Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Reizen met de trein in Noorwegen

De spoorwegen dekken niet heel Noorwegen maar reizen met de trein is een prachtige ervaring. Het uitzicht tijdens een treinreis is één van de attracties van Noorwegen.

Als je meer afgelegen plaatsen wilt bezoeken dan neem je een lange afstandsbus of veerboot door de fjorden.

    Openbaar vervoer in Noorwegen
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Noorwegen > Reizen met trein in Noorwegen
Low budget in Noorwegen Veerboten in Noorwegen Met de bus reizen in Noorwegen
Reizen met het openbaar vervoer in Noorwegen
Treinreizen in Noorwegen
Reizen met de trein In Noorwegen

De spoorwegen in Noorwegen zijn in handen van de Noorse spoorwegmaatschappij, NSB. De trein komt zeker niet in elke uithoek van Noorwegen en vaak zul je met de bus moeten reizen. De treinroutes door Noorwegen zijn echter zo mooi dat het toeristenbureau van Noorwegen treinreizen aanprijst als een toeristische attractie.

In Noorwegen rijden lokale treinen, Lokaltog genaamd, en regionale lange afstandstreinen die ze Regionaltog noemen. Hoge snelheidstreinen rijden niet door Noorwegen, met uitzondering van het traject vliegveld - Oslo.

De treinen in Noorwegen hebben twee klassen. De tweede klas wordt aangeduid met Ordinær. Een zitplaats is in de tweede klas niet gegarandeerd.

De eerste klas heet in Noorwegen Komfort. Een zitplaats in deze klasse is duurder maar wel gegarandeerd. Verder is een kopje thee of koffie en een Noorse krant bij de prijs inbegrepen.

Treinkaartjes voor de trein in Noorwegen

Een regionale trein in de winter op het station Ljan
Foto: Een regionale trein in de winter op het station Ljan

Treinkaartjes zijn in Noorwegen twee maanden geldig. Je kunt je reis dus op ieder moment onderbreken en later weer voortzetten. De treintrajecten van Oslo naar Bergen en van Myrdal naar Flåm worden door velen beschouwd als één van de mooiste treinroutes in Europa.

Ook het treintraject van Oslo naar Trondheim via het Gudbrandsdal en over het fjord Dovrefjell bieden adembenemende uitzichten.

Treinkaartjes koop je in Noorwegen aan het loket, bij kaartautomaten of via de Engelstalige website van treinmaatschappij NSB. Voor de lange afstandstreinen en de nachttreinen moet je een toeslag betalen.

Op alle treinen van spoorwegmaatschappij NSB is Interrail geldig. Een interrailkaart is niet geldig op de Flåm route, maar je krijgt via Interrail wel 30% korting op je kaartje.

De spoorwegmaatschappij biedt op alle regionale treinen zogenaamde Minipris tickets aan. Deze treinkaartjes gelden voor een beperkt aantal zitplaatsen en ze zijn heel goedkoop.Je moet echter wel vroeg boeken. Het boeken van deze goedkope tickets via internet is mogelijk.

Voor meer informatie zie het kopje Minipris onder Tickets & Fares op de website van de NSB.

 station in het mooie Aurlandfjord
Foto: Het station in het mooie Aurlandfjord

Langs de zuidkust reis je van Oslo naar Stavanger via Kristiansand. De meest noordelijk plaats die per trein in Noorwegen is te bereiken heet Bodø. Wie per trein naar Narvik wil reizen zal dat via Zweden moeten doen.

Ideeën voor trips in Noordwegen

Meer informatie voor je vakantie in Noorwegen

Low budget in Noorwegen Hostels en jeugdherbergen
Bespaartips voor je vakantie Veerboten in Noorwegen
Met de bus reizen in Noorwegen Goedkope budget hotels
Vrij kamperen in Noorwegen Spoorwegen in Noorwegen
Openbaar vervoer in Oslo Bagage veilig meenemen
Met je camera op reis Tips voor je handbagage
 
 
kaart van Noorwegen
 
 
zoek naar hotels
 
 
Reserveren
 
 
kaart van Noorwegen
 
 
kaart van Fjorden in Noorwegen
Enkele mooie fjorden
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact