Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Rondreizen door Rajasthan

Rajasthan is een staat in India met veel woestijn. In Rajasthan valt veel te zien en het is dan ook populair bij toeristen. Populaire steden in Rajasthan zijn Jaipur en Jodphur.

Vanuit New Delhi kun je met de trein gemakkelijk en goedkoop naar deze steden reizen. In Rajasthan vind je veel forten en nationale parken.

Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget reizen in India
Reizen > Reizen in India > Rajasthan
Jaipur in Rajasthan Jodhpur in Rajasthan Vervoer in Rajasthan
Rondreizen in Rajasthan  
Rondreizen in Rajasthan
De attracties van Rajasthan

Rajasthan is de grootste staat van India en bestaat grotendeels uit woestijn en middelgebergte, de Thar Desert en de Aravalli Range. De grootste stad van Rajasthan is Jaipur en de tweede stad is Jodphur.

Rajasthan heeft aansprekende geschiedenis, een prachtig landschap, ongerepte natuur, oude steden en veel bezienswaardigheden. Rajasthan staat bekend om haar vele forten, paleizen en prachtige "haveli" (rijkversierde huizen met binnenplaats).

In steden als Jaipur en Jodphur zijn overal kleine winkels waar je goedkoop sieraden, halfedelstenen, zilverwerk, houtsnijwerk en kleurrijk textiel van goede kwaliteit kunt kopen.

Rajasthan

De nationale parken in Rajasthan

- Het Keoladeo National Park in de buurt van de stad Bharatpur (ten oosten van Rajastan) staat bekend om de vele soorten vogels die hier te zien zijn.
- Het National Park Ranthambore in Oost Rajasthan staat bekend om de tijgers die hier leven. Het park ligt 11 km van het treinstation van het plaatsje Sawai Madhopur.

Sawai Madhopur ligt aan de spoorweg tussen Delhi en Mumbai en ongeveer 4 uur rijden van Jaipur. Er is een Intercity Express van Jodhpur naar Sawai Madhopur via Jaipur. Vanuit Mumbai kun je met de trein of het vliegtuig naar Jaipur gaan.

- Het Sariska Tiger Reserve in Oost Rajasthan ligt een paar km van het treinstation van de plaats Alwar. Alwar ligt tussen Delhi en Jaipur.

De Jodphur-Delhi Express stopt o.a. in Alwar. Ook met de auto of taxi kun je gemakkelijk van Jaipur of New Delhi naar Alwar rijden.

- Het Desert National Park ligt bij de woestijnstad Jaisalmer. Het is een groot nationaal park waar je een goed beeld kunt krijgen van de Thar Desert (Tharwoestijn). Twintig procent van het gebied bestaat uit een woestijnlandschap met zandduinen, de rest uit droge en steenachtige grond en zoutvlakten.

In het Desert National Park leven veel zeldzame vogels waaronder gieren. Je vindt er ook fossielen. In het park kunt u een jeep safari boeken. Bij Jaisalmer kun je op kameel safari.

Jaisalmer heeft een goede treinverbinding met Jodphur.

De beste tijd om het nationale park te bezoeken is tussen oktober en maart.

Het klimaat in Rajasthan Vervoer in Rajasthan
Bangalore Reizen door Rajasthan in beeld.
Jodphur

Mooie steden in Rajasthan

De toeristen hebben Rajasthan al lang ontdekt. Een bij toeristen populaire stad in Rajasthan is Jaipur. Zeker zo mooi en iets minder toeristisch is Jodphur, een paar uur rijden van Jaipur.

Enkele bijzondere steden in Rajasthan zijn:

- De stad Jaipur, de roze stad, met haar ommuurde historische centrum, de binnenplaatsen van de "haveli" en de vele stadspaleizen.
- De steden Jodphur en Bikaner in de Thar Desert. Hier vind je forten in de woestijn.
Jaipur
Foto: Een straat in de Roze Stad, Jaipur
- De stad Udaipur heeft als attractie haar prachtige meren.
- De woestijnstad Jaisalmer heeft een prachtig fort maar het mooiste is dat je buiten de stad woestijn aantreft. Je kunt dus rond de stad lopen en genieten van de stilte in de woestijn. Het Desert National Park ligt vlakbij Jaisalmer.

Ongeveer een half uur rijden van Jaisalmer liggen de Sam Sand Dunes met verschillende tentenkampen. Hier kun je een tocht in een jeep of op een dromedaris door de woestijn boeken.

Reserveer een tent in de woestijn bij Jaisalmer (met safari)

- De ruïne stad Kalibangan op de grens tussen Pakistan en India is ontzettend oud, tussen de 7000 en 4000 jaar. Het dichtstbijzijnde station is in het plaatsje Pilibanga, 5 km van Kalibangan.

Het station heeft een spoorverbinding met Bikaner. Kalibangan ligt ongeveer 450 km van New Delhi.

Jodphur
Foto: Vriendelijke Indiase toeristen in het Mehrangarh Fort in Jodhpur.
Informatie over vakantie in India
 
 
Rajasthan
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
India
 
 
Rajasthan
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact