Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Met de auto door de VS en Canada reizen

Amerika is helemaal ingericht voor vervoer met de auto. Benzine is goedkoop en alleen met de auto kun je overal komen.

Amerika is te groot en veel gebieden zijn te dun bevolkt om alleen met het openbaar vervoer te kunnen bereizen. Als je echt flexibel wilt reizen zul je een auto moeten huren.

    Low budget reizen in de VS.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
         
Reizen > Amerika > Reizen met de auto
Autoverhuur in de VS en Canada Goedkoop in New York Met de bus door de VS en Canada
Reizen met een auto of camper in de VS en Canada Goedkope budgethotels, jeugdherbergen en  hostels in Noord-Amerika en Latijns-Amerika
Met de auto door de VS en Canada reizen
Reizen met Drive-Away Cars

Auto's die bij een verhuurder of bij een verhuizing zijn achtergelaten moeten weer teruggebracht worden. Daarvoor zijn aparte bedrijven die zich hebben toegelegd op "Drive-Away Cars". Je huurt dus geen auto maar je brengt een achtergelaten auto via de kortste weg terug.

Als je flexibel bent in de keuze van je bestemming dan kun je je hiervoor opgeven. Je betaalt alleen voor de brandstof en eventueel een borg. Het bedrijf regelt de verzekeringen en je krijgt meestal een volle tank gratis. In de vakantieperiode zijn "Coast to Coast" ritten het gemakkelijkst te vinden, In de herfst en winter is een rit tussen het noordoosten van de VS naar Florida weer gemakkelijker te regelen.

Iedere grote stad heeft wel enkele Drive Away bedrijven. In de Gouden Gids en in de kranten kun je de adressen vinden. Het is een goed systeem als je alle tijd hebt en flexibel bent in de plaatsen die je wilt bezoeken. Vaak moet je echter lang wachten voor je weer een goede rit kunt vinden.

Meer over Drive Away Cars (een artikel in The Guardian).

reizen met de auto VS

Autoverhuur in de VS en Canada

Een auto, camper of busje huren is in de VS relatief goedkoop. Overal kun je autoverhuurbedrijven vinden. Vaak is een verhuurder op het vliegveld het handigst. Zorg ervoor dat je goed verzekert bent.

Meestal moet je ouder zijn dan 25 jaar om een auto te kunnen huren. Sommige verhuurders zoals het bekende Rent-a-Wreck verhuren ook wel aan jongeren vanaf 21 jaar maar daarvoor betaal je dan wel extra. De huurauto's worden meestal met een goede verzekering afgeleverd maar lees goed de voorwaarden van je huurcontract. Het eigen risico kun je afkopen.

Enkele landelijke autoverhuurbedrijven zijn Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Rent-a-Wreck en Cruise America (vooral Campers).

Autoverhuur in Amerika

Interstate USA

Autorijden in de USA en Canada

Autorijden in de VS en Canada is niet zo moeilijk. Men rijdt rustiger, behalve bij steden als New York, en men houdt zich goed aan de verkeersregels.

De meeste verkeersregels komen overeen met die in Europa. Enkele regels verschillen per staat.

Enkele opvallende verschillen met regels in Nederland en Belgiƫ zijn:

- Je hoeft op de snelweg niet te wisselen van rijbaan als je niet op de rechter rijbaan rijdt. Je kunt dus links en recht inhalen en ingehaald worden.
- Als je rechts wilt afslaan en het stoplicht staat op rood dan moet je even stoppen en dan mag je door rood rijden.

tanken in de USA

- Het bord Stop 4 Way of 4x bij een kruising kennen wij niet. Bij de kruising moet je stoppen en iedereen voor laten gaan die er al stond.
- Als een schoolbus (en in steden vaak ook bussen en trams) stopt mag je niet inhalen maar moet je achter de bus wachten tot de bus verder rijdt. In sommige staten moet je ook stoppen als je van de andere rijrichting komt. Let in het begin goed op wat anderen doen en rij beslist niet door als het niet mag.

- De maximum snelheid op de snelwegen (Interstates) verschilt per staat.
- Parkeer niet bij een brandkraan

Tenslotte: Je kunt met een Europees rijbewijs in de USA rijden maar je hebt wel een vertaling ervan nodig, het zogenaamde internationale rijbewijs. Je kunt een dergelijk bewijs krijgen bij een ANWB-kantoor. Wel een pasfoto meenemen.

Informatie over goedkoop reizen in Amerika
 
 
Oost VS
 
 
Kaart van New York
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
Kaart van Ooost VS en Canada
 
 
Oost VS
 
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact