Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Bezienswaardigheden in het centrum van Delhi

Voor veel toeristen is het winkelcomplex Connaught Place het centrum van New Delhi. Connaught Place ligt bij de grens tussen Old Delhi en New Delhi.

Hieronder vind je een overzicht van de meest interessante bezienswaardigheden rond Connaught Place.

Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget reizen in India
Reizen > Reizen in India > New Delhi en Old Delhi > Bezienswaardigheden in het centrum
Bezienswaardigheden in het centrum van Delhi
Zoek op de site
De Jantar Mantar
Old Delhi
Één van de vele kleine winkelstraten in Old Delhi
Old Delhi
De kruidenhandelaren van Khari Baoli.
Rondreizen in India
Trucs om toeristen af te zetten
Connaught Place
Connaught Place
hauz khas
De wijk Hauz Khas is een wijk in Zuid Delhi met veel bezienswaardigheden.
archeologisch park
Het Archeologisch Park.
tickets
Kaartjes voor attracties
Bezienswaardigheden in het centrum van Delhi
1. Connaught Place.

Connaught Place is een groot gebouwencomplex uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Connaught Place is in een grote cirkel gebouwd en er is een metro station. In de binnenste ring vind je veel winkels en restaurants. Op Connaught Place zijn altijd veel toeristen.

Bijna iedere toerist die New Delhi aandoet bezoekt Connaught Place. Vanuit Connaught Place zijn veel van de attracties en bezienswaardigheden in het centrum van Delhi lopend te bereiken.

In de buurt van Connaught Place vind je zowel luxueuze vijfsterrenhotels als goedkope budget hotels. Ga hier ook eens naar de bioscoop voor een Indiase film.

Meer over Connaught Place - Hotels in Connaught Place

Connaught Place Jantar Mantar Old Delhi
Connaught Place Jantar Mantar Chandni Chowk

2. De Emporia van de deelstaten van India

In India zijn veel deelstaten met ieder een eigen cultuur en gewoonten. Producten als houdsnijwerk, kleding en volkskunst kun je kopen in zogenaamde Emporia.

Veel kleine winkeltjes noemen zich een Emporium maar de officiële Emporia van de deelstaten van India in New Delhi vind je in de lange straat Baba Kharak Singh Marg, een zijstraat van de buitenste ring van Connaught Place. Hier vind je een groot aantal Emporia op een rij. Er is ook een markt waar je goedkope gebruiksgoederen en kleding als souvenir kunt kopen. Er is een halte van de Hop On Hop Off Bus van Delhi.

Kijk ook nog eens goed naar de tempel tegenover de Emporia in Baba Kharak Singh Marg. Hier kun je met wat geluk apen op het dak zien spelen, en dat op een paar honderd meter van Connaught Place.

Bangalore Foto's: De Emporia van New Delhi
Attracties van Delhi
Foto: Jantar Mantar ligt vlakbij Connaught Place
Bangalore Foto's: De Jantar Mantar

3. Jantar Mantar

Jantar Mantar is een groot bouwwerk uit het begin van de achttiende eeuw. Eigenlijk vormen de gebouwen van de Jantar Mantar een reusachtig astronomisch instrument om de loop van de zon, de manen en de planeten te meten en te voorspellen. Jantar Mantar is echter vooral mooi en fotogeniek. Als je van fotografie houdt moet je hier zeker veel foto's maken.

Jantar Mantar ligt vlakbij Connaught Place.
Adres: Sansad Marg

Red Fort in Delhi
Foto: Red Fort
Bangalore Foto's: Het Red Fort in Delhi.

4. Red Fort

Het Red Fort is een reusachtig fort uit de Mughal periode. Red Fort ligt ongeveer een half uur lopen van Connaught Place. Je kunt het beste met een bus of een
autorickshaw naar het fort rijden. Het Red Fort ligt tegenover de beroemde moskee Jama Masjid en aan de rand van Chandni Chowk in Old Delhi.

De muren van het Red Fort strekken zich over zo'n twee kilometer uit. Iedere avond kun je hier genieten van een licht- en geluidshow over de geschiedenis van het fort.

De entree van het Red Fort kost ongeveer vijf euro. Je kunt er ook omheen lopen. Dat is gratis.

5. Chandni Chowk, Old Delhi

Chandni Chowk is een deel van Old Delhi met winkeltjes en historische monumenten die nog grotendeels verborgen zijn achter kabels en aanbouwsels. Monumenten als het Red Fort en de moskee Jama Masjid liggen in Chadni Chowk. In Chandni Chowk en haar zijstraten vind je een totaal ander straatbeeld dan wat je kent uit New Delhi.

Het is hier altijd erg druk met veel geluid, kleuren en geuren. In open winkeltjes kun je o.a. kruiden, boeken, keukengerei en sieraden kopen. Er zijn in Chadni Chowk veel riksja's en vanuit een riksja heb je een mooi uitzicht op de handel in de straten.

Een paar uur een riksja huren is hier zo goedkoop dat het de moeite van onderhandelen niet waard is om het nog goedkoper te krijgen. Bij twijfel vraag je voor het instappen gewoon een andere riksjasbestuurder naar zijn prijs.

Meer over Old Delhi en Chandni Chowk

6. Jama Masjid

Tegenover het Red Fort zie je de reusachtige 17e-eeuwse moskee Jama Majid. De Jama Masjid is de grootste moskee van India. Vanuit de moskee heb je een prachtig uitzicht over de daken van Delhi. De toegang tot de Jama Masjid is gratis, alleen voor je camera moet je een kleine vergoeding betalen.

Er zijn meerdere ingangen waar je iedere dag tot zonsondergang naar binnen kunt. Alleen tussen twaalf uur en twee uur is de moskee gesloten voor het middaggebed.

New Delhi en Old Delhi

Bij Connaught Place in New Delhi is Delhi een geplande en moderne stad met brede wegen en hoge gebouwen. Old Delhi ligt ongeveer een half uur lopen van Connaught Place en hier vind je het tegenovergestelde van New Delhi.

Enkele andere bezienswaardigheden in Delhi

Hamayun's Tomb Karol Bagh Qutab Minar
Humayun's Tomb Karol Bagh Qutab Minar
India Gate Red Fort  
India Gate Red Fort bij Old Delhi  
 
 
India
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
Zuid Oost Azie
 
 
Rajasthan
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact