rugzaktrips vakantie

Goedkoop in Bazel.

Bazel is een mooie stad in het Zwitserland op de grens met Duitsland en Frankrijk. Veel vakantiegangers rijden op weg naar Noord-Italië over de Zwitserse autosnelweg A2 (E25) langs Bazel en overnachten er.

Zwitserland is duur maar je kunt in Bazel nog wel goedkoop eten en overnachten.

Bazel Marktplatz

Het centrale plein Marktplatz.

Goedkoop overnachten in Bazel.

Zwitserland is voor inwoners van Eurolanden duur door de hoge koers van de frank. Als je in een hostel wilt overnachten kun je echter nog wel voor ongeveer 30 euro per nacht een bed op een slaapzaal krijgen

Vlakbij het SBB station ligt bijvoorbeeld het YMCA Hostel. Het hostel biedt schone kamers voor een lage prijs. Een ander adres voor een goedkope plek om te slapen is het hostel Basel Backpack.

De hostels en budgethotels in Bazel.

Overnachten in Bazel.

Overnachten

Goedkoper overnachten in Bazel.

Het hostel Sint Alban Youth Hostel Basel is vergelijkbaar met de vorige hostels. Net zoals bij Basel Backpack kun je ook bij dit hostel gratis parkeren. Dat is handig als je op weg bent met de auto.

Als je een iets luxer hotel zoek moet je eens op de noordelijke oever van de Rijn zoeken. Hier in de wijk Kleinbasel wonen veel jongeren. Je kunt er goedkoop uitgaan en er zijn een aantal redelijk geprijsde hotels. Je hoeft alleen maar de brug over om in het historische centrum van Bazel te komen.

Overnachten in Bazel.

Campings in Zwitserland.

Net over de grens bij Bazel.

Bazel ligt bij de grensovergang met Duitsland en Frankrijk. De stad is vergroeit met het Duitse plaatsje Weil am Rhein en het Franse plaatsje Saint-Louis. Eigenlijk kun je deze plaatsen tegenwoordig beschouwen als buitenwijken van Bazel.

Als je dus goedkoop wilt overnachten of eten kun je in Weil am Rhein of Saint-Louis een hotel of restaurant zoeken. Met de bus, tram of op de fiets zijn deze plaatsen gemakkelijk te bereiken.

De omgeving van Bazel

Bazel Zwitserland Zwarte Woud

Klein Basel

Op de noordelijke oever van de Rijn ligt de wijk Kleinbasel. Hier wonen veel jongeren en studenten. Het is een wat rommelige wijk maar je kunt er veel goedkoper, en leuker, uitgaan dan in de historische binnenstad. Ook de hotels zijn hier goedkoper dan op de andere oever van de Rijn.

Kleinbasel is vanuit de binnenstad lopend te bereiken. Ga gewoon de brug over en je bent er.

Venetie

De grens over zonder vignet

Als je met de auto naar Zwitserland gaat moet je voor ongeveer 36 euro een vignet kopen als je gebruik wilt maken van de snelweg.

Bazel ligt echter direct over de grens en het is zonde om daarvoor een duur vignet te kopen. Als je in Duitsland voor de grens de afslag Weil am Rhein neemt kun je via deze plaats de grens over. Je bent dan direct in Bazel, en je maakt zo dus geen gebruik van de autosnelweg. Je hoeft dus bij de grens geen vignet te kopen.

Het Autobahn vignet van Zwitserland.

De Rijn in Bazel.

De Rijn stroomt door de historische binnenstad van Bazel. Als je over de Mittelere Brücke loopt ben je vanuit het historische centrum in een paar minuten in de wijk Kleinbasel. In de zomer zie je hier aan de rivier veel jongeren zitten en pootje baden.

Als je in de supermarkt wat drinken en eten koopt kun je dat hier op de trappen bij het water opeten.

Je ziet bij de brug veel zwemmers die zich met de stroom mee laten voeren. Als je dat ook wilt doen moet je je kleren in een waterdichte zak meenemen. Je zult namelijk terug moeten lopen.

Rijn Bazel

De leukste attractie in de zomer is voor ons de oever van de Rijn in Kleinbasel.

De binnenstad van Bazel.

Bazel heeft een mooie historische binnenstad met veel leuke straatjes en grote pleinen. In de zomer zijn er veel terrasjes.

De leukste straatjes vind je tussen de Münsterplatz, Barfüsserplatz en de Marktplatz. De belangrijkste winkelstraat van Bazel is de Freie Strasse.

Tip: Steek de rivier ook eens met de veerboot over. Deze open bootjes kosten bijna niets en vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op Bazel. De kaartjes koop je op de boot.

Rijn Bazel

Meedrijven met de stroom

Drijven in de Rijn.

In de Rijn in Bazel zie je in de zomer veel van dit soort zwemmers die zich met de stroom mee laten drijven. Kleren en schoenen gaan mee in een waterdichte zak die ook als drijver kan dienen.

Het Autobahn vignet van Zwitserland.

Het openbaar vervoer van bazel.

Het openbaar vervoer van Bazel bestaat uit trams en bussen. Het centrum is echter compact dus je kunt ook lopend alles bereiken. Bazel is heel geschikt om in te fietsen.

kaartjes voor attracties en vervoer in Bazel.