rugzaktrips vakantie

Goedkoop op vakantie in Dubrovnik, Kroatië.

Als je in Dubrovnik een goedkoop budget hotel zoekt kun je het beste in de wijk Lapad zoeken. Hier kun je ook het goedkoopst shoppen.

Het Oude Centrum van Dubrovnik is populair bij toeristen. Als je in het centrum een hotel hebt betaal je wel meer maar je hoeft niet met het openbaar vervoer.

De binnenstad van Dubrovnik.

Dubrovnik

Overnachten in Dubrovnik.

De goedkope hotels en hostel in Dubrovnik vind je vooral in de wijk Lapad, de meest dure pensions en appartementen kun je in de wijk Ploce verwachten. Ploce ligt wel heel dicht bij het Oude Centrum dus hier overnachten kan in kosten voor het openbaar vervoer schelen.

Goedkoop uitgaan en shoppen doe je in Lapad dus als je wilt uitgaan en shoppen dan is een hotel of pension in Lapad een goede keuze.

De budget hotels en appartementen in Dubrovnik.

Overnachten in Dubrovnik.

overnachten

Zelf je eten bereiden in Dubrovnik.

Het goedkoopst eet je in Dubrovnik natuurlijk als je je eigen boterhammen smeert en je eigen potje te kookt. In de zijstraten van de toeristische hoofdstraat Stratun en in de wijk Lapad vind je kleine supermarkten waar je boodschappen kunt doen.

Op het Gundulic Plein in de Oude Stad tenslotte kan je goedkoop inkopen doen op de ochtendmarkt. Als je overnacht in een hostel, studio of appartement kun je koken.

Op de stadsmuren zijn restaurants en bars. Ze zijn echter erg duur. Als je wilt besparen moet je niet hier eten of drinken. Het kan in de zomer echter heet zijn op de stadsmuren. Neem dus water mee.

Besparen op je verblijf.

Uitgaan in Dubrovnik.

In het Oude Centrum vind je een ruime keus aan bars. De meeste bars zijn echter op toeristen ingesteld en dat merk je aan de prijzen. In de wijk Lapad zijn meer bars en vaak goedkoper dan in het historische centrum.

De bars rond de resorts en hotels aan het strand behoren echter tot de duurste van Dubrovnik. De clubs zoekt liggen vooral langs de kust.

Dubrovnik

De hoofdstraat Stratun

Shoppen in Dubrovnik

De onvermijdelijk souvenirwinkels vind je voornamelijk in de hoofdstraat Stradun. Maar wie hier de zijstraten induikt kan nog wel eens een winkeltje tegenkomen met originele zelfgemaakte souvenirs.

Op de markt op het Gundulic Plein verkopen ze naast veel etenswaar ook handgemaakte sieraden. Goedkope kleding vind je in de winkelcentra in de wijken Gruž en Lapad.

De restaurants in Dubrovnik.

Dubrovnik is populair bij toeristen en dus zijn de prijzen van de restaurants in de toeristische wijken hoog. In het oude centrum van Dubrovnik, Stari Grad, zijn de restaurants inmiddels duurder dan in Nederland. Gelukkig zijn er ook nog voldoende goedkope restaurants te vinden in Dubrovnik.

Als je goedkoop uit wilt gaan moet je in ieder geval niet naar een restaurant in de buurt van de toeristische straten. Hoe verder je weg bent van het toeristische gedeelte, des te goedkoper kun je eten.

Hier zijn de goedkope restaurants.

 • In de zijstraten aan de zuidkant van de wijk Stradun zijn de kleine, goedkope restaurants.
 • Ook rond de haven en op het Gundulic plein vind je verscheidene lokale, goedkope restaurants.
 • In de wijk Lapad zijn de meeste goedkope restaurants in straat Kardinala Stepinca en langs de Kralja Zvonimira.
zee Dubrovnik

De goedkopere restaurants.

 • De vele Italiaanse restaurants in Dubrovnik behoren vaak tot de goedkoopste restaurants in de stad.
 • Visrestaurants in Dubrovnik daarentegen zijn duur.
 • Voor tussendoortjes kun je terecht bij de verschillende sandwichbars in de kleine straatjes heuvelopwaarts vanaf het Stradun.
 • Populaire snacks zijn de sandwiches met prsut (gerookte ham) en stir (kaas sandwich).

Bij de haven van Dubrovnik.

De wijk Gruž ligt bij de haven waar de veerboten naar Dubrovnik aanleggen. Hier vertrekken o.a. de veerboten naar o.a. de eilanden Mljet en Elaphiti. Het busstation waar de regionale bussen vertrekken ligt ook in Gruž.

Gruž ligt op loopafstand van het oude centrum van Dubrovnik. De omgeving van de haven is dan ook een goede plek voor een hotel.

Het vliegveld van Dubrovnik.

Vanaf het vliegveld reis je in ongeveer 50 minuten met de bus of taxi naar Dubrovnic.

Vervoer vanaf het vliegveld.

Leuke dingen doen in Dubrovnik.

 1. Het historische centrum van Dubrovnik (Stari Grad) en de stadsmuren. Je kunt zelf de stad verkennen of een rondleiding met gids nemen.
 2. Bij Dubrovnik liggen veel mooie eilanden met stranden, helder water en veel groen.
 3. De dichtstbijzijnde eilanden zijn Kolocep, Lopud en Šipan. Vanuit de haven van Dubrovnik varen veerboten naar deze eilanden.
 4. Er zijn rondvaarten langs de kust op een open boot.
 5. Vanuit Dubrovnik zijn er dagtrips naar o.a. Montenegro, Mostar en de eilanden.
 6. Vanaf de heuvel Srdj heb je een prachtig uitzicht over Dubrovnik en de Middellandse Zee. Er is een kabelbaan naar de top.

Een boottocht bij Dubrovnik.

Duiken bij Dubrovnik.

In het heldere water bij Dubrovnik kun je goed duiken. Je kunt in de buurt van Dubrovnik duiken bij scheepswrakken en er zijn grotten en riffen. Als je in bezit bent van PADI kun je duiken via duikcentrum Blue Planet Diving Center. Het duikcentrum is in een hotel gevestigd. Voor het hotel ligt een scheepswrak uit de klassieke oudheid in zee.

Als je nog niet kunt duiken kun je dat in Dubrovnik in twee dagen leren. Er worden ook PADI cursussen gegeven.
De organisator is Blue Planet Diving Center.
Adres: Hotel Dubrovnik Palace in Dubrovnik.

Duiken en snorkelen bij Dubrovnik (met prijs).