rugzaktrips vakantie

De attracties in Helsinki: de eilanden en de parken.

Helsinki is geen goedkope stad. Uitgaan is vaak prijzig. Een goedkope hotelkamer is ook niet altijd makkelijk te vinden.

De toegang tot de attracties en bezienswaardigheden van de stad is meestal goedkoper dan in Nederland.

Helsinki eiland

Een eilandje voor de kust

De eilanden bij Helsinki.

Een populaire excursie in Helsinki is een bezoek aan één of meerdere eilanden voor de kust van Helsinki.

De veerboten naar de eilanden vertrekken vanuit de haven in het centrum van Helsinki.

kaartjes kaartjes voor boottochten in Helsinki

Het eiland Suomenlinna.

Het bekendste eiland bij Helsinki is Suomenlinna. Er zijn op het eiland veel historische gebouwen bewaard gebleven. Op het eiland Suomenlinna staat onder meer het grootste fort van de Baltische Zee.

Op het eiland zijn een paar restaurants, theaters en musea gevestigd. Het douane-museum is gratis maar voor de toegang tot de andere musea moet je een paar euro betalen.

Auto’s worden op Suomenlinna zoveel mogelijk geweerd.

De veerboten vertrekken vanaf het marktplein bij de haven. De goedkoopste overtocht naar het eiland is met de veerboot van rederij HKL.

Het eiland Seurasaari.

Voor een ander historisch eiland kun je naar het eiland Seurasaari afreizen. Het kleine eiland Seurasaari ligt net even ten noorden van het centrum van Helsinki. Op het eiland Seurasaari vind je een openluchtmuseum met typische Finse woningen uit alle delen van Finland.

Het eiland is via een brug te bereiken. Neem de bus (nr 24) tot aan de veerbootterminal. Steek dan de brug over en je waant je in een andere wereld. Behalve het openluchtmuseum is er op het eiland veel natuur.

Het eiland Korkeasaari.

Het derde eiland dat geliefd is voor een dagtrip is Korkeasaari. Het eiland Korkeasaari is met de metro en de bus te bereiken. Maar leuker is de overtocht per veerboot. Deze veerboot vertrekt vanaf het marktplein Hakaniemi.

In 15 minuten brengt de veerboot je naar de dierentuin op het eiland Korkeasaari.

De natuurgebieden in Helsinki.

  1. Aan de rand van Helsinki ligt een uitgestrekt natuurgebied, het Nuuksio National Park, met hoge klippen, bossen en bosmeren. Het is een leuk gebied om vanuit Helsinki te hiken.
  2. Als je van natuur houdt is het park Keskus Puisto het mooiste park van Helsinki. Het Keskus Puisto beslaat maar liefst 1.000 hectare. Je kan hier dan ook gemakkelijk een dag doorbrengen. Het Keskus Puisto is bijna geheel in natuurlijke staat gelaten.
    De ingang van het Keskus Puisto ligt vlakbij het Olympisch Stadion. Het andere eind van het park ligt 10 kilometer verderop.

Het park Esplanadin Puisto.

Het park Esplanadin Puisto is de Finse versie van het Amsterdamse Vondelpark. In de zomer worden er in het park regelmatig gratis concerten van lokale bands gehouden.

Het park Esplanadin Puisto ligt tussen het Zweedse theater en de markt Kauppatori.

Helsinki park

Het park Sinebrychoffin Puisto.

Een ander park om in rond te hangen is het park Sinebrychoffin Puisto. Het park Sinebrychoffin Puisto is een populaire picknickplek. In de winter is het Sinebrychoffin Puisto de plek om sleetje te rijden!

Het park Sinebrychoffin Puisto ligt naast het Sinebrychoff Kunst Museum in de wijk Punavuori.

Het park Kaivo Puisto aan zee.

Het park Kaivo Puisto is een prima plek om te relaxen. Het park ligt aan zee. Schuif aan bij één van cafés in het park en geniet van een goede kop koffie. Een biertje is hier verleidelijk maar alcoholisch drankjes zijn in Finland schreeuwend duur.

Het schitterende uitzicht op de voorbijvarende zeilboten is gratis! Je vindt het Kaivo Puisto in het meest zuidelijke deel van de stad.

kaartjes voor boottochten en andere attracties in Helsinki.