rugzaktrips vakantie

Goedkope wintersport en bergvakantie in de Pyreneeën

De Franse Pyreneeën hebben zowel zomers als in de winter veel te bieden. Hoge bergtoppen, diepe dalen, mooie valleien, grotten, heldere beekjes en mooie wintersport resorts met goede faciliteiten.

Frankrijk is als vakantieland niet altijd goedkoop. Buiten de begane paden is het vaak gemakkelijk om relatief goedkope kamers of hotels te vinden.

De Pyreneeën

Frankrijk

De Pyreneeën

De Pyreneeën is een berggebied op de grens van Spanje en Frankrijk. Dit fantastische gebergte met zijn spectaculaire vergezichten is zowel in de zomer als in de winter een prachtige plaats voor een actieve vakantie.

Zowel in de winter als in de zomer is een bergvakantie in de Pyreneeën ideaal voor een low budget vakantie. Je kunt er zeer luxe hotels maar je kunt ook overnachten in eenvoudige berghutten. Er zijn in de bergdorpen kleine hotels en pensions te vinden, waar je voor goedkoop kan slapen.

Overnachten in de Pyreneeën

Overnachten

Wintersport in de Pyreneeën

In de Pyreneeën zijn veel leuke wintersportplaatsen waar je kunt skiën en snowboarden.

Het resort Bareges La Mongie is bijvoorbeeld een ski-resort met ongeveer 40 liften. Andere wintersportgebieden zijn Les Angles, Guzet en Piau Engaly. Piau Engaly ligt vlakbij het nationale park van de Pyreneeën.

In de Pyreneeën van Spanje zijn de resorts in de buurt van Girona (bij Barcelona) populair. Enkele bekende wintersportresorts in Spanje zijn La Molina, Vall de Nuria, Masella, Vallter en Guils Fontanera met 45 km cross country tracks.

De Alpen

Bergwandelen in de Pyreneeën.

De Franse kant van de Pyreneeën is wat betreft flora wat aantrekkelijker en ruimer bedeeld dan de Spaanse kant. Veel routes zijn gemarkeerd en ze zijn vaak ook goed geschikt voor kinderen. De moeilijkheidsgraad van de verschillende routes herkent u aan de kleur van de markeringen.

Groen is vrij eenvoudig voor de meeste mensen toegankelijk (wel altijd blijven opletten, het blijven bergen!).

Afgelegen berghutten en hostels.

bergen

De oranje en rode wandelroutes

Oranje betekent dat de paden soms overgaan in rotspaden die minder eenvoudig te belopen zijn.

Rood betekent avontuur! Hier is helemaal geen pad of richtingaanwijzer meer te bekennen. Je loopt in de juiste richting door goed op de kaart te kijken.

Wandelkaarten en reisgidsen

Bergwandelen

Bergwandelen

De berghutten van het natuurpark Cadi Moixero.

Vlakbij Barcelona loopt een hiking trail door het natuurpark Cadi Moixero langs acht berghutten, de Cavalls del Vent. Onderweg loop je over rotshellingen, door beekjes en langs watervallen.

Het is een afwisselende route met veel verschillende uitdagingen. De trektocht door de bergen is ongeveer 80 km lang. Je kunt natuurlijk ook een deel van de trektocht lopen.

Als je vanuit Barcelona naar een berghut langs de route wilt moet je in Barcelona de bus naar Manresa en het dorp Baga nemen. Hier kun je naar de berghutten Refugi Sant Jordi of Refugi de Rebost lopen.

Met het vliegtuig naar de Pyreneeën.

KLM, Air France en British Airways vliegen vanaf Rotterdam Airport of Schiphol naar Pau, een stadje in Frankrijk aan de rand van de Pyreneeën. Je moet dan wel in Parijs of Londen overstappen.

Je kunt ook naar Girona (Gerona) in Spanje vliegen. Prijsvechter Ryanair vliegt op Gerona Airport. Deze plaats vlakbij Barcelona heeft een busverbinding naar de Pyreneeën. Hier ben je ook dichtbij het ministaatje Andorra.

Goedkope vluchten.

Je uitrusting

Je uitrusting

Kaart

Het bergstaatje Andorra.

In het oosten van de Pyreneeën ligt Andorra. Andorra is omgeven door 3000 meter hoge bergen. Het landje ligt ideaal voor en bergvakantie of wintersportvakantie.

Vanuit de hoofdstad Andorra la Vella rijden er bussen naar Barcelona, naar het vliegveld van Girona en naar het treinstation L'Hospitalet-près-l'Andorre in Frankrijk. De Franse stad Toulouse ligt ongeveer twee uur rijden van Andorra.

Vakantie in Andorra.