rugzaktrips vakantie

Bellen en internetten in Azië.

Internationaal bellen vanuit Azië is niet goedkoop. Als je low budget reist zul je waarschijnlijk liever via je lokale prepaid simkaart willen bellen.

Let erop dat stopcontacten in Azië afwijken van die in Europese landen. Voor je opladers heb je een reisstekker nodig.

Bellen in Azië.

Een simkaart koop je in Azië veelal bij kleine telefoonwinkeltjes of kiosken. Je kunt je eigen simkaart vervangen door een lokale simkaart met een lokaal telefoonnummer. Helaas wordt het in veel landen moeilijker om een simkaart te kopen als je niet in een land woont.

Let op: In veel Aziatische landen worden andere stopcontacten gebruikt. Je kunt dan de oplader van je telefoon niet zomaar gebruiken.
Neem een wereldstekker mee op reis.

Overnachten in Azië.

Overnachten

Vakantie in India.

Lokaal mobiel internet in India is in de grote steden snel en goedkoop. In meer afgelegen gebieden hebben sommige aanbieders een minder goed bereik. Let daarop als je in India een simkaart aanschaft.

In India kun je een simkaart te kopen bij een belwinkel. Met wat beltegoed kun je dan tijdens je vakantie goedkoop bellen binnen India. Je moet je paspoort laten zien en een formulier invullen als je een simkaart aanschaft.

Het is de laatste jaren is lastiger geworden om als buitenlander in India een simkaart te kopen. Probeer het bij meerdere winkeltjes. Meestal lukt het wel. Als je voor een paar dagen een taxi huurt kun je de chauffeur vragen om te helpen.

Rondreizen in India.

In Maleisië

In Maleisië kun je simkaarten in één van de vele telefoonwinkeltjes kopen.

In Thailand

In Thailand kun je je simkaart in een telefoonwinkeltje kopen.

Rondreizen in Azië.

In Vietnam

In Vietnam koop je de simkaarten ook gewoon bij kleine telefoontoko's.

In Singapore

In Singapore koop je simkaarten bij de belwinkels.

Rondreizen in Azië.

In China

In China zijn er kleine telefoonwinkels die je kunnen helpen. Je moet (bijna) altijd je paspoort meenemen en een formulier invullen.

Als je naar een officiële staatstelefoonwinkel gaat als buitenlander krijg je waarschijnlijk geen simkaart, Je kunt het dus beter bij een klein belwinkeltje proberen.

In Nepal

Mobiel bellen is in de bergdorpen van Nepal lastig omdat nog gewerkt wordt met telefoonmasten. Deze masten staan alleen rondom de wat grotere steden.

Internetten kan in ieder geval in de steden Kathmandu, Bhaktapur en Patan. In de dorpen is het afwachten of er een verbinding is.