rugzaktrips vakantie

Low budget overnachten en uitgaan in Porto.

Porto, de tweede stad van Portugal, is een geliefde vakantiebestemming. Zelfs in juli en augustus zijn de heuvels bij Porto groen.

Restaurants en hotels zijn in Porto beduidend goedkoper dan in Lissabon of in Nederland. Wijnproeven in de wijnkelders of in één van de vele bars is hier een toeristische attractie.

 Porto aan de rivier de Douro

Porto ligt aan de rivier de Douro

De hotels en pensions in Porto

De hotels in Porto zijn nog altijd vrij goedkoop. De goedkoopste hotels zijn qua prijs vergelijkbaar met de pensions. Een goed maar goedkoop hotel in het centrum van Porto is tweesterrenhotel Hotel Peninsular. Ook Hotel America is goedkoop en niet slecht.

ClipHotel Gaia Porto in Vila Nova De Gaia (aan de andere oever van Porto) heeft zeer goede reviews en een kamer kost nog steeds minder dan €60,-.

De budget hotels en pensions in Porto

Overnachten in Porto.

Overnachten

De hostels en de pensions.

Een alternatief voor een hostel is een Residencia of een pension. Helaas gelden er in Portugal geen duidelijke regels wat een Residencia of een pension genoemd mag worden. Het kan alles tussen een goedkoop hotel en een duur familiehotel zijn.

De kamers in een pension beschikken over een eigen badkamer, vaak is er een ontbijtzaal en soms zelfs een bar. Een pension biedt de luxe van een simpel hotel voor de prijs van een hostel.

Pensão do Norte bijvoorbeeld is een pension in de omgeving van station São Bento. Ook de pensions Pensao Poveira en Pensão Avenida liggen vlakbij het centrum van Porto.

Portugal kaart

De hostels en jeugdherbergen in Porto

De hotels in Porto zijn goedkoop. Gelukkig maar want er zijn niet zo veel jeugdherbergen en hostels in Porto. De beste hostels vind je in de wijk Barredo.

De kwaliteit van de hostels in Porto verschilt enorm. Voor dezelfde prijs kun je in een goed hostel maar net zo makkelijk in een gehorig en/of smerig hostel terechtkomen.

Lees dus de beoordelingen voordat je boekt.

Hostels en jeugdherbergen in Porto.

centrum Porto

Het plein Almeida Garrett in Porto.

De campings bij Porto

In Porto is één camping maar rondom de stad vind je er meer.

De meeste campings verhuren ook simpele vakantiehuisjes. De vakantiehuisjes zijn sober ingericht. Meestal beschikken ze over een eigen keuken.

De meeste campings bij Porto zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De campings bij Porto

centrum

De Funicular dos Guindais vanaf de kade in Ribiera naar het plateau van Batalha.

Goedkoop uit eten in Porto

In de volksbuurten heb je kleine restaurants waar je nog de traditionele Portugese maaltijden kunt krijgen. Dit zijn de zogenaamde Tascas. De maaltijden in een Tasca zijn lekker en goedkoop en de porties zijn groot.

Een goed alternatief voor een Tasca is een Cervejaria. Dit is een bar waar je ook iets kunt eten. De maaltijden zijn simpel maar wel lekker. Niks geen culinaire liflafjes maar gewoon grootmoeders pot.

Voor een goedkoop ontbijt - of gewoon voor een lekker tussendoortje - kun je naar één van de bakkerijen, de Pao Quente, en gebakwinkels, de Pastelarias. Veel bakkerijen hebben een kleine eettent met gebak, broodjes en koffie.