rugzaktrips vakantie

Goedkope vakantie in de bergen van Slowakije.

Slowakije is een prachtig land en heeft alles te bieden wat een vakantieganger maar zou willen wensen. Toch is Slowakije wat betreft restaurants, hotels en pensions nog steeds goedkoop.

In de bergen van Slowakije zie je ravijnen, grotten, watervallen en woeste rivieren. Het wintersportgebied rond Jasna in het Tatra Gebergte heeft de langste skipistes van het land.

Goedkoop in Slowakije.

Treinen en bussen in Slowakije.

Slowakije.

Slowakije

Wintersport in Slowakije.

Goede wintersportgebieden liggen o.a. bij Jasna, Nizke Tatry, Copok, Donovaly, Plejsv, Tatranska Lomnica en Mala Fatra. Strbské Pleso maakt deel uit van Nationaal Park de Hoge Tatra en je kunt er zijn goede cross-country tracks.

In Slowakije zijn zowel skiën als snowboarden populair.

Overnachten in Slowakije.

overnachten

Vakantie in de bergen van Slowakije.

Slowakije bestaat voornamelijk uit bergachtig landschap, wat het zowel geschikt maakt voor een zomervakantie als voor een wintersportvakantie. Het gebergte de Tatra ligt gedeeltelijk in Slowakije en gedeeltelijk over de grens in Polen. Het Tatra Gebergte is in Slowakije iets lager dan in Polen maar zeker zo mooi.

De grootste ski gebieden in de Tatra zijn Tatranska Lomnica - Skalnate Pleso, Strbske Pleso & Stary Smokovec - Hrebienok. Op de skipistes in deze wintersportgebieden kunnen tussen de 300 en 900 mensen per uur worden vervoerd met de skiliften.

Een populair skioord is gelegen in de lage Tatra is Jasna ('helder'). Hier zijn de langste pistes van Slowakije te vinden. Verder zijn er een aantal kuuroorden waar je kunt ontspannen.

Hiken in Slowakije

Vooral in de lente, zomer en herfst is het zeker aan te raden om te gaan hiken. Er zijn veel prachtige hiking routes in Sllowakije.

De routes zijn er in verschillende uitdagingen, van heel rustig en niet te steil tot routes over paden die het uiterste vergen met spectaculaire uitzichten op kliffen en rotsachtig gebergte.

kaartjes voor hiken en raften in Slowakije.

Slowakije

De Lomnický Stít is een van de hoogste en meest bezochte bergpieken van Slowakije (© Tomasz Kobiela | Istock.com)

Het Slowaakse Paradijs

Een zeer populair gebied om te hiken is het 'Slowaakse Paradijs' (Slovensky Raj). Hier zijn mooie tochten langs ravijnen, watervallen en grotten.

In het hooggebergte van Vysoke Tatry kun je echter beter een berggids huren.

Raften kan in Slowakije in o.a. de Dunajec rivier in het Nationale Park Pieniny.