rugzaktrips vakantie

Uitgaan in Lissabon

In Lissabon zijn veel cafés, bars en clubs en ieder weekend is het feest. Drank is vergeleken met Nederland en België goedkoop.

In de bars en clubs in de smalle straatjes van de oude wijk Barrio Alto wordt het wat laat echt druk maar alles is ook langer open. Ook de bars en clubs in de docas, de voormalige pakhuizen aan de Taag, zijn een bezoek waard.

Goedkoop eten en drinken in Lissabon.

Lissabon

In deze wijken kun je uitgaan

Uitgaan in Lissabon

Het uitgaan in Lissabon komt pas laat op gang en eindigt ook laat. Je kunt het beste eerst gaan eten in een restaurant in de binnenstad en daarna een leuke club of bar uitzoeken. In de wijk Barrio Alto heb je een ruime keus aan bars.

Hier moet je zijn in Lissabon

De docas aan de rivier de Taag

Langs de rivier de Taag zijn veel bars, restaurants en clubs gevestigd in de voormalige pakhuizen, de zogenaamde docas. De meest populaire docas vind je tussen de wijken Baixa en Belem onder de lange rode brug, de Ponte 25 de Abril. De trein tussen Lissabon en Cascais heeft bij de brug een station, Station Alcantara-Mar.

Ook bij treinstation Cais do Sodré liggen enkele docas naast de terminal voor de veerboten.

Kaartjes Lissabon Kaartjes voor Fado-shows en kroegentochten.

docas aan de Taag

Enkele docas naast station Cais do Sodré.

De bars en clubs van Barrio Alto

In de smalle straatjes van Barrio Alto zijn naast gezellige bars en kleine restaurants ook clubs te vinden. De prijzen van de horeca in Barrio Alto zijn goed te betalen en bij veel clubs in deze wijk betaal je geen entree. Het is in Lissabon wel gebruikelijk om in clubs een minimum bedrag aan consumpties uit te geven.

De straten rond de bars zijn vol met vrolijk kletsende jongeren die buiten hun drankje opdrinken.

De bars en restaurants van Lissabon.

Alfama Fado

Een Fado-bar in de wijk Alfama.

De Fado-bars van Lissabon

Je kunt in Lissabon bijna niet ontkomen aan de Fado, de Portugese versie van het levenslied. Een avondbezoek aan een Casa de Fado is dan ook bijna verplicht als je in Lissabon bent. Bijkomend voordeel is dat veel Fado bars ook goedkope maaltijden serveren.

Als je denkt dat een paar uur Fado wat teveel voor je is dan kun je volstaan met een wandeling in de avond door de straatjes met fado-bars in de wijk Alfama. De muziek galmt door de straten maar je kunt altijd nog doorlopen. De Fado-bars gaan om 19.00 uur open.

Alfama

Dit is een straatje in de wijk Alfama. Na 19:00 uur wordt het er erg gezellig.

De fado in Lissabon

De meeste Fado bars zijn in de wijken Barrio Alto en Alfama. In de wijk Alfama, op de helling van de heuvel met het kasteel in het centrum van Lissabon, is zelfs een Fado-museum. In de straatjes voor het museum zijn dan ook de meeste Fado-bars.

Adres: Museu do Fado, Largo do Chafariz de Dentro 1, Lissabon. Op maandag is het museum gesloten.

Naar de fadohuizen en -cafés in Lissabon

Kaartjes Lissabon Kaartjes voor Fado-shows en kroegentochten.

Naar de bioscoop in Lissabon

In Portugal worden de meeste films in hun originele taal getoond met Portugese ondertiteling. Een probleempje is dat de filmtitels wel vertaald worden dus het is soms lastig om aan de hand van filmposters te bepalen om welke film het gaat.

De grote bioscopen in Lissabon vind je in de grote winkelcentra zoals Colombo, Amoreiras en winkelcentrum Vasco da Gama bij metrostation Oriente. Deze bioscopen maken deel uit van het concern Cinema NOS.

Bioscoop Lissabon

Een bioscoop in het Colombo winkelcentrum in Lissabon.

In Lissabon ga je veel goedkoper naar de film dan bij ons. Een kaartje kost ongeveer 7 euro en een familiekaartje ongeveer het dubbele. Er zijn regelmatig acties waardoor een kaartje nog goedkoper is.

Kaartjes Lissabon Kaartjes voor attracties en kroegentochten.

Goedkope hotelkamer

In de smalle straatjes van Barrio Alto zijn veel bars en restaurants.