Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Reizen in Athene met het openbaar vervoer.

Het openbaar vervoer in Athene is gemakkelijk en goedkoop. Naast de metro rijden er in het centrum ook trams, bussen en trolleybussen. Ook kun je binnen de stadsgrenzen van de trein gebruik maken.

Naar het vliegveld van Athene rijdt metrolijn M3, er gaat een trein langs en je kunt er ook met de bus naartoe.

    Vakantie in Griekenland
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Griekenland > Athene > Openbaar vervoer Athene
Low budget in Athene Eilandhoppen bij Athene Het vliegveld van Athene
Reizen met het openbaar vervoer in Athene
Zoek op de site
Metro in Athene
De metro in Athene
trolley in Athene
Een trolleybus in het centrum van Athene
Athene
De kabeltrein naar de top van de Lykavittos heuvel vertrekt ieder half uur vanaf de Ploutarchou Straat.
Hiken en kamperen
Tips voor je handbagage
Bagage veilig meenemen
Reizen met het openbaar vervoer in Athene
Het openbaar vervoer in Athene

De metro is de belangrijkste vorm van openbaar vervoer in Athene. Alle andere vormen van openbaar vervoer sluiten op het metronet aan. Zo kun je snel en gemakkelijk van de ene naar de andere plaats reizen zonder dat je last hebt van het chaotische verkeer.

Overdag kun je ook nog kiezen uit trams, bussen en trolleybussen. In de nacht rijden er nachtbussen en trolleybussen door de stad.

Het vliegveld van Athene ligt ongeveer 30 km van het centrum en is gemakkelijk te bereiken via het openbaar vervoer.

Je kunt natuurlijk ook met een shuttlebus of taxi van het vliegveld naar je hotel reizen.

bus in Athene
Foto: De bus bij de Akropolis

Kaartjes voor het openbaar vervoer in Athene

Het openbaar vervoer van Athene is heel goedkoop. Naast losse kaartjes kun je ook dag- en weekkaarten kopen. Deze kaartjes zijn een stuk voordeliger dan losse kaartjes. Met een dag- of weekkaart kun je zo vaak als je wilt gebruik maken van alle (trolley)bussen, trams en metro's.

Losse kaartjes zijn 90 minuten geldig. In deze 1 ½ uur kun je ongelimiteerd gebruik maken van bus, tram, trolleybus en metro.

Alle vormen van openbaar vervoer hebben eigen verkooppunten. Er zijn kaartjes te koop via o.a. kaartjesmachines, nieuwskiosken, loketten, etc. Omdat de metro het gemakkelijkste vervoermiddel is, zul je daar wellicht het meest van gebruik maken. Het is het gemakkelijkst om je kaartjes op de metrostations bij het loket te kopen.

Bij het loket kun je losse kaartjes en dag- en weekkaarten kopen. Al deze kaartjes zijn dus naast de metro ook op de bus, tram en trolleybus te gebruiken. Let er wel op dat je de kaartjes moet afstempelen voordat je het perron betreedt.

De goedkope "Sightseeing bus" in Athene

bus in Athene

Tot 2010 reed Bus 400 door het centrum van Athene. Deze bus was een goed alternatief voor de Hop-on Hop-off bussen. In veel reisgidsen en op reissites wordt deze bus nog aangeraden maar door de economische crisis rijdt de bus niet meer.

Een alternatief is dus de gewone Hop-on Hop-off bus van Athene.

tickets - Tickets voor de Hop-on Hop-off bus en attracties
Deze bus stopt o.a. bij de volgende bezienswaardigheden:
National Archaeological Museum De wijk Psyrri
Kerameikos De wijk Thissio
Monastiraki het plein Klafthmonos
Panathinaikon De wijk Plaka
Akropoli (Akropolis) De tempel van Zeus
Het parlement Omonia plein

De metro stations

De grootste attractie van de Griekse metro in Athene zijn wellicht de stations. De Grieken zijn terecht erg trots op hun nieuwe stations. Op de metrostations vind je veel uitgestalde kunst en tentoonstellingen van archeologische vondsten. De aanleg van de metro heeft veel archeologische vondsten opgeleverd.

Eten en drinken in de metro en op de stations is ten strengste verboden. De contrôle hierop is misschien nog wel strenger dan op zwartrijden.

De Griekse metro in Athene bestaat uit drie lijnen en er wordt gewerkt aan meer. Alle metrolijnen rijden door het centrum. Lijn M1 rijdt vanaf het noordelijke deel van Athene tot aan de haven Piraeus waar nationale en internationale veerboten vertrekken naar de Griekse eilanden.

Metrolijn M2 rijdt tussen het westelijke en zuidelijke deel van Athene. Metrolijn M3 stopt onder andere bij de treinstations Halandri en Doukissis Plakentias en rijdt door tot aan het vliegveld.

De trams in Athene

Naast trein en metro kent Athene ook een tramnet dat het centrum met het zuiden van de stad verbindt. Ook sluit het tramnet op de metro aan. Het tramnet bestaat uit drie routes.

Route T1 rijdt vanaf het centrum naar het stadion. Route T2 verbindt de stad met de kuststreek en Route T3 rijdt langs de kuststreek van Athene.

Reizen met de trein in Athene

Binnen de stadsgrenzen kun je gebruik maken van de trein. De belangrijkste trein rijdt vanaf Piraeus tot aan de internationale luchthaven van Athene.

Reizen met de trein in Griekenland

Meer informatie over vakantie in Griekenland

Het vliegveld van Athene Reizen in Griekenland
Low budget in Griekenland Hostels en jeugdherbergen
Bespaartips voor je vakantie Veerboten in Griekenland
Low budget in Athene Eilandhoppen in Griekenland
Goedkope vliegreizen Campings in Griekenland
 
 
Kaart van de Saronische eilanden
 
 
Zoek op de site
 
 

-

-

 
 
Kaart van de Saronische eilanden
 
 
Athene en Korinthe
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact