rugzaktrips vakantie

Waar kun je kaartjes voor een veerboot in Griekenland kopen?

In steden als Thessaloniki, Piraeus en Athene en op de Griekse eilanden zijn kleine reisbureaus waar je kaartjes voor de veerboten kunt kopen.

Vaak zijn deze kaartjes voor een hele tour, dus inclusief hotels. Je kunt ook bij de rederij in de haven en natuurlijk online boeken.

Het kopen van een veerboot ticket.

Ok, je hebt je bestemming gekozen en de vertrektijd van de veerboot is gecontroleerd. Nu alleen nog een ticket kopen.

Je bent vaak het goedkoopst uit wanneer je de tickets direct bij de rederij koopt. Elke rederij heeft wel een klein kantoortje vlakbij de plek waar hun boten vertrekken

kaartjes Kaartjes online kopen.

Deze stoelen moet je reserveren.

veerboot stoelen

Kaartjes kopen bij een reisbureau in Griekenland.

Er zijn in de havens van de meeste eilanden en ook in Athene en Piraeus kleine reisbureaus waar je kaartjes voor de veerboten van alle maatschappijen kunt kopen.

Informatie over de eilanden wordt in deze reiswinkels echter vaak niet of nauwelijks gegeven. Je moet dus al weten wat je wilt voordat je hier een kaartje koopt.

De reisbureaus proberen je vaak een complete tour (overtocht + hotel op eiland) aan te smeren.

In Piraeus zijn veel reisbureaus op Platia Kariaskaki, vlakbij het busstation. Ook in de haven van Piraeus kun je kaartjes kopen. In Athene zijn ook veel reisbureaus die reizen naar de Griekse eilanden aanbieden.

Losse tickets en hutten

Sommige reisbureaus kunnen je aanbieden een hut op de veerboot te reserveren. Een ticket met hut is natuurlijk een stuk duurder dan wanneer je – zoals de meeste eilandhoppers – een losse ticket koopt.

Voor sommige overtochten zijn er dektickets. De goedkope dektickets zijn zo populair onder backpackers dat je niet bang hoeft te zijn om alleen op het dek achter te blijven wanneer het avond wordt.

Autoveerpboot Paros

Reizen aan boord van een veerboot

Reizen op het dek is niet ongewoon op de Griekse veerboten. Veel mensen willen overdag in de zon te luieren en dankzij de aangename temperaturen in de avond is het in de zomer dan ook op het dek aangenaam.

Natuurlijk zijn er aan boord ook restaurants en je kunt altijd binnen zitten. veel stoelen op een boot moet je reserveren maar als ze nog vrij zijn kun je er wel gaan zitten.

Op het bovendek van een veerboot

Veerboot Griekenland

Met een kaartje zonder reservering kun je natuurlijk ook binnen zitten als er plaats is.

Dagen dat je moeilijk last minute een kaartje kunt kopen

Er zijn een aantal dagen in het jaar waarop je zeker niet tot het laatste moment moet wachten om een kaartje te kopen.
Moeilijke dagen om aan een ticket voor een veerboot te komen zijn:

  • de dagen voor en na Pasen.
  • de vrijdag voor en de dag na Agios Pnevmatos (een Griekse feestdag)
  • de weekenden van juli en augustus.
  • rond 1 juli en 15 augustus is het erg moeilijk om nog veerboottickets te vinden.

Het is aan te raden om tickets voor de veerboten naar Mykonos en Lesbos altijd van tevoren te kopen. Beide eilanden liggen op een pelgrimsroute naar de twee meest heilige plaatsen van Griekenland. De veerboten op deze routes zitten dan ook snel vol.