rugzaktrips vakantie

Eilandhoppen vlakbij Athene, de Saronische Eilanden.

Met de snelle veerboot vanuit Pireus ben je in ongeveer 40 minuten op het in Athene populaire eiland Egina.

Vanuit Athene is eilandhoppen op de Saronische Eilanden goedkoop. Een bezoek aan een eiland is slechts een dagtrip van Athene.

De eilanden bij Athene.

Saronische eilanden

De Saronische Eilanden.

Als je in Athene bent en maar een paar dagen hebt om te gaan eilandhoppen kun je het beste naar de Saronische Eilanden gaan. De Saronische Eilanden zijn een eilandengroep vlakbij Korinthe en Athene. De eilanden zijn populair bij de inwoners van Athene als bestemming voor een weekend weg.

In ongeveer 40 minuten kun je vanuit Piraeus naar een populair vakantie-eiland als Egina varen. De kaartjes voor de veerboot zijn door de geringe afstand met Piraeus vrij goedkoop.

Overnachten op de Griekse eilanden.

overnachten

Het eiland Egina.

Het eiland Egina is een redelijk groot eiland met veel voorzieningen voor toeristen. Het eiland is als sinds de zevende eeuw voor onze jaartelling bewoond en er zijn een aantal prachtige bezienswaardigheden uit de oudheid bewaard gebleven.

Er gaat vanuit Pireus een veerboot naar de havenstad Agia Marina en naar de plaats Eagina. In deze plaatsen vind je ook de meeste hotels.

Vanuit Egina kun je naar naburige eilanden als Angristi en Hydra.

De hotels en pensions op Egina.

De eilanden Angistri, Hydra en Spetses.

De eilanden Angistri, Hydra en Spetses zijn klein en autovrij. Buiten het toeristenseizoen is het er erg rustig maar in het seizoen worden de restaurants geopend en zijn er voldoende hotels te vinden.

Angristi ligt ongeveer 20 minuten varen van het eiland Egina. Als je gaat eilandhoppen is een bezoek aan Angristi en Egina goed te combineren. Vanuit Hydra kun je naar de eilanden Poros, Spetses en Egina.

De hotels op deze eilanden.

Eagina

De haven van Eagina-Stad

Het eiland Poros

Het eiland Poros is een populair eiland voor de inwoners van Athene. Met de veerboot vaar je rechtstreeks van Piraeus naar Poros.

Dit mooie eiland ligt zo dichtbij de Peloponnesos dat je in een paar minuten met een bootje kunt oversteken. De belangrijkste stad op Poros is Poros-Stad. Veel hotels en pensions vind je in Poros-stad en in Askeli, een pittoreske badplaats in de buurt van Poros-Stad.

Voordelige hotels en appartementen op Poros.

Venetie

Deze snelle veerboot vaart naar Egina en Angistri.

De andere Saronische Eilanden.

Het eiland Salamis ligt het dichtst bij Athene maar is nogal industrieel. Je kunt dit eiland beter overslaan.

Ook de eilandjes Dokos en Spetsopoula kun je wel vergeten als je niet op zoekt bent naar een plaats om een goed boek te lezen.

Er wonen op Dokos ongeveer dertien mensen en wat schapen en Spetsopoula heeft maar acht inwoners.

Goedkope hotels en appartementen op de eilanden.

kaartjes voor dagtochten vanuit Piraeus.