rugzaktrips vakantie

Goedkoop in de badplaats Cascais

Vlakbij Lissabon liggen leuke badplaatsen met prachtige zandstranden. Met de trein reis je vanuit het centrum van Lissabon al voor ongeveer tweeënhalve euro naar plaatsen als Cascais en Estoril.

Als je in Lissabon wilt zijn kun je ervoor kiezen op te overnachten in deze badplaatsen. Er zijn veel hostels en goedkope hotels in Cascais en Estoril.

Cascais hostel

Rechts in de hoek zie je het Cascais Bay Hostel.

De hostels van Cascais

In Cascais kun je al overnachten in een hostel voor minder dan 25 euro per persoon en dat nog inclusief ontbijt. Je slaapt dan wel op een slaapzaal. Na de zomervakantie zijn de meeste hostels nog goedkoper.

Een goed hostel op één van de beste locaties is het Cascais Bay Hostel. Dit hostel ligt vlakbij het strand op het plein Largo Luis Camões. Op dit plein zijn veel cafés en restaurants. Je kunt hier heerlijk onder een parasol op een terras zitten.

De hostels van Cascais.

Overnachten

De hotels en pensions van Cascais

Cascais is al sinds de 19de eeuw een badplaats voor de rijken. Er zijn nog steeds veel luxueuze vijfsterrenhotels in Cascais.

De hotels in Cascais zijn wat duurder dan in Lissabon maar altijd nog goedkoper dan vergelijkbare hotels bij ons. Een tweepersoonskamer in een hotel met zwembad zal ongeveer 120 euro kosten.

De vele B&B's en pensions in Cascais zijn veel goedkoper dan de hotels. Je kunt overigens ook met meerdere mensen een appartement of vakantiehuis huren.

De hotels en vakantiehuizen in Cascais.

Cascais

Achter de jachthaven van Cascais ligt deze fraaie baai. Het 19de-eeuwse gebouw en de vuurtoren zijn gratis toegankelijk.

De musea van Cascais.

De musea van Cascais zijn helaas niet meer gratis toegankelijk. Ten noorden van de jachthaven ligt het Museum Kwartier met enkele mooie musea die je voor een paar euro kunt bezoeken.

De stranden van Lissabon

Lissabon
strand Cascais

Het strand Praia do Duquesa ligt naast het treinstation van Cascais.

Goedkoop een fiets huren.

In Cascais kun je bij het toeristenbureau voor weinig geld een fiets huren. Deze zijn de zogenaamde Bicas Bikes. Er is bij het treinstation ook een uitgifte punt.

Ten noorden van Cascais loopt een 8 km lang fietspad langs de rotsachtige kust naar het surfstrand Praia de Guincho. Je komt na een paar kilometer langs de indrukwekkende rotsen van Boca do Inferno.

winkelstraat Cascais

Een winkelstraat in Cascais.

Goedkoop eten en drinken in Cascais

Er zijn veel restaurants en cafés in het centrum van Cascais maar die zijn niet erg goedkoop. Als je goedkoop wilt lunchen kun je het beste naar het grote winkelcentrum gaan achter het treinstation. Hier is een Food Court waar je een ruime keus hebt aan eetstalletjes.

Je kunt natuurlijk ook wat eten en drinken kopen in de supermarkt en gaan picknicken op het strand. In het centrum van Cascais heb je immers de twee kleine stranden Praia da Ribeira en Praia da Rainha waar het altijd goed toeven is.

Een camping in Cascais

De camping Orbitur Guincho ligt in het natuurgebied tussen Sintra en Cascais. De camping ligt in de duinen, ongeveer 1 km van het strand en 5 km van Cascais.

De camping van Cascais

SUPPen in Cascais

Je kunt SUPplanken en wetsuits huren bij het strandwinkeltje aan het strand Praia do Duquesa, ten zuiden van het centrum van Cascais.

Tip: Ga eens snorkelen in een baai.

strand Cascais

Paddle Boarding (SUP) bij het kleine strandje Praia da Rainha.

Enkele leuke hostels in Cascais

Het stijlvolle Salty Pelican Beach Hostel is gevestigd in een gerenoveerde villa. Het hostel organiseert iedere dag surflessen en lessen in Paddle Boarding (SUP). In het hostel kun je fietsen en skateboards huren.

Het Cascais Cool Hostel Suites & Pool lijkt wel wat op een hotel maar is wat prijs betreft toch echt een hostel. Dit hostel heeft een mooie tuin met terras en een zwembad. Het centrum van Cascais en het strand liggen op loopafstand.

De hostels van Cascais

centrum Cascais

In het centrum van Cascais zijn veel van dit soort straatjes met restaurants.

winkelstraat in Cascais.

Een winkelstraat in Cascais.

Westminster

Achter de jachthaven ligt deze leuke bar aan een baai.

South Kensington

Een bar op het strand Praia da Rainha. Dit kleine strand ligt bijna tegenover het station.