Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
De attracties in Helsink: de eilanden en de parken

Helsinki is geen goedkope stad. Uitgaan is vaak prijzig. Een goedkope hotelkamer is ook niet altijd makkelijk te vinden.

De toegang tot de verschillende attracties en bezienswaardigheden is meestal goedkoper dan in Nederland.

    Goedkope attracties van Helsinki
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Finland > Helsinki > De eilanden bij Helsinki
Veerboten vanuit Helsinki Goedkope attracties in Helsinki Goedkoop in Helsinki
De attracties van Helsinki
De eilanden en de parken van Helsinki
De eilanden bij Helsinki

Een populaire excursie in Helsinki is een bezoek aan één of meerdere eilanden voor de kust van Helsinki. De veerboten naar de eilanden vertrekken vanuit de haven van Helsinki . Dit zijn de drie bekendste eilanden bij Helsinki:

1. Het eiland Suomenlinna

Het bekendste eiland bij Helsinki is Suomenlinna. Wie Suomenlinna bezoekt doet als het ware een stap terug in de tijd. Er zijn veel historische gebouwen bewaard gebleven. Op het eiland Suomenlinna staat onder meer het grootste fort van de Baltische Zee.

Er zijn een aantal musea op het eiland. Het douane-museum is gratis maar voor de toegang tot de andere musea moet je een paar euro betalen.

Suomenlinna
Foto: Het eiland Suomenlinna

Auto’s worden op Suomenlinna zoveel mogelijk geweerd. Op het eiland zijn een paar restaurants, theaters en musea gevestigd. Het eiland Suomenlinna is een populaire bestemming voor de bewoners van Helsinki voor een picknick.

Verschillende veerboten vertrekken vanaf het marktplein bij de haven richting Suomenlinna. De goedkoopste overtocht naar het eiland is met de veerboot van rederij HKL.

2. Het eiland Seurasaari

Voor een ander historisch eiland kun je naar het eiland Seurasaari afreizen. Het kleine eiland Seurasaari ligt net even ten noorden van het centrum van Helsinki. Op het eiland Seurasaari vind je een openluchtmuseum met typische Finse woningen uit alle delen van Finland.

De toegang tot dit openluchtmuseum is voor iedereen onder de 18 gratis. Daarboven kost een kaartje ongeveer 6 euro.

Het eiland is via een brug te bereiken. Neem de bus (nr 24) tot aan
de veerboot terminal. Steek dan de brug over en je waant je in een andere wereld.

Openbaar vervoer in Helsinki
Foto: Veerboten in de haven van Helsinki

3. Het eiland Korkeasaari

Het derde eiland dat geliefd is voor een dagtrip is Korkeasaari. Het eiland Korkeasaari is met de metro en de bus te bereiken. Maar leuker is
de overtocht per veerboot. Deze veerboot vertrekt vanaf het marktplein Hakaniemi.

In 15 minuten brengt de veerboot je naar de dierentuin op het eiland Korkeasaari.

De parken in Helsinki

> Een populair park in Helsinki onder backpackers en inwoners van Helsinki is het park Esplanadin Puisto. Het park Esplanadin Puisto is de Finse versie van het Amsterdamse Vondelpark. In de zomer worden er in het park regelmatig gratis concerten van lokale bands gehouden.

Het park Esplanadin Puisto ligt tussen het Zweedse theater en de markt Kauppatori.

> Een ander park om in rond te hangen is het park Sinebrychoffin Puisto. Het park Sinebrychoffin Puisto is een populaire picknick plek. In de winter is het Sinebrychoffin Puisto de plek om sleetje te rijden!

Het park Sinebrychoffin Puisto ligt naast het Sinebrychoff Kunst Museum in de wijk Punavuori.

> Goed relaxen kan ook in het park Kaivo Puisto. Het park Kaivo Puisto ligt aan zee. Schuif aan bij één van cafés in het park en geniet van een goede kop koffie. Een biertje is hier verleidelijk maar alcoholisch drankjes zijn in Finland schreeuwend duur.

Het schitterende uitzicht op de voorbijvarende zeilboten is gratis! Je vindt het Kaivo Puisto in het meest zuidelijke deel van de stad.

> Als je van natuur houdt is het park Keskus Puisto het mooiste park van Helsinki. Het Keskus Puisto beslaat maar liefst 1.000 hectare. Je kan hier dan ook gemakkelijk een dag doorbrengen. Het Keskus Puisto is bijna geheel in natuurlijke staat gelaten.

De ingang van het Keskus Puisto ligt vlakbij het Olympisch Stadion. Het andere eind van het park ligt 10 kilometer verderop.

> Aan de rand van Helsinki ligt een uitgestrekt natuurgebied, het Nuuksio National Park, met hoge klippen, bossen en bosmeren.

Het is een leuk gebied om vanuit Helsinki te hiken.

Meer leuke dingen doen in Helsinki

Veerboten vanuit Helsinki Goedkoop in Helsinki
Goedkope attracties in Helsinki Openbaar vervoer in Helsinki

Low budget in:

Noorwegen Finland
Denemarken Zweden

Meer informatie over reizen in Finland

Low budget in Finland Hostels en jeugdherbergen
Bespaartips voor je vakantie Veerboten naar Finland
Reizen per bus door Finland Veerboten vanuit Helsinki
Vrij kamperen in Finland Reizen per trein door Finland
Goedkoop overnachten in Helsinki  
 
 
Oostzee
 
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
Oostzee
 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact