rugzaktrips vakantie

Low budget vakanties. Backpackers. Tips voor eilandhoppen in Griekenland.

Iedere dag naar een ander eiland reizen is een mooie manier om veel van Griekenland te zien. Eilandhoppen is dan ook een geliefde attractie bij toeristen in Griekenland.

Hier vind je tips om goedkoper en gemakkelijker met de veerboten te reizen.

centrum Ljubljana

Wachten op de bus naar de veerboot in de haven van Piraeus.

Tip 1: Vergelijk de prijzen.

Bij de overtocht naar de meest populaire eilanden in Griekenland kun je kiezen uit snelle en langzame veerboten. De tickets voor langzame veerboten zijn een stuk goedkoper en het tijdsverschil met de snellere diensten is niet altijd heel erg groot.

Het is de moeite waard om een kleine prijs/tijd-vergelijking te maken voordat je een ticket koopt.

Buiten het vakantieseizoen kan het voorkomen dat de langzame veerboten niet varen.

Zoek hier de prijzen op.

Overnachten op de Griekse eilanden.

overnachten

Tip 2: Reis zoveel mogelijk met dezelfde rederij.

De veerboten zijn een belangrijk onderdeel zijn van het dagelijks leven van vele Grieken en eilandhoppen in Griekenland is al decennia lang een populaire manier van reizen voor toeristen. De veerdiensten van de verschillende rederijen sluiten echter niet goed op elkaar aan.

Wie verschillende eilanden maar kort wil bezoeken doet er goed aan om zoveel mogelijk met dezelfde rederij te reizen. Als je met één rederij rondreist heb je tenminste informatie over de vertrektijden van deze rederij bij de hand en is het vinden van een aansluitende boot iets gemakkelijker.

De reiswinkels in de havens hebben tegenwoordig ook een goed overzicht van alle boten die vertrekken. Dus als je op een bepaalde dag of tijdstip naar een ander eiland wilt dan kun je hier laten nazoeken welke boot het meest geschikt is.

Tip 3. Neem een rugzak mee

Op de veerboot zul je vaak een aantal trappen moeten op en af lopen voordat je bij je hut bent of voordat je een goed plekje gevonden hebt. Een rugzak is dan natuurlijk handiger op de trappen dan een tas of koffer.

Je kunt je bagage ook onbewaakt op het autodek in rekken zetten.

Bagage

Je bagage kun je op het autodek achterlaten.

Tip 4: Koop je tickets vooraf

Alhoewel je de goedkopere dektickets soms op het laatste moment kunt kopen is het aan te raden om rond speciale (feest)dagen en in de vakanties ook deze dektickets van tevoren aan te schaffen. Anders kan het voorkomen dat de boot vol is en je voor niks naar de haven gaat

kaartjes voor de veerboten online.

Tip 5. Informeer in de haven van Piraeus bij welke Gate de boot vertrekt.

In de haven van Piraeus liggen veerboten van verschillende rederijen door elkaar. Informeer vooraf naar de naam van het schip en het nummer van de gate. Het staat wel op je kaartje maar dat is in het Grieks.

De haven van Piraeus is erg groot. Er rijdt dan ook een bus vanaf de ingang van de haven (bij het station) naar de verder gelegen gates. De rij wachtenden voor de bus is niet te missen.

Het station waar de trein uit Athene aankomt ligt maar een paar minuten lopen van de haven.

kaartjes voor de veerboten naar de Griekse eilanden.