Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Over het vliegveld van Sofia, openbaar vervoer en low budget taxi's

Het vliegveld van Sofia is het gemakkelijkst bereikbaar met de taxi. Taxi's zijn in Sofia goedkoop.

Als je vanuit Nederland met de trein naar Sofia reist kom je aan op het Tsentralna Gara, het centraal station dat vlakbij het busstation ligt.

    Low budget vakantie in Bulgarije
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Bulgarije > Sofia > Openbaar vervoer
  Goedkoop in Sofia Low budget in Bulgarije
Het vliegveld van Sofia en low budget taxi's
Openbaar vervoer in Sofia
Van en naar het vliegveld in Sofia

Sofia beschikt over een modern vliegveld. Alle maatschappijen landen hier. Vanaf terminal 2 rijden er stadsbussen naar het centrale busstation in de stad. In Bulgarije betaal je in het openbaar vervoer extra voor grote koffers. De vriendelijke en goed Engels sprekende medewerkers van de informatie balie op het vliegveld helpen je graag verder op weg in Sofia.

Als één van de weinige landen in Europa is het in Bulgarije niet duur om een taxi te nemen. Tenminste wanneer je een officiële taxi neemt. Op het vliegveld vind je echter ook veel schreeuwerige en opdringerige mensen die je een veel te dure taxi willen aansmeren . Dus zoals op ieder vliegveld in de wereld, neem ook hier alleen officiële taxi's

De enige officiële taximaatschappij op het vliegveld is de OK Taxi. Wanneer je aankomt bij Terminal 2 – de meest gebruikte aankomsthal – ga dan meteen na de douane rechtsaf. Daar vind je de OK Taxis.

Loop na de douane niet rechtdoor de terminal uit want dan loop je recht in de armen van de cheuffeurs van niet-officiële taxi's!

OK Taxi heeft een informatiekiosk in de aankomsthal voor het geval je niet meteen de taxi's kunt vinden.

Autoverhuur op het vliegveld van Sofia

Goedkope hotels in Sofia

Reserveer een taxi of Airport Shuttle op het vliegveld

Treinen en bussen in Sofia

De meeste internationale en nationale treinen komen op het centraal station (Tsentralna Gara) in Sofia aan. Het station ligt naast het busstation.

Als je vanaf het treinstation verder met het openbaar vervoer door Sofia wilt reizen, loop dan eerst langs de informatiebalie op het centraal busstation. Bij het busstation stoppen alle nationale en internationale bussen.

Bussen en trams in Sofia

Bulgarije, tram in Sofia
 

Per taxi door Sofia

Vanwege de lage prijzen is de taxi in Sofia een aantrekkelijk alternatief voor het openbaar vervoer. Helaas rijden er nogal wat taxichauffeurs rond die woekerprijzen rekenen aan toeristen.

Informeer daarom bij de balie van je hotel naar betrouwbare taximaatschappijen. Ook de mensen van de informatiebalie op het centraal busstation kunnen je vertellen welke taximaatschappijen te vertrouwen zijn.

Lees meer: Voorkom dat je afgezet wordt in een taxi.

Het is aan te raden om zoveel mogelijk van bel-taxi’s gebruik te maken. Normaal gesproken hoef je niet langer dan 20 tot 30 minuten op je taxi te wachten. Wanneer je vanuit je hotel de stad intrekt, vraag dan bij de receptie of ze een taxi voor je kunnen bellen. Het is ook heel normaal om in restaurants de ober te vragen een taxi voor je te bestellen.

Wanneer je een taxi op straat wilt aanhouden moet je op een paar dingen letten. Taxi’s zijn verplicht om hun tarieven op de voorruit en op de deur van de taxi te vermelden.

Betrouwbare taxichauffeurs vertonen hun taxivergunning ook duidelijk zichtbaar op het dashboard.

Taxichauffeurs zijn ook verplicht om je aan het eind van de rit een bonnetje te overhandigen waar precies op staat hoeveel kilometer er is gereden en hoeveel tijd er is stilgestaan.

Zoek hier informatie voor je vakantie in Bulgarije
Low budget in Bulgarije Bussen en trams in Sofia
Openbaar vervoer in Bulgarije Goedkoop in Sofia
Bespaartips voor je vakantie Low budget wintersport
Hostels en jeugdherbergen Met de trein naar Sofia
Tips voor je handbagage Bagage veilig meenemen
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
Reserveren
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact