rugzaktrips vakantie

Goedkoop overnachten en uitgaan in Göteborg.

Gotenburg (Zweeds: Göteborg) is de belangrijkste stad in het westen van Zweden. Göteborg is goedkoper dan Stockholm en het populaire Malmö in het zuiden van Zweden.

Göteborg.

Göteborg

Overnachten in een Vandrarhem.

In Zweden vind je een type hostel dat hier Vandrarhem genoemd wordt. Een Vandrarhem is een soort herberg voor families. Het verschil met een jeugdherberg is dat een Vandrarhem meer gericht is op gezinnen dan op jongeren.

Bij een overnachting in een Vandrarhem is een uitgebreid ontbijtbuffet meestal bij de prijs inbegrepen. Ook kun je er van de keuken gebruik maken. Dit scheelt alweer op je restaurant uitgaven.

De hotels en Vanrarhems in Göteborg.

Overnachten in Göteborg.

Milaan

Goedkoop overnachten in Göteborg.

Behalve de Vandrarhems en de jeugdherbergen zijn er in Göteborg ook hostels en campings.

Als je buiten de stad wilt overnachten kun je een blokhut, een zogenaamde Sommerstutt, huren. Een Sommerstutt is het vakantiehuisje van de Zweden. Veel Zweedse gezinnen hebben er één. Vaak zijn deze vakantiehuizen klein maar comfortabel ingericht.

Op campings in Zweden kun je vaak een dergelijke blokhut huren. Ze kunnen per nacht gehuurd worden en ze zijn vrij goedkoop.

De campings en blokhutten bij de stad.

Goedkoop eten in Göteborg.

In Zweden is het ontbijt uitgebreider dan de lunch. Aangezien in de meeste hotels een overnachting inclusief ontbijt is moet je 's ochtends goed ontbijten.

Als je wilt snacken kun je kiezen voor een "Korv med bröd", oftewel een hotdog. In heel Gotenburg vind je kraampjes waar ze hotdogs verkopen. Of ga naar de vissersboten in de haven Fiskehamnen, vlakbij de Stena Line Terminal. Hier kun je een bakje vers gevangen (en gekookte) garnalen kopen.

De eethuis en restaurants in Göteborg.

Als je in Göteborg een goedkoop restaurant of eethuisje zoekt kun je het beste in de straat Linnégatan gaan kijken. In de straat Linnégatan zijn veel goedkope restaurants.

Ook in de studentenwijk Vasagatan zijn betaalbare eethuizen. De meeste van dit soort restaurants zijn zelfbediening.

Veerboten naar Denemarken.

veerboten

Enkele tips om goedkoper te eten.

Als je in Zweden goedkoop in een restaurant wilt eten kun je al een flinke slag slaan als je geen alcoholische drankjes bij je eten te bestellen. Alcoholische drankjes zijn zwaar belast in Zweden en dus duur.

Als je in Zweden op een terras of in een restaurant een kopje koffie of thee besteld mag je daarna zoveel kopjes inschenken als je wilt. Je betaalt alleen voor het eerste bakje.

Gotenburg heeft een paar overdekte markten. In de markthal Saluhallen ligt vers vlees, vis en kaas. Op de vismarkt Feskekörka, gevestigd in een oud pakhuis, zie je vis en andere interessante zeedieren uit de Oostzee.

Uitgaan in Gotenburg.

De meest populaire wijk in Göteborg om in uit te gaan is Avenyn. In Avenyn zijn vooral veel trendy bars, cafés en nachtclubs gevestigd.

Andere wijken waar je wat meer ontspannen kunt uitgaan zijn het centrum, Haga, Vasastan en de wijk Linnésta. In de wijk Haga heerst een 19de-eeuwse sfeer door de vele oude houten huizen die hier staan. In Haga, dat op loopafstand van het centrum ligt, zijn veel gezellige cafés en winkels.

Denemarken

Het vliegveld van Gothenburg

Luchthaven Göteborg-Landvetter ligt ongeveer 20 km van Göteborg. Er zijn twee terminals. KLM heeft rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol Airport op luchthaven Göteborg-Landvette.

Je kunt vanaf het vliegveld met een bus van Flygbussarna of Flixbus naar Gothenburg reizen. De reis naar het centrum van Gothenburg duurt ongeveer 30 minuten.

Autoverhuur op het vliegveld.