rugzaktrips vakantie

Goedkoop in Dublin.

Goedkoop overnachten in Dublin valt soms niet mee. In de buurt van Lower Gardiner Street en in Noord Dublin heb je de meeste kans om een niet al te duur hotel te vinden. In Dublin zijn een aantal goede hostels en jeugdherbergen.

Goedkope restaurants zijn in Dublin gemakkelijk te vinden.

Ierland

Goedkoop overnachten in Dublin.

Overnachten is in Dublin niet echt goedkoop. De beste kans op een goedkope hotelkamer heb je in Noord-Dublin. En dan vooral rond Lower Gardiner Street. Rond Lower Gardiner Street zijn voordelige budgethotels en meerdere goedkope hostels.

Wil je besparen op een hotelkamer in Dublin? Boek dan een kamer met korting op vrijdag en zaterdag in een zakenhotel.

De hotels en appartementen in Dublin.

Overnachten in Dublin.

overnachten

Overnachten buiten Dublin.

Als een slaapplaats in Dublin te duur voor je is, dan kun je een accommodatie zoeken in de omliggende plaatsen. Dankzij het uitgebreide en goede openbaar vervoer in Ierland is het geen enkel probleem om overdag naar Dublin te reizen.

Rond Dublin zijn weinig campings. Je kunt met je tent kamperen op de Derrybawn Mountain Ecolabs. Er zijn ook bungalows en pods te huur. De camping ligt in een natuurgebied, ongeveer 40 km van Dublin.
Je kunt een fiets op de camping huren.

Goedkope restaurants in Dublin.

Het aantal restaurants in Dublin is de afgelopen jaren gegroeid. Veel nieuwe, voornamelijk Aziatische en Italiaanse restaurants, behoren vaak tot de goedkopere in de Ierse hoofdstad.

Het grootste aantal restaurants vind je in het belangrijkste uitgaansgebied van Dublin, het Temple Bar District. De wijk Temple Bar ligt tussen Westmoreland Street, Dame Street en Fishamble Street.

kaartjes voor proeverijen van Guinness en whiskey.

Goedkoop eten in Dublin.

Wie echter een goedkoop restaurant zoekt moet buiten het Temple Bar District rondkijken.

Nog goedkopere restaurants vind je in de omgeving van South William Street. In deze straat, parallel aan de Grafton Street zijn veel Indiase restaurants.

Ook rond Parnell Street vind je een groot aantal Aziatische restaurants met redelijk geprijsde driegangenmenu's. Een andere optie is George Street op de zuidelijke oever van de Liffey River.

Leuke attracties in Dublin.

 1. Er zijn in Dublin diverse gratis rondleidingen met gidsen. De gids doet de rondleidingen voor de fooien.
  Gratis rondleidingen in Dublin.
 2. Je kunt zeven dagen per week een rondleiding krijgen door de brouwerij van Jameson Irish Whiskey. Tijdens deze tour van één uur kun je whiskey proeven. Er is een speciale tour waar je onder begeleiding gaat whiskeyproeven.
 3. De River Liffey stroomt door Dublin. Vanaf het water heb je een prachtig gezicht op de stad. Er zijn rondvaarten.
 4. Met de Hop-On Hop-Off bus kun je twee dagen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad rijden.

Rondleidingen door Dublin

 • Spooktochten door Dublin. In Ierland worden veel spookverhalen vertelt. De gids vertelt spookverhalen bij Dublin Castle, bij de Temple Bar, bij de City Hall en in het middeleeuwse centrum.
 • Met de Hop-On Hop-Off bus kun je één of twee dagen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad rijden.

kaartjes voor rondleidingen door Dublin.

Dublin

Bierproeven (Guinness) in Dublin.

In de Guinness Storehouse kun je een rondleiding krijgen en een pint Guinness Bier proeven. Je loopt overigens zonder gids door het Guinness Storehouse. Aan de bar zijn meer soorten Guinness te drinken maar daarvoor moet je betalen. Je moet wel een kaartje voor een kopen om de brouwerij in te mogen.

Deze brouwerij ligt op loopafstand van de wijk Temple Bar.
Adres: De Guinness Storehouse, St James's Gate, Dublin.

Leuke dagtrips vanuit Dublin.

 1. Ongeveer 40 km van Dublin ligt de vallei Glendalough in de Wicklow Mountains. Glendalough ligt aan de Wicklow Way, een wandelroute door de Wicklow Mountains. Er zijn ruïnes te vinden en je kunt er klimmen op de granieten kliffen van Glendalough. Er is een camping.
 2. De indrukwekkende Cliffs of Moher aan de westkust van Ierland zijn vanuit Dublin ongeveer drie uur rijden.
 3. Het bedrijf Wild Rover Tours organiseert dagtrips naar Belfast en de Giant's Causeway.

kaartjes voor dagtrips vanuit Dublin.