rugzaktrips vakantie

Goedkoop uitgaan en shoppen in Helsinki.

Uitgaan en shoppen in Helsinki is niet goedkoop. De goedkoopste wijk in Helsinki om uit te gaan is de wijk Kallio. Hier vind je ook de goedkoopste restaurants.

Goedkoop winkelen kun je op de bekende markt Kauppatori.

Uit eten in Helsinki.

Wellicht de duurste activiteit in Helsinki is het bezoeken van een restaurant. Als je geen wijn of bier bij je maaltijd bestelt eet je wel veel goedkoper maar het blijft duur.

In het algemeen zijn de Chinese restaurants in Helsinki het goedkoopst. Ook pizzeria's en de fastfood restaurants behoren ook tot de goedkopere eetgelegenheden van Helsinki.

De meeste goedkopere restaurants vind je in de studentenwijk Kallio.

Overnachten in Helsinki.

overnachten

Zelf je eten bereiden of snacken.

Als je in Helsinki een appartement huurt met eigen keuken kun je flink op je uitgaven besparen. Je kunt natuurlijk ook tussen de middag picknicken in plaats van een restaurant op te zoeken.

Typische Finse producten vind je in de delicatessen winkel van warenhuis Stockmann. Hier kan je terecht voor zalm of witvis maar ook voor verschillende lekkernijen gemaakt van rendiervlees.

Voor iets minder luxe etenswaar kun je naar de straat Kauppatori. Deze straat markt staat opgesteld tussen het presidentiële paleis en de Baltische Zee. Hier vind je vers fruit, groenten, typische vis- en vleesproducten uit Finland.

Tips om op vakantie goedkoper te eten.

Shoppen in Helsinki.

Eén van de goedkoopste plekken in Helsinki om te shoppen is de vlooienmarkt op zondag. Van mei tot en september staan er spullen uitgestald voor de oude overdekte markt, de Hietalahden Tori.

Voor een bijzonder souvenir kan je ook terecht op de markt Kauppatori bij de haven. Behalve etenswaar vind je hier kleding, antiek, bijzondere streekproducten en souvenirs. De markt eindigt bijna in het water van de cruisehaven.

Een boottocht bij Helsinki.

De zuidelijke kade in de haven bij de markt Kauppatori is een populaire opstapplaats voor een boottochtje.

Er vertrekken veerboten naar een aantal eilanden en er is een rondvaartboot.

Uitgaan in Helsinki.

De prijzen van alcoholische drankjes in Finland behoren tot de hoogste in Europa. In de wijk Kallio zijn de prijzen relatief laag. De wijk wordt voornamelijk bezocht door studenten en er zijn dan ook veel bars en cafés.

Veel jongeren gaan in het weekend uit in Tallinn in Estland. Met de snelle veerboot kun je in anderhalf uur oversteken.

In Tallinn vind je wel goedkope restaurants, clubs en discotheken. En met al die jonge Finnen die er uitgaan kan het in de kroegen van Tallinn nog heel gezellig zijn.

Met de snelle veerboot naar Talinn.