rugzaktrips vakantie

Low budget in Zürich.

Restaurants, cafés en hotels zijn in Zwitserland niet goedkoop. Als je in Zürich goedkoop wilt overnachten ben je dan ook aangewezen op een slaapzaal in een jeugdherberg.

Een slaapplaats in een jeugdherberg kost in Zürich bijna net zo veel als een hotelkamer in een middelmatig hotel elders in Europa.

Zwitserland

De prijslijst in een restaurant

Goedkoop overnachten in Zürich.

Zürich is wellicht één van de duurste steden in Europa. Als je in Zürich goedkoop wilt overnachten ben je dan ook aangewezen op een slaapzaal in een jeugdherberg. Een bed in een jeugdherberg kost in Zürich bijna net zo veel als een hotelkamer in een middelmatig Nederlands hotel.

Als je in de buurt van Zürich een goedkope slaapplaats zoekt moet je naar een camping. Campings vind je niet in Zürich zelf maar wel in de omgeving van de stad. Het reizen tussen de campings en de stad Zürich met het openbaar vervoer is geen groot probleem.

Overnachten in Zürich.

Overnachten

Voordelige hotels, hostels en B&B's. .

Als je niet wilt kamperen of beslist in Zürich wilt overnachten zul je een B&B, pension, hostel of goedkoop hotel moeten zoeken.

Een kamer in een B&B is een stuk goedkoper dan in een hotel en de service is hier een stuk persoonlijker dan in een goedkoop hotel. Informeer bij een B&B of je van de keuken gebruik kunt maken. Als je niet in een restaurant of eethuis hoeft te eten scheelt dat in je verblijfskosten.

Het huren van een eigen appartement is ook geen slecht idee in Zürich. Je kunt in Zürich een appartement of vakantiehuis van particulieren huren. Ook zijn er appartementenhotels. Appartementen beschikken over een keuken. Wat je verblijf in Zürich al een stuk goedkoper maakt. De meeste appartementenhotels beschikken over een (nacht)receptie en soms ook over een eigen parkeergarage.

Goedkoper overnachten in Zürich.

Zwitserland

Goedkoop uit eten in Zürich.

Wanneer je een hotel hebt geboekt, zit het ontbijt waarschijnlijk bij de prijs inbegrepen. Ook B&B´s zijn meestal inclusief ontbijt. Informeer wel voor de zekerheid vooraf! Een buffetontbijt is een uitgelezen kans om je maag goed te vullen zodat je tenminste tot de lunch vooruit kunt.

Ook wanneer je niet iedere dag een uitgebreid ontbijt krijgt geserveerd hoef je niet van de honger om te komen. In de plaatselijke supermarkten Migros en Coop kun je redelijk goedkoop een ontbijt kopen en buiten opeten.

Zurich

Zürich met de St. Peter en de rivier de Limmat

De lunch in Zürich

Voor de lunch kan je terecht bij de warenhuizen Jelmoli, St. Annahof en Manor aan de Bahnhofstrasse. Als je op zondag boodschappen wilt doen kun je naar de Migros supermarkt op het centraal station van Zürich.

Voor de lekkere trek tussendoor kun je naar één van de vele Bratwurst stands. Overal in Zürich kun je op straat een broodje met Bratwurst kopen.

Ga ook eens naar een Konditorei. Hier kun je genieten van een goede kop koffie met een groot stuk taart.

Een restaurant in Zürich

Als je een restaurant zoekt met een Zwitserse keuken zul je weinig goedkope restaurants vinden. Één van de weinig plekken voor een betaalbare typisch Zwitserse maaltijd is één van de bierhallen in Zürich.

Pas op voor restaurants die fondue of raclette aanbieden! Fondue en raclette zijn geen typisch streekgerechten uit Zürich. Je vindt fondue en raclette dan ook meestal in veel te dure toeristenrestaurants.

Voor een goedkope maaltijd ben je in Zürich al snel aangewezen op kebab, pizza en Aziatische restaurants.

kaartjes voor rondleidingen en proeverijen.

Goedkoop door Zürich

De toeristenkaart Zürich CARD kost ongeveer 26 euro. Hiermee kun je de hele dag gratis met het openbaar vervoer, boten en kabelbanen. Ook de meeste musea in Zürich zijn met deze kaart gratis.

Als je de kaart voor drie dagen neemt kost het maar 50 euro.

kaartjes Bestel een Zürich Card.

Leuke attracties in Zürich.

  • Het historische centrum van Zürich.
  • Met Free Walk Zürich kun je gratis deelnemen aan een rondleiding door het historische centrum. Ze hebben ook een Pub Tour maar daar moet je wel voor betalen.
  • De Bahnhofstrasse is de meest bekende winkelstraat van Zürich.
  • Het Meer van Zürich en de kabelbaan naar de bergtop Felsenegg.