rugzaktrips vakantie

Low budget in Innsbruck

Innsbruck ligt midden in de Alpen van Tirol en is omringt door veel skigebieden. Ook in de zomer is er in Innsbruck low budget veel te doen.

Innsbruck ligt in een dal en met een kabelbaan ben je binnen een half uur vanuit het centrum van de stad in de bergen en kun je skiën, klimmen of hiken. Als je wilt kun je er goedkoop overnachten in een hostel, budgethotel of B&B.

Goedkoop overnachten in Innsbruck.

Het Hotel Garni Technikerhaus is een goedkoop hotel vlakbij het vliegveld van Innsbruck. Het hotel kun je het beste vergelijken met een hostel. Het is wel schoon, goedkoop en het is vanaf de Autobahn en het vliegveld gemakkelijk te bereiken.

Er zijn ook enkele pensions in Innsbruck waar je goedkoop wilt overnachten. Pension Stoi en Haus Marilac zijn goedkoop, schoon en liggen dichtbij de Altstadt.

De voordelige hotels en hostels van Innsbruck.

Overnachten in Innsbruck

Overnachten

Goedkoop eten en drinken in Innsbruck.

In Innsbruck merk je de invloed van Italië aan het eten. Je kunt er dan ook goedkoop Italiaans eten. Iets buiten de Altstadt kun je eethuizen vinden waar je kunt genieten van worsten, vis, Knödel, Krapfn en Kiachln.

Bier is er goed en goedkoop en het komt in ruime hoeveelheden.

In Innsbruck kun je in de omgeving van het centraal station van Innsbruck goedkoop eten en drinken.

Op de oever aan de rivier Inn in de binnenstad is een markthal waar je op vrijdagochtend en zaterdagochtend goedkoop kunt ontbijten. De markt is door de week iedere dag tot 18:30 uur geopend. Op zaterdag tot 13:00 uur.
Adres: Markthalle Innsbruck, Herzog-Siegmund-Ufer 1.

De Altstadt van Innsbruck

De historische Altstadt van Innsbruck met haar middeleeuwse gevels en de oever van de Inn zijn een bezoek waard. Het Gouden Dak is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Innsbruck.

De belangrijkste historische bezienswaardigheden van Innsbruck liggen op loopafstand van elkaar.

De belangrijkste winkelstraat in het centrum van Innsbruck is de Maria-Theresien-Strasse.

Maria-Theresien-Strasse

De winkelstraat Maria-Theresien-Strasse.

De kerstmarkten van Innsbruck

De kerstmarkten van Innsbruck zijn vanaf half november tot en met de eerste week van januari in de winkelstraat Maria-Theresien-Straße, op de Marktplatz, op de oever van de rivier de Inn en bij het bergstation Hungerburg.

Deze laatste kerstmarkt ligt hoog boven Innsbruck maar is in twintig minuten te bereiken via de kabelbaan.

tickets voor de attracties in Innsbruck.

markthal Innsbruck

In de Innsbrucker Markthalle kun je goedkoop eten.

Een rit met de tram door de Alpen.

Een rit met de tram van Innsbruck naar Tulpmes in het Stubailtal (de Stubaitalbahn) is echte aanrader. De tram rijdt via een rit van ongeveer 18 kilometer van het tramstation Stubaitalbahnhof in Innsbruck naar het Stubailtal.

Onderweg heb je vanuit de bergen een mooi uitzicht op de stad Innsbruck, het Wipptal en de Stubaier Alpen. Veel stations die je onderweg passeert zijn sinds de bouw van de tramlijn in 1904 nauwelijks veranderd.

Rondtrekken en fietsen door de bergen.

Innsbruck ligt in een dal. De kabeltrein brengt je zo met je fiets in de bergen.

Hiken en fietsen in Tirol.

De Innsbrucker Nordkettenbahnen.

In de binnenstad van Innsbruck vind je het station van de Innsbrucker Nordkettenbahnen. Deze kabeltrein brengt je in een half uur naar diverse bergstations. Je kunt uiteindelijk de top van een berg bereiken waar je kunt hiken.

In de kabeltrein mag je een fiets meenemen zodat je kunt afdalen. Fietsen huur je in het centrum van Innsbruck.

kaartjes kaartjes voor de attracties in Innsbruck.
Maria-Theresien-Strasse

Deze rode trams brengen je voor weinig geld diep de bergen in.

Het openbaar vervoer van Innsbruck.

Innsbruck heeft een compact historisch centrum. Alle bezienswaardigheden, attracties en winkelstraten liggen op loopafstand van elkaar. Innsbruck heeft geen metro maar met de tram en de bus kun je overal snel en goedkoop naar toe.

Leuk is de tram die vanuit het station van Innsbruck de bergen in rijdt. Wintersportdorpen als Igls (lijn 1,3 en 6) en Fulpmes (de Stubaitalbahn) kun je via een mooie tocht door de bergen met de tram bereiken.

Innsbruck

Het centrum van Innsbruck.

Met de kabelbaan de bergen in.

In het centrum van Innsbruck kun je met de kabelbaan de bergen in. In twintig minuten kun je vanuit de Altstadt van Innsbruck het bergdorp Hungerburg bereiken.

In Hungerburg kun je vervolgens met een andere kabelbaan hoger de bergen in naar de bergstations Seegrube en Hafelekar (op zo'n 2200 meter). Bij de kabelbaan van Seegrube is een hotel-restaurant en in de winter kun je er skiën.

kaartjes kaartjes voor de Nordkettenbahnen.

Reizen naar Innsbruck.

Innsbruck is het hele jaar gemakkelijk te bereiken. In de zomer reizen veel vakantiegangers richting Brennerpas over de Autobahn langs de stad. Innsbruck heeft ook een vliegveld.

Vanaf luchthaven Schiphol zijn er dagelijkse vluchten van o.a. Lufthansa en Austrian naar Innsbruck. U kunt ook met de trein naar Innsbruck.

Vervoer van het vliegveld naar Innsbruck.

Maria-Theresien-Strasse

Met de trein naar Innsbruck.

Vanuit Nederland en België kun je ook met de trein naar Innsbruck. Je moet dan meestal in Keulen en München overstappen. In de winter kun je met de nachttrein, de Alpen Expres, naar Innsbruck. Je slaapt dan in een stapelbed.

Je kunt ook met de Ski-trein naar Oostenrijk. Hier overnacht je in een zespersoons slaap- of zitcoupé. De Ski-trein is iets meer basic dan de Alpen Expres maar je hebt aan boord wel een bar.