rugzaktrips vakantie

Reizen met het openbaar vervoer door Griekenland.

Met de bus kun je in Griekenland overal komen maar het bereik van de spoorwegen is minder groot. Met de trein reis je van Thessaloniki naar Athene en er is een spoorweg rond de Peloponnesos.

Door de vele eilanden is de veerboot ook een belangrijke vorm van openbaar vervoer in Griekenland.

Veerboten in Griekenland.

Met zoveel eilanden is de veerboot een belangrijk onderdeel van het openbaar vervoer. Eilandhoppen is erg geliefd bij toeristen vanwege de grote verscheidenheid van de Griekse eilanden.

De veerboten naar de Griekse eilanden vertrekken o.a. vanuit de belangrijke havens van Piraeus en Rafina.

De veerboten vertrekken op tijd dus je kunt beter te vroeg aanwezig zijn dan te laat!

Overnachten in Griekenland.

Overnachten

Per trein reizen in Griekenland.

Het spoorwegnetwerk in Griekenland is nog niet zo uitgebreid als dat van de bus. De Griekse Spoorwegen is echter wel bezig om het spoorwegnet uit te breiden en de treinen te moderniseren.

Er is een redelijk goede treinservice in de regio Attica, waar ook Athene ligt, tussen Athene en Thessaloniki en op de Peloponnesos.

In Athene vertrekken de treinen vanaf twee stations, station Lárissa en station Peloponísou. Vanaf station Lárissa reis je naar het noorden. Ook de internationale treinen naar Macedonië, Bulgarije en Turkije vertrekken vanaf station Lárissa.

Vanaf het Peloponísou station in Athene vertrekken de treinen richting Peloponnesos en Patras.

Per bus reizen in Griekenland.

De bus is de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer in Griekenland. Dit komt door het uitgebreide bus netwerk en de intensieve dienstregeling.

Het busvervoer in Griekenland is in handen van de overkoepelende vervoersmaatschappij KTEL. Ook de Griekse spoorwegmaatschappij OSE exploiteert enkele busdiensten.

In de Griekse hoofdstad Athene vind je drie centrale busstations. Vanaf deze busstations vertrekken bussen naar alle delen van Griekenland.

Eilandhoppen vanuit Pireaus.

veerboten Griekenland Cycladen

Vanuit de haven van Piraeus vertrekken ook veerboten naar de Cycladen.

De drie busstations van Athene.

  1. Op busstation Kifissou 100 vind je de bussen naar de Peloponnesos (o.a. naar Korinthe en Sparta), West-Griekenland en busdiensten naar de veerboten van de Ionische eilanden zoals Corfu en Zakynthos. Wanneer je naar één van de eilanden reist is de oversteek per veerboot in de prijs van het buskaartje inbegrepen.
  2. Een tweede busstation vind je ten noorden van het Omonia Plein in Athene. Vanaf dit busstation vertrekken de bussen naar Centraal en Noord-Griekenland.
  3. De internationale bussen vind je in Athene naast het treinstation Larissa.

Het openbaar vervoer in Athene.