rugzaktrips vakantie

Kajakvaren en raften in de Ardennen.

In de Ardennen stromen vele beekjes en rivieren en je kunt overal langs de rivieren kano´s en kajaks huren. In de winter en in het voorjaar kun je zelfs gaan raften.

Hieronder vind je wat adressen van kajakverhuurders en organisators van rafttochten in plaatsen als Durbuy, La Roche en Petit Coo.

In plaatsen als Durbuy en La Roche hoef je eigenlijk niet te reserveren want er zijn veel verhuurders.

Hotels en vakantiehuizen

kano bij Durbuy

In de zomer kan er te weinig water in de rivieren staan om te kunnen kajakken. Bij laag water kun je zoals hier op de Ourthe bij Durbuy vastlopen op de rotsen. Uitstappen en duwen is een optie.

Kajakken in de Ardennen

In de Ardennen is kanovaren en kajakken een populaire attractie. Langs rivieren als de Amblève, de Lesse en de Ourthe kun je overal kajaks huren.

Meestal kun je een kajak huren om met de stroom mee te varen naar een punt waar je de kajak weer kunt inleveren. In het voorjaar en najaar is er voldoende water in de rivieren om te kajakken.

In de zomer heb je kans dat er te weinig water door de rivieren stroomt om te kunnen varen. In de winter kun je hier en daar raften.

Rivieren waar je het hele jaar mag kajakken

Ardennen Rivieren

Hier mag je ook het hele jaar kajakken.

 • De Warche
 • De Vesdre
 • De Semois vanaf Chiny
 • De plaats waar de rivieren de Amblève en de Warche samenkomen.
 • De Amblève vanaf de dam van Lorcé

Delen van rivieren waar je alleen in de winter mag kajakken.

 • De Lesse tussen Maissin en de Lhomme
 • De Lhomme vanaf Mirwart
 • De Aisne vanaf Fanzel
 • Salm vanaf de dam van Vielsalm
 • De Houille vanaf Patignies
 • De Semois tussen Tintigny en Chiny

Overnachten in deze plaatsen

Varen op de Ourthe

Varen op de Ourthe

Raften in de Ardennen

In de Ardennen is raften of wildwatervaren alleen mogelijk als er voldoende water door de rivieren stroomt. De waterstanden zijn van oktober tot april het meest geschikt om te raften. Buiten deze periode is het zoeken naar een geschikte locatie. De verhuurder van de boten kan hierbij helpen.

Verwacht bij raften in de Ardennen overigens niet al te spectaculaire toestanden. Het blijven klasse I en II rivieren. Raften is o.a. mogelijk in de rivieren Ourthe, Amblève en in de Luxemburgse Ardennen o.a. in de Sure en de Wiltz.

Raften en kajakverhuur in de Ardennen

 • Ardennen Outdoor Activiteiten in Coo
  Raften en kajakvaren op de rivier de Amblève vanuit het Activiteitencentrum Coo Adventure. Voor raften wordt je vanuit Petit Coo naar het opstappunt gebracht.
  Adres: Coo, 4, Stavelot Tel. : +32 80 68 91 33.
 • Ardenne Adventures in La Roche en Ardenne
  In de winter krijg je voor een paar euro een speciale uitrusting. Er zijn tochten mogelijk van Maboge stroomafwaarts naar La Roche (10 km) en vanaf Nisramont naar La Roche (25 km). Raften kan alleen in de winter.
  Adres: Rue de l'Eglise 35, La Roche en Ardenne Tel. +32 (0)84-411900.
Goedkope hotelkamer
 • Durbuy Adventures
  In Durbuy vaar je over de Ourthe stroomafwaarts. Na zo'n 10 km varen lever je de kano of kajak weer in. Als je wilt raften wordt je gratis naar een opstappunt gebracht.
  Adres: Rue de Rome, B-6940 Rome (Durbuy) Tel : +32 (0)86 21 28 15.
 • Durbuy Kajaks
  Raften en kajakverhuur in de buurt van Durbuy. Er is een rafttocht mogelijk van ongeveer 10 km. Tel +32 (0)478 339169
 • Les Kayaks de l’Ourthe
  Kajakverhuur op de Ourthe in de buurt van La Roche en Ardenne.
  Adres: Rue de l’Eglise, 35, 6980 La Roche-en-Ardenne. Tel.: 0032(0) 84 36 87 12.

Een video over kajakken bij Coo.

De verhuurder Dinant Evasion in Houyet, Anseremme en Dinant.

Tussen Dinant en Hoyet is de rivier de Lesse ondiep maar stroomt sterk. Er zijn stroomversnellingen en watervalletjes. Het water in de rivier komt maar tot heuphoogte dus raften is hier volkomen veilig.

Bij de verhuurder Dinant Evasion, kun je een kajak huren en daarmee bij Anseremme, Houyet of Gendron stroomafwaarts varen. Het seizoen begint vanaf half april.
Adres: aan de Rue Du vélodrome n° 15, Anseremme.

Een kanotochten rond Dinant.

Er is een lange tocht vanuit Houyet naar Anseremme mogelijk (vijf uur), er is een tocht van twee uur vanuit het dorp Gendron en je kunt tussen Anseremme en Dinant varen. De verhuurder Dinant Evasion kan je vanuit Dinant met een pendelbus naar de opstapplaats in Houyet of Anseremme brengen. Je kunt in Anseremme kaarten kopen.

De website van Dinant Evasion