Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Reizen door Rajasthan: Jaipur

Veel toeristen reizen vanuit Delhi naar Jaipur in Rajasthan. Jaipur is dan ook een prachtige stad in het droge Rajasthan. Tijdens de moesson in juli en augustus is het in Jaipur groener dan normaal maar veel regen valt er niet.

In Jaipur zijn veel bezienswaardigheden. Er zijn goedkope hotels in historische gebouwen waar je op een bijzondere plaats kunt overnachten.

Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget reizen in India
Reizen > Reizen in India > Rajasthan > Jaipur
Het klimaat in Rajasthan Overnachten in Jaipur Reizen in Rajasthan
Reizen door Rajasthan, Jaipur  
Jaipur
Binnen de fraaie stadsmuren ligt het oude centrum van Jaipur.
Jaipur
Het beroemde Paleis der Winden
Station in Bangalore
Het treinstation in Bangalore
Lonely Planets, kaarten en reisgidsen
tickets
Kaartjes voor attracties
Reizen door Rajasthan: Jaipur
Jaipur

Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan. De stad trekt het hele jaar door veel toeristen. Het historische centrum van Jaipur is nog grotendeels intact en is rozebruin geschilderd. Door de opvallende kleur van de oude stad is de bijnaam van Jaipur de roze stad.

Het leuke van Jaipur zijn de vele verschillende transportmiddelen die je hier in de straten ziet. Je ziet in de straten dure auto's maar ook olifanten en kamelen maken deel uit van het straatbeeld.

Rajasthan is vrij droog dus zelfs tijdens de moesson in juli en augustus regent het zelden en kun je goed rondreizen.

Jaipur
Foto: Het Amber Fort vanaf de rug van een olifant.
Bangalore Jaipur in beeld en tekst

Overnachten in Jaipur

De meeste toeristen gaan vooral naar Jaipur voor het oude centrum en de forten rond de stad. In het oude centrum van Jaipur zijn een aantal goedkope budgethotels, B&B's en hostels maar ook rond het oude centrum zijn veel hotels te vinden.

Een aantal hotels in Jaipur waren vroeger paleizen. Een aantal van deze hotels zijn dure vijfsterrenhotels maar de meeste paleishotels, in Jaipur Heritage Hotels genoemd, zijn minder luxe en dus veel goedkoper.

Een goedkoop Heritage Hotel in Jaipur is het staatshotel in paleis Khasa Kothi. Adres: State Hotel Khasa Kothi, Mirza-Ismil Road, Jaipur.

De budgethotels, B&B's en hostels in Jaipur

Hotel in jaipur
Foto: Een overnachting in een tot hotel omgebouwd paleis hoeft niet duur te zijn. Het State Hotel Khasa Kothi is redelijk goedkoop want het is een staatshotel.

Shoppen in Jaipur

De meeste toeristen bezoeken het oude centrum van Jaipur om de rozekleurige gebouwen binnen de stadsmuren te zien. Hier zijn ook veel winkeltjes en zilversmeden.

Als je langs de winkels loopt zul je regelmatig worden aangesproken door vriendelijke mannen die vragen naar waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat. Ze kunnen je allerlei toeristische tips geven en hebben allemaal een "vriend" met een mooie winkel die ze graag aan je willen laten zien. Uiteraard krijgen ze daarvoor commissie.

Deze tactiek van klanten zoeken vind je in veel landen waar veel toeristen komen maar in het centrum van Jaipur zijn ze wel erg direct en in grote getale.

Buiten de stadspoorten van het oude centrum van Jaipur vind je de shopping malls en de niet toeristische winkelstraten. Hier zijn geen "commission sharks".

Meer over reizen zonder afgezet te worden.

Jaipur

Bezienswaardigheden in Jaipur

In Jaipur heb je een groot aantal bezienswaardigheden. De belangrijkste attractie is natuurlijk de roze stad zelf. In de lobby van veel hotels en bij het toeristenbureau kun je gratis een kaart krijgen van het historische centrum van Jaipur.

1. De oude stad tussen de stadsmuren.
1. Het Paleis der Winden (Hawa Mahal) in het oude centrum.
2. Het Jaigarh Fort ligt ongeveer 15 km buiten de stad. Vanuit het fort heb je een mooi uitzicht op Jaipur.
3. Het Rambagh Palace was ooit het paleis van de koningin van Jaipur. Nu is het een hotel.
4. Het Amber Fort uit 1592 ligt iets buiten Jaipur. Je kunt op een olifant of kameel naar het fort op een heuvel gebracht worden. Vanaf een olifant heb je een prachtig uitzicht over de muren.
Bangalore Het Amber Fort in beeld.

Rondreizen door Rajasthan

Woestijnstad Jodhpur Reizen in Rajasthan
Het klimaat in Rajasthan  

Adres van het toeristenbureau: State Hotel Khasa Kothi, Mirza-Ismil Road, Jaipur.

Reizen in India in beeld en tekst

Informatie over vakantie in India
 
 
Rajasthan
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren
 
 
India
 
 
Rajasthan
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
 
Hiken en kamperen
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact