Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Bellen in Azië

Internationaal bellen vanuit Azië is niet goedkoop. Als je low budget reist zul je waarschijnlijk liever via je tablet of laptop willen bellen.

Je kunt natuurlijk wel je simkaartje in je GSM vervangen door een prepaid kaart dat je op vakantie in Azië koopt.

    Bellen in Azië
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in Azië > Bellen
  Powerbanks en opladers Goedkoop overnachten in Azië
Goedkoop bellen tijdens je vakantie in Azië
Bellen in Azië
Bellen in Azië

Een simkaart koop je in Azië veelal bij kleine telefoonwinkeltjes of kiosken. Je kunt je eigen simkaart vervangen door een lokale simkaart met een lokaal telefoonnummer. Helaas wordt het in veel landen moeilijker om een simkaart te kopen als je niet in een land woont.

Let op: In veel Aziatische landen worden andere stopcontacten gebruikt. Je kunt dan de oplader van je telefoon niet zomaar gebruiken. Neem een wereldstekker mee op reis.

Telefoneren via WIFI met je smartphone of tablet

Als je een app van Skype geïnstalleerd hebt op je tablet of telefoon kun je gratis bellen naar vrienden die Skype ook geïnstalleerd hebben. Je belt dan via WIFI. In veel hotels, cafés, bibliotheken en fastfood ketens als McDonald's heb je gratis toegang tot WIFI en kun je dus gratis bellen.

Je kunt bij Skype ook een account aanmaken en 10 euro storten. Je kunt dan heel goedkoop naar vaste nummers in het buitenland bellen.

In India

In India moet je proberen een simkaart te kopen bij een belwinkel. Met wat beltegoed kun je dan tijdens je vakantie goedkoop bellen binnen India. Het is de laatste jaren echter wel lastig om als buitenlander in India een simkaart te kopen omdat je door een anti-terrorisme wet alleen nog maar een simkaart kunt kopen als je een adres in India hebt.

Als je voor een paar dagen een taxi huurt kun je vaak wel een gsm lenen van de verhuurder.

India Bangalore
Foto: Bangalore

In Singapore

In Singapore koop je de kaarten bij de belwinkels.

In Maleisië:

In Maleisië kun je simkaarten in de vele telefoonwinkeltjes kopen.

In Thailand:

In Thailand kun je je simkaart in een telefoonwinkeltje kopen.

In Laos:

In Laos kun je maar in drie grote steden een kaart kopen. Daar moet je wel rekening mee houden. In veel kleine plaatsen kun je wel je beltegoed opwaarderen maar geen simkaart kopen.

India Jaipur
Foto: Jaipur in India

In Vietnam:

In Vietnam koop je de simkaarten ook gewoon bij kleine telefoontoko's.

In China:

In China zijn er kleine telefoonwinkels die je kunnen helpen. Je moet (bijna) altijd je paspoort meenemen en een formulier invullen.

Als je naar een officiële staatstelefoonwinkel gaat als buitenlander krijg je waarschijnlijk geen simkaart, Je kunt het beter bij een klein belwinkeltje proberen.

India Delhi

In Nepal:

Mobiel bellen is in de bergdorpen van Nepal lastig omdat nog gewerkt wordt met telefoonmasten. Deze masten staan alleen rondom de wat grotere steden.

Internetten kan in ieder geval in de steden Kathmandu, Bhaktapur en Patan. In de dorpen is het afwachten of er een verbinding is.

 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
Reserveren

Reserveren

 
 
marokko
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact