rugzaktrips vakantie

De hotels en appartementen in Cannes.

Als je in Cannes goedkoop wilt overnachten moet je uit de buurt blijven van de hotels aan La Croisette, de promenade langs het strand van Cannes. Rond het station van Cannes zijn veel budget hotels.

Je kunt besparen op restaurants als je een appartement of studio zoekt met een keuken. Er zijn verschillende hotels en resorts in Cannes die voor weinig geld veel bieden.

De hotels bij het station van Cannes.

Tussen het station en de belangrijkste winkelstraat van Cannes, Rue d'Antibes, zijn veel goedkope tweesterrenhotels. In budgethotels als Hotel Roberts, Hotel du Nord, Little Palace en hotel L' Esterel kun je al voor rond de €60 al overnachten op een tweepersoonskamer.

Het oude centrum van Cannes is ten dele voetgangerszone en parkeren is er lastig. Naast het station is een parkeergarage.

Het station ligt vlakbij de winkelstraten en de stranden bij Boulevard de la Croisette.

Overnachten in Cannes.

Overnachten

De appartementen en studio's buiten Cannes.

Als je vooral voor het strand komt kun je ook buiten het centrum van Cannes een hotel zoeken. In de wijken Cannes la Bocca en Mandelieu La Napoule zijn hotels en resorts die voor dezelfde prijs meer bieden dan de hotels in het centrum van Cannes. Je moet dan wel met de bus naar het centrum van Cannes.

In de resorts worden studio's, appartementen en kamers verhuurd. Vaak hebben de kamers een keuken en is er een zwembad. Buiten het hoogseizoen zijn de kamers hier redelijk goedkoop vergeleken met soortgelijke kamers in het centrum van Cannes.

Je kunt de kosten van een appartement of studio kunt delen met je reisgenoten en omdat je in een appartement kunt koken bespaar je op de kosten van een restaurant.

Hotel in Cannese

Hotel Best Western Univers in Cannes ligt aan de beroemde winkelstraat Rue d'Antibes.

De hotels in het centrum van Cannes.

Ook in het centrum van Cannes vind je een aantal budgethotels waar je een appartement kunt huren met een keuken.

Het tweesterrenhotel Le Florian in de Rue du Commandant André is een dergelijk hotel. Er zijn in dit hotel zelfs appartementen met een keuken voor rond de €80. De appartementen zijn vierpersoonskamers dus als je de kosten voor de kamer kunt delen met je reisgenoten ben je goedkoper uit dan wanneer je een bed in een hostel zou nemen.

Centrum Cannes

Goedkoop overnachten in Cannes.

Een ander goed maar goedkoop hotel is het tweesterrenhotel Etap Hotel Cannes Centre Ville. Je hebt al een kamer voor rond de € 60,-. Driepersoonskamers zijn €10,- duurder. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis en mocht je met de auto gekomen zijn dan is parkeren er goedkoop.

Tip: In de omgeving van het station vind je veel goedkope hotels en restaurants.

kaartjes voor fietsverhuur en attracties.

Cannes

Het beroemde Carlton Hotel.

Cote d'Azur

Overnachten in Cannes tijdens een congres of festival.

In Cannes worden veel congressen en festivals gehouden in het Palais des Festivals et des Congrès. Dit congrescentrum staat naast de jachthaven aan de Boulevard De La Croisette.

Het meest bekende festival is natuurlijk het Filmfestival van Cannes maar er zijn ook andere evenementen op het gebied van muziek, geluidsdragers en informatietechnologie.

Als er een congres is zijn de hotels van Cannes vol. Je kunt dan wel uitwijken naar een hotel in de omgeving. Het bus- en treinstation van Cannes liggen op loopafstand van het congrescentrum.

station Cannes

Het station van Cannes.