rugzaktrips vakantie

Goedkope restaurants in Nice en bespaartips.

Uitgaan en eten is in de Franse stad Nice niet goedkoop. Als je een goedkoop restaurant in Nice zoekt moet je natuurlijk niet op het plein in het oude centrum zijn.

Vlakbij de haven maak je meer kans om een goedkoop eethuis te vinden. Ook rond het busstation van Nice zijn veel goedkope eethuisjes.

Hotel Ibiza

Ter hoogte van het busstation vind je in Vieux Nice dit eethuis met Frans en Italiaans fastfood.

Goedkope restaurants in Nice.

Hoewel Nice zijn imago als vakantiebestemming voor de jetset heeft losgelaten is het vinden van een goedkoop restaurant in Nice nog niet zo gemakkelijk.

In het historische centrum van Nice, Vieux Nice, zijn er enkele goedkope restaurants bij het busstation in de buurt van de Boulevard Jean Jaures en Place Garibaldi.

De vele soorten restaurants in Frankrijk.

Waar kun je goedkoop eten in Nice?

Een goed adres om goedkoop lekker te eten is Bar de la Bourse in de Rue Pairoliere, in het historische centrum van de stad. Voor ongeveer vijftien Euro krijg je in dit restaurant een driegangenmenu. Er staat vaak in de avond een rij voor dit restaurant.

Het restaurant Chez Palmyre aan de Rue Droite is goed en goedkoop om in de avond uit eten te gaan. Ook dit restaurant is in het oude centrum van Nice.

Toppers in de keuken van ieder Frans restaurant in Nice zijn de beroemde Salade Nicoise, Pan Bagnat (een tonijn salade sandwich), Soupe de Poisson (een vissoep) en Tourtes aux Blettes (hartige taartjes).

Indiaas eten in Nice

In dit Indiaas eethuisje kun je goedkoop en lekker eten. Adres: Boulevard Jean Jaures, Vieux Nice, bij het busstation.

Tip: Proef eens een socca in Nice

Een specialiteit in Nice is de socca, een soort hartige pannenkoek van kikkererwtenmeel.

De beste plekken om een Socca te proberen is Theresa op de markt aan de Cours Saleya en in Café de La Civette op het plein Place Garibaldi. Chez Pipo (Rue Bavastro) serveert de Socca met een glas wijn en stuk Tourte aux Blettes.

eten bij het busstation

Tegenover het centraal station van Nice kun je goedkoop eten.

Picknicken of zelf koken in Nice.

Nice beschikt over veel parken waar je kunt picknicken. Goede plekken om te picknicken zijn het Carpeaux Square en Parc de Cimiez. Er is iedere dag een markt in Vieux Nice.

Vanuit het Parc du Chateau heb je een fantastisch uitzicht op Nice en zijn kust. En dat met de klaterende waterval op de achtergrond; er is bijna geen betere plek om van je baguette met brie of camembert te genieten.

Fastfood Nice

Fastfood op de hoek van Rue Halevy en de Rue de France.

Drinken in Nice.

Hoewel Frankrijk een wijnland is, zijn de wijnen in de restaurants van Nice niet goedkoop. Volg daarom het voorbeeld van de inwoners van Nice en bestel in plaats van een fles wijn een Pinchet. Dit is een karaf van een ½ liter met huiswijn. Een karaf is een stuk goedkoper dan een fles van de kaart.

Als je toch een goede kwaliteitswijn wilt proberen kun je naar één van de wijnproeverijen gaan. In de wijngaarden van Chateau's Bellet en in de vallei Cremat in de Var kun je het wijn maken van dichtbij meemaken. En natuurlijk van een goed glas van de eigen productie drinken.

Om bij de wijngaarden te komen neem je het treintje naar de Chemin de Fer de Provence.