rugzaktrips vakantie

Een goedkoop verblijf in Salzburg

Salzburg is geen goedkope stad om in te verblijven. Wie in Salzburg goedkoop wil eten kan het beste een restaurant buiten de Alt Stadt kiezen.

Met de volgende tips kun je echter op je budget besparen zonder dat je vakantie er onder lijdt.

Het centrum van Salzburg

overnachten

Overnachten in Salzburg

Alhoewel Salzburg over een uitgebreid aanbod aan hotels, pensions, B&B's en hostels beschikt, blijkt het aantal goedkope kamers bij lange na niet voldoende om in het hoogseizoen iedereen van een bed te voorzien.

In plaatsen als Zell am See zijn kamers in de zomer een stuk goedkoper dan in het centrum van Salzburg. Dankzij het goede openbaar vervoer in Oostenrijk is reizen naar Salzburg geen probleem.

Voordelig overnachten in Salzburg.

Overnachten in Salzburg.

Overnachten

Overnachten in de binnenstad.

Net als in de rest van Oostenrijk vind je in Salzburg naast de hotels, hostels en jeugdherbergen ook veel pensions. De pensions variëren van kleine familiehotelletjes tot aan luxe, en dus dure, accommodaties.

De hotels en restaurants in de Alt Stadt behoren tot de meest dure van de Salzburg. Een voordeel van een overnachting in de oude binnenstad van Salzburg is echter dat de meeste bezienswaardigheden en attracties op loopafstand liggen en je dus minder reiskosten hebt.

In de binnenstad van Salzburg zijn geen hostels maar je kunt er enkele particuliere pensions en appartementen nog wel goedkoop overnachten.

Goedkope hostels en appartementen in Salzburg.

De campings bij Salzburg.

Binnen de grenzen van Salzburg liggen vier campings. Drie liggen aan de rand van de stad en eentje ligt in een stadspark. Ook in de plaatsen rond Salzburg vind je een ruim aanbod van campings.

Alle campings zijn vanuit het centrum van Salzburg gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.

De campings bij Salzburg.

restaurant Tirol

Eten en drinken in Salzburg.

Salzburg wordt geroemd om zijn restaurants. Het is één van de steden met de meeste Michelin-sterren restaurants per hoofd van de bevolking. Het vinden van een restaurant is dan ook geen probleem in Salzburg. Het vinden van een niet al te duur restaurant wel.

Eén ding is zeker, bijna alle restaurants in de Alt Stadt, hoe simpel dan ook, zijn vaak duurder dan vergelijkbare restaurants in de rest van de stad.

Goedkoop eten en drinken.

Salzburg

Eten als een Salzburger.

Wie wil eten als een Salzburger kan terecht in één van de vele Gaststätten. Een Gaststätte is een klein familierestaurant waar ze tijdens de lunch smakelijke traditionele maaltijden serveren. Ook in een Gasthaus kun je de plaatselijke keuken proberen voor een heel redelijke prijs.

Je kunt ook eens een maaltijd in één van de Bierhalle proberen. Denk nu niet meteen aan een grote hal, vol met dronken mensen aan lange tafels. De meeste Bierhalle zijn traditionele bars waar de mensen tussen de middag van een stevige, goedkope maaltijd genieten. Al dan niet samen met een goed gevulde pul bier.

Salzburg en de universiteit

Gelukkig is Salzburg een studentenstad met wel drie universiteiten. Rond deze universiteiten vind je altijd wel een budget restaurant. En het eten in deze restaurants is vaak verrassend goed voor de prijs.

Je kunt ook binnenlopen bij de verschillende mensa's die je rond de universiteiten vindt. De menu's in de mensa's behoren tot de goedkoopste van de stad en de kwaliteit is goed.

Salzburg

Snacken met worst.

Voor een snack kun je in Tirol altijd naar een Würstelstand. In een Würstelstand vind je een uitgebreid aanbod van warme worsten zoals de klassieke Bratwurster, de Frankfurter en en de Burenwurst.

Of probeer één van de meer exotische worsten als de Debreziner (origineel uit Hongarije), een Currywurst of wellicht een Bosna (een variant uit de Balkan). Vaak beschikt een Würstelstand over enkele zitjes en serveren ze er ook blikjes bier en fris.

Salzburg

De markten van Salzburg.

Op de Universitätsplatz is er iedere dag een markt waar je alle verse producten vindt voor bijvoorbeeld een goedkope picknick in één van de stadsparken. Ook kun je op de markt goedkoop eten.

Beter dan de dagmarkt op Universitätsplatz is de markt op Mirabelplatz. Iedere donderdag kun je hier terecht voor een uitgebreide selectie van verse streekproducten.

Rond de markt zijn altijd wel goede restaurants waar ze goedkope streekmenu's serveren.

De koffiehuizen van Salzburg

In Salzburg vind je overal koffiehuizen waar je van Oostenrijkse koffie met taart kunt genieten. De traditionele koffiehuizen zijn echter wel wat prijzig.

Je kunt misschien beter naar de bakker gaan. Sommige bakkers serveren in hun winkel ook koffie waarbij je dan kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment van taartjes.

Oostenrijk

De zelfbedieningsrestaurant.

In de warenhuizen en stationsrestauraties kun je ook goedkoper eten. Dergelijke restaurants bieden niet de meest inspirerende omgeving maar de maaltijden zijn er wel goedkoop.

kaartjesKaartjes voor attracties in Salzburg