rugzaktrips vakantie

Vakantie in de Franse Alpen.

De Franse Alpen is één van de populairste toeristische trekpleisters van Europa.

Je kunt er in de winter skiën, snowboarden en langlaufen. In de zomer zijn er de bergwandelingen, je kunt er raften, bergbeklimmen en er zijn mooie autoroutes.

De bergen van Frankrijk.

bergen in Frankrijk

De Franse Alpen.

De Alpen zijn het drukst bezochte toeristische gebied ter wereld. De bergen die tezamen de Alpen vormen liggen voor een belangrijk deel in Frankrijk.

De hoogste berg van Europa, de Mont Blanc (4808 meter hoog), ligt in de Franse Alpen. Het gebied is zowel in de winter als in de zomer erg aantrekkelijk voor toerisme.

Aangezien er ook gletsjers in de Alpen te vinden zijn met skibanen, kan er in Frankrijk het hele jaar door worden geskied.

Overnachten in de Franse Alpen.

Overnachten

De Alpe d'Huez

Eén van de bekende gebieden in de Franse Alpen is de Alpe d'Huez (met ongeveer 80 liften). Door zijn hoge ligging staat dit gebied bekend om zijn gegarandeerde sneeuwdekking. Verder kun je een bezoek te brengen aan Les Trois Vallées.

Het wintersportgebied Les Trois Vallées bevat drie dalen: Courchevel (met ongeveer 70 liften), Méribel (met ongeveer 40 liften) en Val Thorens (ongeveer 30 liften). In de zomer zijn deze gebieden uitermate geschikt voor lange bergwandelingen.

Een leuke tip is de bergtop Aiguille du Midi bij het wintersportdorp Chamonix. In Chamonix is een kabelbaan die tot 3842 meter hoog gaat! Vanaf de berg heb je een spectaculair uitzicht op de Mont Blanc.

Cote d'Azur

Aan de Côte d'Azur kun je in de uitlopers van de Alpen in het voorjaar zowel skiën als zonnebaden aan het strand.

Een leuke tocht vanuit Chamonix naar Italië.

Met de kabelbaan ga je vanuit Chamonix naar de Aiguille du Midi, een bergtop in het Mont Blanc massief. Op een hoogte van 3777 is een café en terras. Bij helder weer zie je zelfs de Matterhorn.

Je kunt hier met een kabelbaan over de gletsjer verder naar Pointe Helbronner in Italië.

Bij Pointe Helbronner kun je met de kabelbaan afdalen naar het Italiaanse dorp La Palud in het wintersportgebied Valle d'Aosta, ongeveer drie km van de Italiaanse stad Courmayeur.

Alpen

De Alpen in de zomer

Low budget reizen naar de Franse Alpen.

Er zijn een aantal low budget maatschappijen die goedkoop vliegen op Frankrijk. Voor de Franse Alpen het handig om een vlucht te boeken naar Grenoble, Lyon of Saint-Etienne, ongeveer 60 km van Lyon.

De goedkoopste manier van reizen is ongetwijfeld een buspendel. Er rijden vanaf verschillende stations in Nederland en België iedere dag bussen van en naar de Franse Alpen. De kosten voor een busreis zijn laag. Als je een nachtbus neemt spaart het je een overnachting uit.

Je kunt ook met je auto over de Route de Soleil naar de Alpen rijden.

Goedkoop overnachten in de Franse Alpen.

Doordat de Franse Alpen zowel in de winter- als zomerperiode zeer geschikt zijn voor een vakantie, is het aanbod van hotels, vakantiehuizen en pensions groot. De prijzen verschillen hierdoor ook enorm.

Er zijn vele kleinere (familie) hotelletjes te vinden, waar je voor een redelijke prijs in de Franse Alpen kunt overnachten.

kaartjes activiteiten vanuit Chamonix.