Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Vrij kamperen in Zweden, Noorwegen en Finland

Als je van vrij kamperen houdt is Scandinavië een paradijs. Noorwegen, Zweden en Finland zijn dun bevolkt en ruimte is dus niet schaars. Er zijn uitgestrekte bvossen, grote meren en veel kleine rivierenen beekjes.

En als er niet aangegeven is dat het verboden is mag je overal kamperen.

    Low budget vakantie in Scandinavië
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > Noorwegen - Finland - Zweden
Bespaartips voor je vakantie Goedkope budgethotels en hostels in Zweden Veerboten in Zweden
Low budget in Zweden, Noorwegen en Finland Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Goedkoop reizen in Scandinavië
Het allemansrecht in Scandinavië

In Zweden, Noorwegen en Finland geldt het zogenaamde allemansrecht. Dit is niet zozeer een wet maar meer een eeuwenoud recht waarmee je maximaal van de prachtige natuur kunt genieten.

Het allemansrecht houdt het volgende in:

> Je mag overal een paar dagen met een tent kamperen. Als het land van iemand anders is dan moet je natuurlijk wel de eigenaar vragen.
> Je mag over ieders land lopen zolang je de eigenaar maar niet hindert
> Als het niet specifiek verboden is mag je overal waar het geen kwaad kan een kampvuurtje maken. Op kale rotsen mag je geen vuurtje maken omdat de stenen dan kunnen barsten.
> Je mag voor eigen gebruik paddenstoelen en bessen plukken.
vrij kamperen

Uiteraard moet je goed met de natuur omgaan. Je mag niets kapot maken en geen afval achterlaten. Niet storen en niets vernielen of vervuilen dus.

Uiteraard geldt het allemansrecht niet in beschermde natuurgebieden.

De lange dagen en de korte nachten van Scandinavië in de zomer maken vrij kamperen gemakkelijker. Het is in de nacht immers minder lang donker.

In de praktijk kun je overal kamperen wat niet omheind is en wat verder dan 150 meter van de dichtstbijzijnde bebouwing af staat. Dit recht tot vrij kamperen geldt overigens niet voor campers en caravans.

vrij kamperen in Zweden

Leuke plaatsen om te kamperen

Mooie plaatsen in Noorwegen waar je kunt kamperen zijn de beboste hellingen bovenop een fjord, op een strand in een fjord aan de zee en zelfs rond Oslo zijn er mogelijkheden om gratis te kamperen.

In Zweden zijn bijvoorbeeld de sprookjesachtige meren en bossen van Småland, Östergötland, Västergötland en Dalsland prachtig om in te hiken en daarbij vrij te kamperen.

meer  in Zweden

Informatie voor je vakantie in Scandinavië

Openbaar vervoer in Zweden Bespaartips voor je vakantie
Openbaar vervoer in Noorwegen Veerboten en fjorden in Noorwegen
Reisgidsen en routekaarten Tips voor je handbagage
Handige kampeerartikelen Handige spullen voor je camera
Kleine rugzakken voor dagtrips Powerbanks en opladers
 
 
Zweden
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Reserveren
 
 
Zweden
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact