rugzaktrips vakantie

Een goedkope vakantie aan de Kroatische kust.

Een zonvakantie in een badplaats in Kroatië is nog steeds goedkoop. Vooral als je gebruik maakt van hostels of pensions. Hieronder vind je adressen waar je goedkoop bij particulieren kunt boeken.

Door het grote aantal toeristen bieden prijsvechters en reisbureaus veel goedkope vliegreizen en campingvluchten naar Kroatië aan.

De Kroatische kust.

De Adriatische kust van Kroatië is één van de mooiste in Europa. De stranden aan de Middellandse Zee maakt Kroatië bij uitstek geschikt voor een zonvakantie. Veel kust bestaat echter voornamelijk uit rotsen en kiezelstranden. Langs de kust liggen zo'n 1185 eilanden, 67 daarvan zijn onbewoond.

Veerboten onderhouden lijndiensten tussen de eilanden en de kust. De meest populaire regio's aan de kust zijn het schiereiland Istrië, de badplaatsen aan de Kvarner Riviera en de kust van de kust van Dalmatië.

Met een veerboot naar de eilanden.

Overnachten in Kroatië.

Milaan

De kust van Dalmatië.

De kust van Dalmatië staat bekend om zijn mooie kiezelstranden. In Dalmatië liggen de monumentale steden Zadar, Split en Dubrovnik. In de havenstad Zadar zijn de Italiaanse invloeden nog te herkennen. Badplaatsen in de buurt van Zadar zijn Zaton, Biograd, Sibenik, Vodice en Pirovac.

Voor de kust van Dalmatië in de buurt van Biograd liggen veelal onbewoonde Kornati-eilanden. Deze eilanden zijn met een boot te bereiken.

Badplaatsen in de buurt van Dubrovnic zijn Cavjat, Slano, Cavnat en Molunat en het eiland Mljet.

De attracties van Dubrovnik.

De stad Split in Dalmatië

Split is een gezellige stad met kleine winkelstraten en een boulevard met palmbomen en veel terrasjes. Verder zijn in Split de Romeinse ruïnes van het paleis van Diocletianus te vinden.

Badplaatsen in de buurt van Split zijn Trogir, Tucepi, Makarska en Brela. Voor de kust van Split liggen eilanden met veel natuurschoon als Hvar, Brac en Korcula. Bij Makarska ligt het Biokovo-gebergte met een unieke flora en fauna.

Low budget in Split.

De badplaatsen op Istrië

Het schiereiland Istrië is één van de populairste vakantiebestemmingen in Kroatië. Het schiereiland is bedekt met pijnbomen en heeft talrijke baaien met rots- en kiezelstranden.

Enkele badplaatsen hier zijn Umag, Novigrad, Porec, Vrsar, Rovinj, Pula, Medulin en Rabac. Vanuit de havenb van Porec kun je met een snelle draagvleugelboot de Italiaanse stad Venetië bezoeken.

kaartjes voor boottochten en attracties in Istrië.

De badplaatsen aan de Kvarner Riviera

Naast Istrië trekken ook de badplaatsen aan de Kvarner Riviera jaarlijks veel toeristen naar Kroatië. Het mondaine Opatija is hiervan een bekend voorbeeld. Het eiland Krk voor de kust is verbonden met het vasteland door een brug.

Naast Opatija ligt de havenstad Rijeka. Andere populaire badplaatsen aan de Kvarner Riviera zijn Crikvenica en Novi Vinodolski.

De hotels en appartementen in Opatija, Krk en Rijeka.

Klimaat langs de kust.

Langs de kust van Kroatië heb je hete, droge zomers en milde, regenachtige winters.

Het zachte Middellandse Zeeklimaat maakt de Kroatische kust geschikt voor een vroege voorjaarsvakantie of een late vakantie in de herfst.

Je kunt ook een pakketreis bij een reisbureau boeken.

Kroatië

Met het vliegtuig naar de Kroatische kust

  • Op het eiland Krk is het vliegveld voor de stad Opatija en de Kvarner Riviera.
  • Er zijn vanaf Schiphol vluchten naar de luchthavens bij Pula, Split, Dubrovnik, Rijeka en Zader.

Vervoer van het vliegveld naar je hotel.

Voordelige vluchten naar Kroatië.