rugzaktrips vakantie

Reizen door India: aankomst op het vliegveld en station van Delhi.

Het Indira Gandhi International Airport is een modern vliegveld op ongeveer 12 km afstand van Delhi. Vanaf het vliegveld neem je een taxi naar je hotel in New Delhi.

Als je met de trein in Delhi aankomt zul je op het Delhi Train Station arriveren. Dit station ligt vlakbij Old Delhi en Connaught Place. Alle treinreizen door India vanaf Delhi beginnen vanaf dit station.

Indira Gandhi International Airport.

Noord-Amerika

Vanaf Terminal 2 van Indira Gandhi International Airport vertrekken de vluchten buiten India.

Het vliegveld van Delhi.

Indira Gandhi International Airport is het internationale vliegveld van Delhi. Het ligt ongeveer 12 km van Delhi. Als je met KLM vanaf Amsterdam Schiphol naar Indira Gandhi International Airport vliegt zul je er rond middernacht bij terminal 3 landen. Je zult dus in de nacht naar je hotel in Delhi moeten reizen.

Buiten bij de uitgang is een kiosk, de Police Booth, waar je een taxi kunt reserveren voor een vaste prijs. Je krijgt hier na betaling een bon die je bij één van de wachtende taxi chauffeurs kunt inleveren. Ga niet in zee met iemand die je bij de aankomsthal een taxi aanbiedt.

Het openbaar vervoer in New Delhi.

Overnachten in New Delhi.

Overnachten

De terminals voor de binnenlandse vluchten.

Vanaf Indira Gandhi International Airport vertrekken ook binnenlandse vluchten. Er zijn bussen die de terminal van de binnenlandse vluchten en de internationale vluchten (terminal 3) verbinden.

Terminal 1 is eigenlijk de gemoderniseerde oude luchthaven, ook wel Palam Domestic Airport genoemd. De reistijd tussen de twee terminals is ongeveer 20 minuten.

Terminals twee en drie zijn met de metro verbonden met het centrum van Delhi. Je kunt met de metro zonder overstappen naar het New Delhi Train Station reizen. Er gaat iedere 10 minuten een metro.

vertrekhal

Voor de vertrekhal van het vliegveld van Delhi.

vliegveld Delhi

De vertrekhal van het vliegveld van Delhi.

trein India

Aankomst van een regionale trein in Old Delhi.

hotel Delhi

Een kamer in een driesterrenhotel in New Delhi.

Old Delhi Train Station.

Station Delhi Junction, meestal Old Delhi Railway Station genoemd, ligt tegenover Old Delhi en Chandni Chowk. Je kunt in Old Delhi goedkoop overnachten maar wij raden een hotel in New Delhi aan.

Old Delhi is druk en chaotisch en de hotels grotendeels slecht onderhouden. De hotels in Old Delhi zijn wel goedkoop maar je zult de kwaliteit waarvoor je niet betaalt zeker missen.

Het metrostation Chandni Chowk ligt op loopafstand van het treinstation. Er is ook een busstation met bussen naar bestemmingen binnen Noord-India.

Old Delhi Treinstation

Het Old Delhi Train Station.

kaartjes voor dagtrips vanuit New Delhi.

New Delhi Railway Station

Vlakbij Connaught Place en Pahar Ganj ligt het New Delhi Railway Station. Het is een groot station met 16 perrons. Op het station komen vooral treinen uit zuidelijke en oostelijke richting aan.

Er vertrekken comfortabele treinen voor lange afstanden door heel India.

Het metrostation New Delhi ligt bij het treinstation. Vanaf dit metrostation vertrekken metro's naar terminals 2 en 3 van Indira Gandhi International Airport. Er vertrekt iedere 10 minuten een metro naar het vliegveld.

Een toeristenbus in New Delhi.

Venetie

Je rugzak gaat op het dak.

Vervoer vanaf het station

Als je met de trein in Delhi aankomt word je opgewacht door een menigte enthousiaste en vooral gedreven "adviseurs". Zij helpen je aan een taxi, hotel of brengen je naar een reisbureau. Uiteraard krijgen ze hier commissie voor.

Door hun vasthoudendheid worden deze mensen ook wel met de term Commission Sharks aangeduid. Het beste is om ze vriendelijk te negeren en weg te lopen alsof je weet waar je naartoe gaat.

Als je iets van het station weg loopt kun je in alle rust een taxi, rickshaws of autorickshaw te nemen. Als je een taxi wilt kun je ook naar de "police booth" om daar een taxi te reserveren.

Tip: Betwijfel ongevraagde adviezen.

Noord-India.

Noord-India

Haridwar, Noord-India

Noord-India.

Himalaya

Mussoorie en Shimla

attracties

Rajasthan.

Jaipur en Jodhpur

Jaipur en Jodphur.