Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Goedkope wintersport en bergsporten in Polen

Vreemd genoeg is Polen nog steeds niet populair onder toeristen. Een bergvakantie in Polen is echter goedkoper dan in andere landen met dezelfde faciliteiten.

Maar de goedkope en luxueuze overnachtingsmogelijkheden zijn in Polen zeer uitgebreid, of je nu in een tent, berghut, hostel, of luxueus hotel wilt slapen, het kan allemaal.

    Vakantie in Polen
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Polen > De bergen van Polen
Vakantie in Krakau Goedkoop reizen in Polen Goedkoop in Warschau
Goedkope wintersport of een vakantie in de bergen van Polen
Vakantie in de bergen van Polen
Wintersport of een vakantie in de schitterende bergen van Polen

Polen heeft een echt wintersportgebied in het zuiden, met als belangrijkste stad Zakopane. Niet alleen in de winter is het hier zeer aangenaam, maar eigenlijk is het hier prachtig in ieder seizoen.

Dit stadje ligt aan de voeten van het Tatra gebergte. Dit gebergte loopt ook voor een deel over in Slowakije. Het hele gebied is zo'n 60 kilometer lang en 15 kilometer breed. Een kwart hiervan behoort bij Polen.

De bergen van de Tatras variëren in grootte, maar de hoogste berg Rusy genaamd bereikt toch zeker 2499 meter!

Het wintersportgebied van Polen is dus niet enorm groot, maar groot genoeg om een wereldkampioen Schansspringen voort te brengen. Er is ook een kunstbaan te vinden waar je zowel in de winter als in de zomer kunt skiën.

De hotels en appartementen in Zakopane

bus in Polen

In principe komen de mensen hier om te skiën, snowboarden of te bergwandelen. De stad Zakopane zelf is ook erg aantrekkelijk als je niet van sporten houdt, maar je in een geweldig ontspannen sfeer iets wilt eten of drinken.

Er staan talloze typische houten huisjes, waar de gastvrouw een ieder met open armen ontvangt.

Werkelijk geweldig is ook de wandeling naar het meer Morskie Oko, het oog van de zee. Dit meer staat bekend als het mooiste van de Tatra. Vanuit Zakopane kun je de bus nemen tot 9 kilometer van het meer vandaan. Vandaar moet iedereen of lopen of een huifkar huren. Een absolute aanrader voor jong en oud, met fantastische uitzichten op de bergen. Het meer zelf is glashelder en vlakbij
Slowakije gelegen, waardoor de fanatieke hiker binnen no-time die grens over loopt

Verder is er nog een kabelbaan waarmee je ruim 4 kilometer in een bakje zweeft naar een bijna 2000 meter hoge berg. Vanuit de kabelbaan heb je een spectaculair uitzicht over de Tatras en heb je de mogelijkheid met één been in Polen te staan en het andere in
Slowakije.

Enkele bekende ski resorts met low budget mogelijkheden in het Tatras gebergte van Polen

Kasprowy Wierch Heeft de hoogste bergen van Polen. Het ligt in het centrum van de Tatras.
Bialka Tatrzanska Kotelnica in Podtatrze. Hier kun je 150 dagen per jaar skiën en snowboarden.
Kluszkowce Dit resort ligt in de buurt van het skigebied Szczawnica Palenica.
Jaworzyna Krynicka  
Kluszkowce Niet zover van Szczawnica en Zakopane.

Informatie over goedkoop op vakantie in Polen

 
 
kaart van Polen
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren
 
 
kaart van Polen
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact