rugzaktrips vakantie

Wintersport in de Dolomieten en de Alpen.

In de bergen van Italië kun je goed bergwandelen, skiën en snowboarden. In de Italiaanse Alpen en de Dolomieten kun je van juni tot en met oktober bergwandelen in de bergen.

Het wintersportseizoen loopt van december tot en met februari. Bekende bergsportgebieden in Italië liggen rond Turijn, Valle d'Aosta, Trentino en bij Veneto.

Turijn

De stad Turijn (Torino) ligt vlakbij een aantal populaire wintersportgebieden in Noord-Italië.

De wintersportgebieden van Italië.

Italië heeft talrijke prachtige wintersportgebieden waar je kunt skiën en snowboarden. Vooral populair zijn de gebieden in het Alpengebied en de Dolomieten in het noorden van Italië.

De Dolomieten worden gevormd door bergketens ten oosten van de Alpen. Dit prachtige gebied wordt gekenmerkt door gletsjers en steile bergwanden.

De hotels en appartementen in de wintersportgebieden.

Waar kun je skiën en snowboarden?

Als je een krap vakantiebudget hebt kun je voor een wintersportvakantie in Italië het goedkoopst naar Turijn (Torino) vliegen en in die omgeving een skigebied te zoeken. Het gebied van Via Lattea vlakbij Turijn (Piedmont) bevat een aantal prachtige skigebieden, zoals Valle di Susa en Valle di Chisone.

In het noorden bij de berg Rosa (Liguria) vind je een geweldig ski-oord bij Valle d'Ayas. Dit is een onderdeel van het Montesora ski/gebied met 180 km skibanen en 38 liften.

De duurste en tevens bekendste en meest complete wintersportgebieden in Italië zijn Cortina d'Ampezzo (Veneto) en Courmayeur (Valle d'Aosta).

Skiën en snowboarden in de Italiaanse bergen.

Met je ski's en wat sneeuw kun je in Italië meer doen dan Downhill Skiing (zoals in Valle d'Aosta). Wat dacht je van Cross Country Skiing (o.a. in Monta Rosa) en Sci-alpinismo (Trentino Alto Adige)?

Sci-alpinismo is overigens een combinatie van skiën en bergbeklimmen.

De wintersporthotels in de Alpen en Dolomieten.

Comomeer

Wanneer skiën en snowboarden in Italië?

De wintersportseizoen in Italië begint in december en duurt tot eind maart. In sommige gebieden kun je het hele jaar skiën, zoals bij de Marmolada-gletsjer (Trentino-Alto Adige), op de Mont Blanc en op de Matterhorn rond Valle d'Aosta.

Goedkope wintersport.

Geld besparen.

De prijzen in Italië liggen over het algemeen net zo hoog als in de rest van West-Europa. Door het boeken van een volle week met overnachtingen tijdens La Settimana Bianca (de witte week) in januari of februari, is het goedkoper en kun je vaak veel geld besparen.

Voor de skigebieden in de Dolomieten kun je een pas kopen, waarmee je goedkoper toegang hebt tot alle liften in 12 regio's. Ideaal als je in één wintersportgebied blijft.

kaartjes Kaartjes voor kabelbanen en vervoer