Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Vakantie in de bergen van Italië: de Dolomieten en de Alpen

In de bergen van Italië kun je goed bergwandelen, skiën en snowboarden. In de Italiaanse Alpen en de Dolomieten kun je van juni tot en met oktober bergwandelen in de bergen.

Het wintersportseizoen loopt van december tot en met februari. Bekende bergsportgebieden in Italië liggen rond Turijn, Valle d'Aosta, Trentino en bij Veneto.

    Low budget wintersport in Italië
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Italië > Wintersport in Italië  
Openbaar vervoer in Italië De Dolomieten en de Italiaanse Alpen Goedkoop overnachten in Italië
Goedkope vakantie in de bergen van Italië
Wintersport in de Dolomieten en de Alpen.
De wintersportgebieden van Italië

Italië heeft talrijke prachtige wintersportgebieden waar je kunt skiën en snowboarden. Vooral populair zijn de gebieden in het Alpengebied en de Dolomieten in het noorden van Italië.

De Dolomieten worden gevormd door bergketens ten oosten van de Alpen. Dit prachtige gebied wordt gekenmerkt door gletsjers en steile bergwanden.

De hotels in de wintersportgebieden

Skiën en snowboarden in de Italiaanse Alpen en de Dolomieten

Tot de ski-mogelijkheden in Italië behoren o.a.: "downhill skiing" (zoals in Valle d'Aosta), "cross country skiing" (o.a. in Monta Rosa) en sci-alpinismo (Trentino Alto Adige). Sci-alpinismo is overigens een combinatie van skiën en bergbeklimmen.

De wintersporthotels in de Alpen en Dolomieten

Wanneer skiën en snowboarden in Italië?

De wintersportseizoen in Italië begint in december en duurt tot eind maart. In sommige gebieden kun je het hele jaar skiën, zoals in Marmolada Glacier (Trentino-Alto Adige), de Mont blanc en de Matterhorn (rond Valle d'Aosta).

Waar kun je skiën en snowboarden?

Als je een krap vakantiebudget hebt kun je voor een wintersportvakantie in Italië het goedkoopst naar Turijn (Torino) vliegen en in die omgeving een skigebied te zoeken. Het gebied van Via Lattea vlakbij Turijn (Piedmont) bevat een aantal prachtige skigebieden, zoals Valle di Susa en Valle di Chisone.

In het noorden bij de berg Rosa (Liguria) vind je een geweldig ski-oord bij Valle d'Ayas. Dit is een onderdeel van het Montesora ski/gebied met 180 km skibanen en 38 liften.

De duurste en tevens bekendste en meest complete wintersportgebieden in Italië zijn Cortina d'Ampezzo (Veneto), Madonna di Campiglio San Marino di Castrozza Canazei (Trentino) en Courmayeur (Valle d'Aosta).

Zuidelijker in Italië, in de buurt van Rome, kun je ook goed skiën in het gebied van Gran Sasso (Abruzzo). In de buurt van Sila heb je prima wintersportgebieden bij de bergen Curcio en Botte Donato.

Turijn of Torino
Foto: De stad Turijn (Torino) ligt vlakbij een aantal populaire wintersportgebieden in Noord-Italië

Geld besparen

De prijzen in Italië liggen over het algemeen net zo hoog als in de rest van West-Europa. Door het boeken van een volle week met overnachtingen tijdens La Settimana Bianca (de witte week) in januari of februari, is het goedkoper en kun je vaak veel geld besparen.

Voor de skigebieden in de Dolomieten kun je een pas kopen, waarmee je goedkoper toegang hebt tot alle liften in 12 regio's. Ideaal als je in één wintersportgebied blijft.

Bespaartips voor je vakantie

Bespaar op je vervoer

Vanuit Nederland vertrekken iedere dag bussen naar de Italiaanse Alpen. Deze pendelbussen brengen je goedkoop naar je bestemming.

Met de bus naar Italië

Comomeer
Foto: Het Comomeer ligt in de Alpen, niet ver van Milaan.
Informatie over goedkoop reizen Italië
 
 
kaart van Italie
 
 
zoek naar campings
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren
 
 
kaart van Italie
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact