rugzaktrips vakantie

Rondreizen door Rajasthan.

Rajasthan is een staat in India met veel woestijn. In Rajasthan valt veel te zien en het is dan ook populair bij toeristen. Populaire steden in Rajasthan zijn Jaipur en Jodhpur.

Vanuit New Delhi kun je met de trein gemakkelijk en goedkoop naar deze steden reizen. In Rajasthan zijn veel forten en nationale parken met wilde dieren als tijgers en luipaarden.

De attracties van Rajasthan.

Rajasthan heeft aansprekende geschiedenis, een prachtig landschap, ongerepte natuur, oude steden en heel veel bezienswaardigheden. In Rajasthan zul je veel forten, paleizen en prachtige "haveli" (rijkversierde huizen met binnenplaats) zien.

In steden als Jaipur en Jodhpur zijn overal kleine winkels waar je goedkoop sieraden, halfedelstenen, zilverwerk, houtsnijwerk en kleurrijk textiel van goede kwaliteit kunt kopen.

Overnachten in Rajasthan.

Overnachten

kaartjes voor excursies, attracties en vervoer.

Mooie steden in Rajasthan.

Jaipur:
Jaipur is de roze stad, met een ommuurd historische centrum, de binnenplaatsen van de "haveli" en veel stadspaleizen.
De attracties van Jaipur.

Jodhpur en Bikaner:
Deze steden liggen in de Thar Desert. In de woestijn zijn forten.
De Woestijnstad Jodhpur.
De hotels en villa's in Bikaner.

Udaipur is een stad bij prachtige meren.
De hotels in Udaipur.

Jaisalmer is een stad met een prachtig fort en je kunt er de woestijn in.
De hotels en tentenkampen in Jaisalmer.

De attracties van Jaisalmer.

De woestijntochten bij Jaisalmer.

De woestijnstad Jaisalmer heeft een prachtig fort. Direct buiten de stad ben je al in de woestijn. Je kunt dus rond de stad lopen en genieten van de stilte. Het Desert National Park ligt vlakbij Jaisalmer.

Ongeveer een half uur rijden van Jaisalmer liggen de Sam Sand Dunes. Er zijn tentenkampen en je kunt een tocht in een jeep of op een dromedaris door de woestijn boeken.

Reserveer een tent in de woestijn bij Jaisalmer
(met safari).

De ruïnes van Kalibangan.

De ruïne stad Kalibangan op de grens tussen Pakistan en India is ontzettend oud, tussen de 7000 en 4000 jaar. Het dichtstbijzijnde station is in het plaatsje Pilibanga, 5 km van Kalibangan.

Het station heeft een spoorverbinding met Bikaner. Kalibangan ligt ongeveer 450 km van New Delhi.

kaartjes voor excursies en dagtrips in Rajasthan.

Het National Park Ranthambore.

Het National Park Ranthambore in het oosten van Rajasthan staat bekend om de vele tijgers die hier leven. Als je hier op safari gaat heb je redelijke kans om een tijger te zien. Het park ligt 11 km van het treinstation van de stad Sawai Madhopur.

Sawai Madhopur ligt aan de spoorweg tussen Delhi en Mumbai en ongeveer 4 uur rijden van Jaipur. Er is een Intercity Express van Jodhpur naar Sawai Madhopur via Jaipur. Vanuit Mumbai kun je met de trein of het vliegtuig naar Jaipur gaan.

De hotels en resorts bij National Park Ranthambore.

Ranthambore National Park.

Het Desert National Park.

Het Desert National Park ligt bij de woestijnstad Jaisalmer. Het is een groot nationaal park waar je een goed beeld kunt krijgen van de Thar Desert (Tharwoestijn). Twintig procent van het gebied bestaat uit een woestijnlandschap met zandduinen, de rest uit droge en steenachtige grond en zoutvlakten.

In het Desert National Park leven veel zeldzame vogels waaronder gieren. Je vindt er ook fossielen. In het park kun je een jeepsafari boeken. Bij Jaisalmer kun je op kameel safari.

Jaisalmer heeft een goede treinverbinding met Jodhpur. De beste tijd om het nationale park te bezoeken is tussen oktober en maart.

Het Sariska Tiger Reserve.

Het Sariska Tiger Reserve in het oosten van Rajasthan ligt een paar km van het treinstation van de plaats Alwar. Alwar ligt tussen Delhi en Jaipur.

De Jodhpur-Delhi Express stopt o.a. in Alwar. Ook met de auto of taxi kun je gemakkelijk van Jaipur of New Delhi naar Alwar rijden.

De hotels en resorts bij Sariska Tiger Reserve.