rugzaktrips vakantie

Goedkoop eten, drinken in Lissabon

In Portugal zijn de kosten voor overnachting en verblijf veel lager dan in Nederland. Een kopje espresso kost bijvoorbeeld maar 70 cent.

Over het algemeen is eten in een restaurant in Lissabon ongeveer 30% goedkoper dan thuis.

Lissabon

Goedkoop uit eten in Lissabon

In de smalle straatjes van de oude volkswijken Barrio Alto en Alfama vind je veel goede, betaalbare restaurants. Voor de lunch kun je ook naar de straten die parallel aan de winkelstraat Rua Augusta lopen. Ga bijvoorbeeld eens naar de Rua dos Correeirros in de binnenstad.

In Lissabon zijn veel restaurants uit de voormalige Portugese koloniën Brazilië, Mozambique, Angola, Cape Verde, Goa en Macão.

Eten in de winkelcentra van Lissabon

In Lissabon zijn een aantal reusachtige winkelcentra die met de metro gemakkelijk te bereiken zijn. In ieder winkelcentrum zijn Food Courts met veel restaurants en eetstalletjes waar je goedkoop kunt eten.

Twee grote winkelcentra in het centrum van Lissabon zijn:

  • Centro Comercial Colombo is een groot winkelcentrum met meer dan 65 restaurants. Adres: Avenida Lusiada, Lissabon. Metro: Colegrio Militar/Luz.
  • Centro Comercial Vasco da Gama, Parque das Nacoes. De winkels en de restaurants in het winkelcentrum zijn tot 24.00 uur geopend. Metro: Oriente.
Alfama restaurants

In de smalle straatjes van de volkswijk Alfama zijn veel van dit soort terrasjes. Alfama ligt onder het kasteel in het centrum van Lissabon.

Uiteten op het terrein van Expo 98.

Langs de rivier de Taag in het Parque das Nações kun je aan de Passeio das Tágides restaurants met gerechten uit de hele wereld vinden. Hier, bij metrostation Oriente, ligt een groot winkelcentrum met een Food Court waar je een ruime keus aan restaurants en eetstalletjes hebt.

Adres: Metrostation Oriente.

Goedkope hotelkamer

In de Food Court van het winkelcentrum bij station Oriente zijn veel kiosken waar je lekker kunt eten.

Picknicken in Lissabon

Waarom geen picknick in één van de stadsparken van Lissabon? De mooiste plek voor een picknick is de Botanische Tuin (Jardim Botânico) maar je kunt ook in de binnenstad aan de rivier de Taag gaan zitten. Voor het reusachtige plein Praça do Comércio in het centrum van Lissabon is zelfs een klein strand.

Goedkoop eten en drinken tijdens je vakantie.

markthal

In de markthal Mercado da Ribeira zijn veel eetkraampjes waar je vooral Portugese gerechten en wijn kunt kopen. Je kunt het opeten aan de grote tafels in het midden.

De markthal Mercado da Ribeira

Voor je inkopen kun je van maandag tot en met zaterdag terecht in de markthal Mercado da Ribeira. Hier vind je een markt met verse fruit, vruchten, kazen, en wat al niet meer voor je picknick.

In het grootste deel van de markthal zijn vooral veel eetkraampjes en wijnproeverijen. Dit deel van de markt is zeven dagen per week open. De markt is eigenlijk één groot Food Court met veel toeristen. Het eten is er echter erg lekker en het is een goede plaats om kennis te maken met de Portugese keuken.

Adres: Mercado da Ribeira, Av. 24 de Julho, Lissabon. De markthal ligt naast station Cais do Sodré waar de treinen naar Cascais en Belém vertrekken.

Bij het station ligt metrostation Cais do Sodré.

Koffie drinken in Lissabon

Met één van de grootste koffieproducenten van de wereld – Brazilië – als voormalige kolonie kan het bijna ook niet anders dan dat koffiedrinken in Portugal een serieuze bezigheid is.

Tegenwoordig koop je net zoals elders in Europa een kopje espresso. In Lissabon kost een kopje maar 70 cent. De kopjes zijn klein maar je kunt een dubbele kop bestellen. Veel Portugezen drinken het kopje in één teug leeg en nemen niet eens de moeite om te gaan zitten.

Lissabon koffie

Een kopje koffie met een Pastel da Nata kost minder dan 1,50 euro.

Koffie met Pastéis da Nata

In de kiosken voor koffie worden ook Portugese pasteitjes en gebak verkocht. Het meest populair in Lissabon zijn de kleine taartjes Pastéis da Nata. Dit custard gebakje is erg populair bij Portugezen.

Er is een warme variant in Belém, de Pastéis de Belém. De echte koop je alleen bij de banketbakker in de Rua Belém, een straat naast het oude klooster in het centrum. Er staat altijd een rij voor de winkel.

Praça Do Comércio

Het grote plein Praça Do Comércio ligt in het centrum van Lissabon. Hier kun je bij ViniPortugal gratis wijnproeven.

Lissabon

In het winkelcentrum bij metrostation Oriente kun je bij Sopas voor een paar euro Portugese soepen en hartige taarten kopen.

Lissabon

Gezoute stokvis, in Portugal heet dat Bacalhau, is nog steeds erg populair.
De pasteitjes met stokvis zijn erg lekker en je kunt ze overal kopen.

Pollux

Vanaf het terras op de negende verdieping van het warenhuis Pollux heb je een prachtig uitzicht over de binnenstad.