocht met de veerboot van Tallinn naar Helsinki is dan ook vrij goedkoop.

De haven ligt ongeveer een kwartier lopen van het centrum van Tallinn en er is een goede busverbinding naar de haven.

kaartjes voor de overtocht naar Helsinki en Stockholm.

Helsinki en Tallinn.

dagtrips Tallinn

Dagtrips vanuit Estland.

Openbaar vervoer in Tallinn.

Tallinn is een kleine stad en je kunt het te voet verkennen. Het openbaar vervoer bestaat uit de bus, de trolleybus en de tram. De kaartjes koop je in de bus. Als je een taxi neemt kun je het beste voor een officiële taxi nemen.

Veel taxi's bij de haven zijn bijvoorbeeld niet officieel. Niet officiële taxichauffeurs hebben de neiging om meer te rekenen voor een rit dan nodig.

kaartjes voor de Hop-on Hop-off bussen en veerboten.

Goedkoop uit eten en uitgaan in Tallinn.

Uit eten gaan is in Tallinn over het algemeen iets goedkoper dan in Nederland. Voor nog geen tien euro per persoon kun je hier nog een heerlijke maaltijd nuttigen. In en rondom de Oude Stad en in het centrum vind je een aantal sfeervolle goedkope restaurants. Rondom Raekoja Platz vind je de meeste restaurants. Vaak hebben deze restaurants de Estse keuken (een combinatie tussen de Duitse en Scandinavische keuken).

Rond het Raadhuisplein, Raekoja Platz vind je veel bars en clubs. Omdat Tallinn vanuit Helsinki gemakkelijk en goedkoop te bereiken is vind je hier veel Finnen. Alcohol is in Tallinn veel goedkoper dan in Finland dus in het weekend nemen veel jonge Finnen de veerboot naar Tallinn om uit te gaan. Dat maakt het uitgaan in Tallinn veel levendiger.

Enkele aanraders in Tallinn

Het Maiasmokk café in de oude binnenstad van Tallinn is een must. Het ziet er nog net zo uit als tijdens de opening in 1864. Je kunt hier heerlijke sandwiches en zoete cakes eten.

Een goedkoop eetcafé in Tallinn is Kompressor, vlakbij Raekoja Plats. Hier kun je heerlijke pannenkoeken eten voor weinig geld.

Iets buiten Tallinn ligt de badplaats Pirita. De strandtenten trekken ieder weekend veel jongeren uit Tallinn die hier uitgaan.

Tallinn

Op zondag zijn de winkels in het historische centrum van Tallinn en de warenhuizen Tallinn open.

Goedkoop shoppen in Tallinn.

Vlakbij het treinstation ligt de altijd voordelige Russische Markt.

De winkels in Tallinn zijn iedere dag geopend tot ongeveer 18:00 uur of 19:00 uur. Iets buiten het oude centrum van Tallinn heb je de Viru Shopping Mall dat van 9:00 tot 21:00 uur geopend is.

Leuke winkelstraten in het oude centrum van Tallinn zijn Viru en Müürivahe. Bij de Müürivahe Straat ligt de St. Catherine's Passage met werkplaatsen in middeleeuwse stijl.