rugzaktrips vakantie

Met de auto door de VS en Canada reizen.

Amerika is helemaal ingericht voor vervoer met de auto. Benzine is goedkoop en alleen met de auto kun je overal komen.

Amerika is te groot en veel gebieden zijn te dun bevolkt om alleen met het openbaar vervoer te bereizen. Als je echt flexibel wilt reizen zul je een auto moeten huren.

Noord-Amerika.

Noord-Amerika

Reizen in Noord-Amerika.

Autoverhuur in de VS en Canada.

Een auto, camper of busje huren is in de VS relatief goedkoop. Overal kun je autoverhuurbedrijven vinden. Vaak is een verhuurder op het vliegveld het handigst. Zorg er wel voor dat je goed verzekert bent.

Meestal moet je ouder zijn dan 25 jaar om een auto te kunnen huren. Sommige verhuurders zoals het bekende Rent-a-Wreck verhuren ook wel aan jongeren vanaf 21 jaar maar daarvoor betaal je dan wel extra. De huurauto's worden meestal met een goede verzekering afgeleverd maar lees goed de voorwaarden van je huurcontract. Het eigen risico kun je afkopen.

Motels bij de Highways en de Interstates.

motels Highway

Reserveer een motel in de VS.

Autorijden in de USA en Canada.

Autorijden in de VS en Canada is niet zo moeilijk. Men rijdt rustiger, behalve misschien bij steden als New York City, en men houdt zich goed aan de verkeersregels.

De meeste verkeersregels komen overeen met die in Europa.

een opvallend verschil met regels in Nederland en België:

  • Je hoeft op de snelweg niet te wisselen van rijbaan als je niet op de rechter rijbaan rijdt. Je kunt dus links en recht inhalen en ingehaald worden.
  • Parkeer niet bij een brandkraan.

Enkele afwijkend verkeersregels

  • Het bord Stop 4 Way of 4x bij een kruising kennen wij niet. Bij de kruising moet je stoppen en iedereen voor laten gaan die er al stond.
  • Als je rechts wilt afslaan en het stoplicht staat op rood dan moet je even stoppen en dan mag je door rood rijden.
  • Als een schoolbus (en in steden vaak ook bussen en trams) stopt mag je niet inhalen maar moet je achter de bus wachten tot de bus verder rijdt.
  • De maximum snelheid op de snelwegen (zowel Interstates als Highways) verschilt per staat.
Interstate

De Interstate 80 en 95 en Highway 46.

Een internationaal rijbewijs.

Je kunt met een Europees rijbewijs in de USA en Canada rijden maar je hebt wel een vertaling ervan nodig. Dit is het zogenaamde internationale rijbewijs.

Je kunt een dergelijk internationaal rijbewijs krijgen bij een ANWB-kantoor. Wel een pasfoto meenemen.

Highway VS

Tanken is goedkoop in de VS

Reizen met Drive-Away Cars

Auto's die bij een verhuurder of bij een verhuizing zijn achtergelaten moeten weer teruggebracht worden. Daarvoor zijn aparte bedrijven die zich hebben toegelegd op "Drive-Away Cars". Je huurt dus geen auto maar je brengt een achtergelaten auto via de kortste weg terug.

Als je flexibel bent in de keuze van je bestemming dan kun je je hiervoor opgeven. Je betaalt alleen voor de brandstof en eventueel een borg.

In de vakantieperiode zijn "Coast to Coast" ritten het gemakkelijkst te vinden, In de herfst en winter is een rit tussen het noordoosten van de VS naar Florida weer gemakkelijker te regelen.

Een artikel van The Guardian over Drive-Away Cars.