rugzaktrips vakantie

Bezienswaardigheden in het centrum van Delhi.

Connaught Place ligt bij de grens tussen Old Delhi en New Delhi. Voor toeristen is dit het centrum van Delhi.

Hier vind je een overzicht van de bezienswaardigheden rond Connaught Place.

De wijk Connaught Place.

Connaught Place is een groot winkelcomplex uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Connaught Place is in een grote cirkel gebouwd en er is een metro station. In de binnenste ring zijn veel winkels en restaurants.

Bijna iedere toerist die New Delhi aandoet bezoekt Connaught Place voor de winkels en de restaurants.

In de buurt van Connaught Place zijn zowel luxueuze vijfsterrenhotels als budget hotels. Ga hier ook eens naar de bioscoop voor een Indiase film.

De attracties van Connaught Place.

De Jantar Mantar.

Jantar Mantar

Foto's van de Jantar Mantar.

De Emporia van de deelstaten van India.

In India zijn veel deelstaten met ieder een eigen cultuur en gewoonten. Producten als houdsnijwerk, kleding en volkskunst kun je kopen in zogenaamde Emporia.

Veel kleine winkeltjes noemen zich een Emporium maar de officiële Emporia van de deelstaten van India in New Delhi vind je in de lange straat Baba Kharak Singh Marg, een zijstraat van de buitenste ring van Connaught Place. Hier vind je een groot aantal Emporia op een rij. Er is ook een markt waar je goedkope gebruiksgoederen en kleding als souvenir kunt kopen. Er is een halte van de Hop On Hop Off Bus van Delhi.

Kijk ook nog eens goed naar de tempel tegenover de Emporia in Baba Kharak Singh Marg. Hier kun je met wat geluk apen op het dak zien spelen, en dat op een paar honderd meter van Connaught Place.

attracties

De Jantar Mantar ligt vlakbij Connaught Place

Het astronomische Jantar Mantar

Jantar Mantar is een groot bouwwerk uit het begin van de achttiende eeuw. Eigenlijk vormen de gebouwen van de Jantar Mantar een reusachtig astronomisch instrument om de loop van de zon, de manen en de planeten te meten en te voorspellen. Jantar Mantar is echter vooral mooi en fotogeniek. Als je van fotografie houdt zul je hier zeker veel foto's maken.

De Jantar Mantar ligt vlakbij Connaught Place.
Adres: Sansad Marg

kaartjes voor rondleidingen en attracties in Delhi.

Het Red Fort

Red Fort

Het Red Fort

Het Red Fort is een reusachtig fort uit de Mughal periode. Red Fort ligt ongeveer een half uur lopen van Connaught Place. Het Red Fort ligt tegenover de beroemde moskee Jama Masjid en aan de rand van Chandni Chowk in Old Delhi.

De muren van het Red Fort strekken zich over zo'n twee kilometer uit. De entree van het Red Fort kost ongeveer vijf euro. Je kunt er ook omheen lopen. Dat is gratis.

De attracties van Old Delhi.

Metro: Lal Qila Metro Station.

Old Delhi.

Venetie

De kruidenhandelaren van Khari Baoli.

Chandni Chowk, Old Delhi.

Chandni Chowk is een deel van Old Delhi met winkeltjes en historische monumenten die nog grotendeels verborgen zijn achter kabels en aanbouwsels. Monumenten als het Red Fort en de moskee Jama Masjid liggen in Chadni Chowk. In Chandni Chowk en haar zijstraten vind je een totaal ander straatbeeld dan dat je kent uit New Delhi.

Het is hier altijd erg druk met veel geluid, kleuren en geuren. In open winkeltjes kun je o.a. kruiden, boeken, keukengerei en sieraden kopen. Er zijn in Chadni Chowk veel riksja's en vanuit een riksja heb je een mooi uitzicht op de handel in de straten.

Meer over Old Delhi en Chandni Chowk.

Neem een riksja voor korte afstanden.

kaartjes voor rondleidingen en attracties in Delhi.

Haus Khas

De wijk Hauz Khas is een wijk in Zuid Delhi met veel bezienswaardigheden.

Archeologisch Park

Het Mehrauli Archaeological Park.

Safdarjung's Tomb

Safdarjung's Tomb

Jama Masjid.

Tegenover het Red Fort zie je de reusachtige 17e-eeuwse moskee Jama Majid. De Jama Masjid is de grootste moskee van India. Vanuit de moskee heb je een prachtig uitzicht over de daken van Delhi. De toegang tot de Jama Masjid is gratis, alleen voor je camera moet je een kleine vergoeding betalen.

Er zijn meerdere ingangen waar je iedere dag tot zonsondergang naar binnen kunt. Alleen tussen twaalf uur en twee uur is de moskee gesloten voor het middaggebed.

Hop On Hop 0ff

De Hop on Hop off bus van Delhi
Dagkaarten

Verschil New Delhi - Old Delhi

  • New Delhi
    New Delhi een geplande en moderne stad met brede wegen en hoge gebouwen.
  • Old Delhi
    Old Delhi ligt ongeveer een half uur lopen van Connaught Place. De oude wijk bestaat uit kleine straatjes en nog kleinere straatjes. Het is er druk en chaotisch. Er zijn hele mooie historische gebouwen maar je kunt ze nauwelijk als interessant herkennen door de vele kabels die ervoor hangen.

Noord-India.

Noord-India

Haridwar, Noord-India

Noord-India.

Himalaya

Mussoorie en Shimla

attracties

Rajasthan.

Jaipur en Jodhpur

Jaipur en Jodphur.