rugzaktrips vakantie

Eilandhoppen in Griekenland.

Eilandhoppen in Griekenland is al decennia lang populair bij backpackers. De Griekse veerboten zijn goedkoop, de Griekse eilanden zijn mooi en het is gewoon heerlijk om in de zon op het dek van een boot in de Middellandse Zee te varen.

Hieronder vind je informatie over eilandhoppen in Griekenland.

De havens bij Athene.

Griekenland

De havens van Piraeus en Rafina liggen vlakbij Athene.

Vervoer in Griekenland.

Eilandhoppen in Griekenland.

De Griekse eilanden zijn allemaal anders. Je vindt in Griekenland nog eilanden waar je maar weinig toeristen zult aantreffen. Er zijn echter ook eilanden als Kreta en Samos die een populair bestemming zijn voor strandvakanties en dus ook een levendig nachtleven bieden.

Dankzij de vele veerboten die de eilanden met het vasteland en onderling verbinden, is het mogelijk om in één vakantie verschillende eilanden te bezoeken. Eilandhoppen is een leuke manier om Griekenland te ontdekken en is dan ook populair bij backpackers.

Een kaartje voor de Griekse veerboten.

Veerboten vanuit Pireus, vlakbij Athene.

Wie vanaf het vasteland naar de Griekse eilanden wil reizen kan vanuit verschillende havens vertrekken. Vlakbij Athene ligt de havenstad Piraeus.

In de haven van Piraeus vertrekken onder andere veerboten naar de eilanden Kos, Kreta, Lesbos, Rhodos en de eilandengroepen Dodekanesos en de Cycladen.

Eilandhoppen op de Cycladen.

Als je zo dicht mogelijk bij Athene wilt blijven kun je naar de Saronische Eilanden. In 40 minuten ben je al vanuit Piraeus op het mooie eiland Egina. Ideaal voor een dagtrip vanuit Athene.

Goedkoop eilandhoppen vlakbij Athene.

De havenstad Rafina

De havenplaats Rafina ligt ongeveer 40 km van het centrum van Athene. In de veerhaven vertrekt onder andere de veerboot naar het eiland Andros. Verder kun je vanuit Rafina naar de meeste andere eilanden van de Cycladen varen.

Ook het eiland Paros in de eilandengroep Cycladen ligt erg centraal. Vanuit de haven van Paros kun je veel eilanden in de Cycladen en Piraeus gemakkelijk bereiken.

Overnachten in Rafina.

De havens van Noord-Griekenland.

Voor de veerboten naar Italië en de Ionische eilanden, bijvoorbeeld Corfu, moet je naar de Griekse havenplaatsen Patras en Igoumenitsa.

Vanuit Thessaloniki in het noorden van Griekenland kun je naar plaatsen en eilanden in de Egeïsche Zee zoals Skiathos, Tinos, Santorini, Mykonos, Naxos, Paros, Syros en Heraklion (Kreta).

Kaart van de Cycladen.

veerboot Athene

Vanaf het boven dek van de veerboot zie je Piraeus.

Cycladen

Cycladen

Cycladen

De veerboten van Griekenland.

De meeste veerboten in Griekenland zijn goed onderhouden. Aan boord van de grote veerboten zijn voorzieningen als restaurants, bars en comfortabele zitplaatsen.

Er zijn ook snelle veerboten voor kortere afstanden zonder auto. Meestal doen die veerboten meerdere eilanden aan.