Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Reizen door India, aankomst in Delhi

Het Indira Gandhi International Airport is een modern vliegveld op ongeveer 12 km afstand van Delhi.

Als je met de trein in Delhi aankomt zul je op het Delhi Train Station arriveren. Dit station ligt vlakbij Old Delhi en Connaught Place. Alle treinreizen door India vanaf Delhi beginnen vanaf dit station.

Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget reizen in India
Reizen > Reizen in India > New Delhi en Old Delhi > Reizen van en naar Delhi
Reizen door India, Delhi.
Zoek op de site
New Delhi
Een toeristenbus in New Delhi. Je rugzak gaat op het dak.
Vliegveld in Delhi
De vertrekhal van het vliegveld van Delhi.
Vliegveld in Delhi
De vertrekhal van het vliegveld van Delhi.
regionale trein in Delhi
Aankomst van een regionale trein in Old Delhi
Busstation
Regionaal busstation in Delhi
vliegveld Delhi
De Gates van Terminal 2 van Indira Gandhi International Airport in Delhi.
hotelkamer in Delhi
Een kamer in een driesterrenhotel in New Delhi. Dit is het Swati Deluxe hotel.
Reizen door India: aankomst op het vliegveld en station van Delhi
Vliegveld van Delhi

Indira Gandhi International Airport is het internationale vliegveld van Delhi. Het ligt ongeveer 12 km van Delhi. Als je met KLM of British Airways vanuit Nederland en België naar Indira Gandhi International Airport vliegt zul je er rond middernacht bij terminal 2 landen. Je zult dus in de nacht naar je hotel in Delhi moeten reizen.

Bij de uitgang van de aankomsthal kun je geld wisselen bij enkele balies. Reserveer hier geen taxi want dat is duurder dan nodig. Buiten bij de aankomsthal van het vliegveld staan de chauffeurs van de hotel shuttles die je naar een hotel kunnen brengen.

Er staan buiten ook chauffeurs en "bemiddelaars", ook wel "commission sharks" genoemd, op je te wachten. Neem nooit een taxi bij hen. Buiten bij de uitgang is een kiosk waar je een taxirit kunt reserveren voor een vaste prijs. Je krijgt hier na betaling een bon die je bij één van de taxi chauffeurs kunt inleveren. Je hebt dus geen "bemiddelaar" nodig en je reist voor een vaste prijs naar je hotel.

Openbaar vervoer in Delhi

Vliegveld in Delhi
Foto: Vanaf Terminal 2 van Indira Gandhi International Airport vertrekken de vluchten buiten India.

Vanaf Indira Gandhi International Airport vertrekken ook nationale vluchten. Er zijn bussen die de terminals van nationale (terminal 1) en internationale vluchten (terminal 2) verbinden.

Terminal 1 is eigenlijk het oude vliegveld, ook wel Palam Domestic Airport genoemd. Het vliegveld is echter flink gemoderniseerd. De reistijd tussen de twee terminals is ongeveer 20 minuten. Bij terminal 2 kun je in het gebouw een prepaid taxi boeken. Er is de "police booth" en de "booth" van Easycab.

De taxi's van Easycab zijn iets beter dan de reguliere taxi's. De prijs is ongeveer gelijk.

Terminal 2 domestic
Foto: Vanaf Terminal 1 van Indira Gandhi International Airport vertrekken de vluchten binnen India.

Old Delhi Train Station en New Delhi Railway Station

Trein station
Als je met de trein in Delhi aankomt word je opgewacht door een menigte hard werkende "adviseurs". Zij helpen je aan een taxi, hotel of brengen je naar een reisbureau en daar krijgen ze commissie voor. Door hun vasthoudendheid worden deze mensen ook wel met de term "commission sharks" aangeduid. Het beste is om ze vriendelijk te negeren en weg te lopen alsof je weet waar je naartoe gaat.

Als je iets van het station weg loopt kun je in alle rust een taxi, rickshaws of autorickshaw te nemen. Als je een taxi wilt kun je ook naar de "police booth" om daar een taxi te reserveren. Informatie kun je aan het loket op het station krijgen.

Old Delhi ligt tegenover het Old Delhi Railway Station. In het Old Delhi, een moslimwijk, is het druk en chaotisch. De hotels in Old Delhi zijn goedkoop maar je zult de kwaliteit waarvoor je niet betaalt missen.

Als je net in Delhi bent kun je beter eerst een hotel in New Delhi nemen. Connaught Place ligt op loopafstand van het Old Delhi Railway Station. Vlakbij Connaught Place en Pahar Ganj ligt ook het New Delhi Railway Station.

Hotels in Delhi - De attracties in het centrum van Delhi - De bezienswaardigheden van New Delhi

trein station
 
 
Zuid Oost Azie
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
Reserveren
Reserveren

 
 
Zuid Oost Azie
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact